JohnnyBet.com fi

Ravivihjeet ja kertoimet

käyttäjältä JohnnyBet
Ravivihjeet ja kertoimet

Ravit ja vedonlyönti tästä urheilusta kuuluu monen suomalaisen harrastuksiin siten esittelemme tässä artikkelissa ravivihjeet ja kertoimet. Raveissa käydään paljon paikan päällä joko oman hevosen kanssa tai seuraamassa kisoja. Monelle ravit ovat vedonlyönnissä aivan ykköskohde.

Raveja järjestetään Suomessa useiden eri kisojen muodossa. Kisojen voittajilla on mahdollisuus saada itselleen huikeita voittosummia, mutta huikeita voittomahdollisuuksia on luvassa myös niille, jotka veikkaavat oikein.

1. Historiaa raviurheilusta

Raviurheilua on harrastettu Suomessa tiettävästi jo 1800-luvun alusta lähtien. Tiedetään, että jo vuonna 1817 pidettiin ravikisat Aurajoen päällä. Tästä uutisoi tuolloin Åbo Almänna Tidning -lehti. 1800-luvun puolivälissä järjestettiin valtionajoja, joissa parhaiten pärjänneille hevosille maksettiin palkintoja. Palkinnot otettiin valtion varoista. Hevosten raviominaisuuksia haluttiin parantaa.

Helsingin Oulunkylään rakennettiin vuonna 1884 kavioura, joka toimi silloisena, ensimmäisenä raviratana. Raviurheilua haluttiin alkaa kehittämään entisestään ja niinpä hevosillekin annettiin jo enemmän vaatimuksia. Suomenhevosen kantakirja perustettiin vuonna 1907.

Suomen Ravirengas perustettiin vuonna 1919. Tästä raviurheilun kehitys sai lisävauhtia ja järjestettiinkin Kuninkuusravit vuonna 1924. Kyseinen tapahtuma on edelleen Suomen tärkein ja odotetuin ravitapahtuma.

Ravivedonlyönnin kannalta vuosi 1928 oli merkittävä, sillä tuolloin mahdollistettiin totalisaattoripeli eli toto. Tosin tämän jälkeen koettiin 1930-luvun taantuma, joka vaikutti kaikkeen - myös raviurheiluun.

Vierähti pari vuosikymmentä, kun jälleen heräteltiin kiinnostusta lämminverisiä hevosia kohtaan. Asiaa kiihdytti entisestään Kekkosen Neuvostoliiton johdolta saadut tammat. Sen myötä lämminveriset hevoset sallittiin mukaan raviurheiluun. Vuonna 1960 pidettiin ensimmäiset lämminveristen lähdöt.Vielä tänä päivänäkin raviurheilua seurataan Suomessa hyvin aktiivisesti ja samalla lajista lyödään ahkerasti vetoa. Vedonlyönnillä Suomessa on iso merkitys taloudellisesti ja sen merkittävä osa on raviveikkaus. Siitä kerromme siis seuraavissa kappaleissa.

2. Suosituimpia ravikisoja

Suomessa järjestetään aktiivisesti ravikisoja. Raviratoja on maassamme yhteensä 43 kappaletta totoraveja järjestävää paikkaa. Suurin osa kilpailuista järjestetään Vermon raviradalla, Helsingissä. Vermon rata onkin maineikas ja tunnetuin ravirata. Muita suosittuja raviratoja ovat Ylöjärvellä sijaitseva Teivon ravirata sekä Oulun Äimäraution ravirata.

Ravikisoista jo mainitsemamme Kuninkuusravit on Suomen merkittävin ravitapahtuma. Kisassa kruunataan suomenhevosten ravikuningas sekä ravikuningatar. Kuninkuusravien voitto on ehdottomasti jokaisen osallistujan suuri toive. Kisat ovat kaksipäiväiset ja niissä juostaan kolme eri matkaa. Kuninkuusravien tapahtumapaikka vaihtelee.

Kouvolassa järjestettävä Kymi Grand Prix on vuosittain järjestettävä ravitapahtuma. Kyseessä on itse asiassa kansainvälinen suurilpailu, joten mistään pienestä tapahtumasta ei ole kyse. Voittaja käärii kisoista itselleen jopa 200 000 euroa, joka on huomattavan suuri palkinto ravikisoista Suomessa. Se on nimittäin Suomen suurin palkintosumma, jonka raveista voi saada. Voittosumma epäilemättä houkuttelee kisoihin paljon myös kansainvälisiä osallistujia.

Helsingissä järjestettävä Finlandia-ajo on myöskin kansainvälinen kilpailu. Se järjestetään aina toukokuussa Vermon raviradalla. Voittaja saa kisoista palkinnoksi 110 000 euroa. Finlandia-ajo on Suomessa suurten ravikisojen kauden käynnistävä kisa. Jos pidät suomalaisesta urheiluista sekä rallista, Suomessa järjestetäänkin WRC -kilpailu. Lue aiheesta WRC veikkausvinkit jos kiinnostat urheilusta, joka on tosi suomalainen juttu.

Kriterium on Ylöjärvellä järjestettävä, jokavuotinen, 3-vuotiaiden ravihevosten ikäluokkakilpailu. Kriterium koostuu yhteensä kolmesta eri kilpailusta: lämminveristen, 4-vuotiaiden suomenhevosten ja tammojen kriterium. Kisasta suurimman potin nappaa itselleen lämminveristen kriteriumin voittaja.

Lahdessa järjestettävä Suur-Hollola-ajo järjestetään aina kesä-heinäkuun vaihteessa. Kilpailu on tarkoitettu lämminverisille ja voittaja nappaa kisoista itselleen 120 000 euron palkintopotin.

3. Ravit - vedonlyöntivinkkejä

Raveissa kertoimet voivat näyttää ihan oudolta. Tässä urheilussa on aina suosikkeja, joilla on huomattavasti muita pienemmät kertoimet. Epätodennäköisillä voittajilla on päinvastoin suuremmat kertoimet. Kuitenkin, jos katsotaan menneisyyttä ja ihmisten saamia voittoja ravivedoistaan, on suosikkeja veikkaamalla saatu parempia tuloksia kuin yllättäjiä veikkaamalla. Vetovihjeet raveihin eivät siten ole niin helppoa antaa. Kuitenkin alhaalta löytyy esimerkkeja kuinka veikata raveista.

Ravivedonlyönnissä parhaimman tuloksen voi saada vertailemalla lähdön hevosia keskenään ja tekemällä arviota siitä, mitkä tulevat olemaan lopulta voittajien joukossa. Hevosten voittomahdollisuudet tulisi laskea ja verrata niitä niiden kertoimiin. Kaikki tämä huomioon ottamalla on mahdollista saada paras mahdollinen lopputulos ravivedonlyönnissä. Ravit vedonlyönti on melkein samaa kuin vetoja asettaminen F1 kilpailuista. Lue artikkelimme F1 kertoimet ja vinkit ja saa tietää kuinka veikata hevosurheilun modernista versiosta.

Raveissa, kuten muissakin urheilulajeissa, vetoa voi lyödä toki täysin onneen perustuen. Tällöin ei voida millään lailla ennustaa, mikä tulee olemaan vedon lopputulos, mutta ainakin vedonlyönti on joka tapauksessa jännittävää. Kun raviveikkausvihjeet ovat jo tuttuja, kannattaa saada tietää kuinka lunastaa bonuksen ravivedonlyöntiin.

4. Vedonlyöntibonukset Raviurheiluun

Vedonlyöntisivustojen kautta veikkaamalla on mahdollista hyödyntää sivuston bonuksia, mikäli tällaisia on tarjolla. Moni sivusto tarjoaa bonuksia ja kampanjoita uusille pelaajille, mutta myös jo olemassa oleville asiakkaille. Niinpä bonuksista voi päästä nauttimaan, olitpa sitten jo tehnyt aiemmin talletuksia sivustolle tai et.

Vedonlyöntisivustoilla saattaa suurimpien ravitapahtumien aikaan olla kampanjoita, jotka on tarkoitettu juuri raveihin. Tarjolla voi olla vaikkapa ilmaisvetoja, jotka täytyy käyttää tietyin ehdoin vain raveihin.

Tarkista parhaat tarjoukset

Pinnacle
Pinnacle
Bonus Urheilu
Satoja vedonlyöntikohteita
NetBet
NetBet
Bonus Urheilu
30€ ilmaisveto

Ilmaisveto on ehkä yleisin ja helpoin tapa tarjota bonuksia juuri ravivedonlyöntiin, mutta myös muita bonuksia voidaan tarjota. Toinen tapa on myöntää talletusbonus. Kun asiakas tekee vedonlyöntisivustolle talletuksen, sivusto tarjoaa talletuksen päälle bonuksen, jonka määrä ilmoitetaan yleensä prosentteina. Esimerkiksi 50% tai 100% talletusbonus ovat yleisiä bonuksia. 100% talletusbonuksella asiakas saa pelitililleen talletustaan vastaavan summan bonuksena. Käytännössä talletussumma siis tuplaantuu.

Joillain vedonlyöntialustoilla on mahdollista käyttää sivuston myöntämä riskitön veto. Tämä on käytännössä sama kuin ilmaisveto, mutta sen erona on se, että pelaaja saa takaisin asettamansa panoksen, mikäli hän häviää. Niinpä riskittömällä vedolla ei ole häviämisen riskiä.

Cashback eli käteispalautus on monelle vedonlyöjälle tuttu bonustyyppi. Siinä asiakas saa takaisin tietyn summan pelaamistaan rahoista. Cashback lasketaan pelaajan nettotappioista tietyllä aikavälillä.

Kun lunastat bonuksia, muista tarkistaa bonusehdot. Otathan huomioon, että bonuksille on yleensä määritelty, millaisiin kohteisiin ja millä kertoimella bonus voidaan käyttää. Tarkista siis, että käytät bonuksen oikealla tavalla. Ehdoista voi myös tarkistaa, kuinka voit lopulta kotiuttaa mahdolliset, bonuksella saadut voitot omalle pankkitilillesi.

5. Ravit - Yhteenveto

Ravit on kaikenkaikkiaan hyvin laajaa kohderyhmää palveleva laji. Jos pitäisi valita yksi laji, josta suomalaiset ovat innostuneet sekä itse lajin että vedonlyönnin vuoksi, vastaus on ehdottomasti ravit. Lajin parissa pääsee nauttimaan todella monipuolisesti itse kisojen hektisistä tunnelmista sekä siitä, onko oma veikkaus osunut oikeaan vai ei. Kun lue mitkä ovat ravivihjeet ja kertoimet, voitotmahdollisuudet on varmasti suurempia mutta kannattaa muista, että vedonlyönnissä kaikki on mahdollista.

kommentoi RavivihjeetJaKertoimet
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti