JohnnyBet.com fi

WRC vedonlyönti

käyttäjältä JohnnyBet
WRC vedonlyönti

WRC eli Rallin MM-sarja on monen eri osion kattava kilpailusarja siis WRC vedonlyönti on myös kiinnostava aihe. Siihen sisältyy etappikilpailuja, joita pidetään eri puolilla maailmaa. Kilpailemassa ovat sekä kuljettajat että autonvalmistajat ja liittyypä kisoihin myös juniorien ja tuotantoautojen maailmanmestaruudet. Kisoihin liittyy kolme pääsarjaa: WRC-2 (nelivetoiset tuotantoautot), WRC-3 (kaksivetoiset tuotantoautot) ja JWRC (juniorit).

WRC:n parissa on kisailtu jo vuodesta 1973 lähtien. Vielä tuolloin kisattiin ainoastaan autonvalmistajien mestaruudesta. Vasta muutaman vuoden kuluttua, vuonna 1979, kisoissa kisattiin myös kuljettajien mestaruudesta. Jos katsotaan kisoja tänään, on kyseessä melko mielenkiintinen aikakausi, sillä jokaisella tallilla on tällä kertaa aivan uudet autot. Olemme nimittäin siirtyneet ajassa niin sanottuun hybriditeknologian aikakauteen, joka on ehdottomasti muuttanut kisojen luonnetta merkittävästi.

Kirjoitushetkellä rallin MM-kisat ovat ehtineet jo puoliväliin ja jäljellä on vielä Belgiassa, Kreikassa, Uudessa-Seelannissa, Espanjassa ja Japanissa pidettävät kisat. Kisat kattavat yhteensä vähintään 12 osakilpailua, joista osa selviää kauden edetessä.

1. Autot WRC:ssä

Rallin MM-kisat ovat muuttaneet muotoaan siitä, mitä ne alunperin olivat. Hybridiaikakausi on tuonut omat puolensa kisoihin ja niinpä vanhanmallisia WRC-autoja ei enää nähdä. Sen sijaan kisoissa nähdään Rally1-luokan autoja, joiden varustukseen kuuluu 1,6-litraisen polttomoottorin ohella sähkömoottori. Sähkömoottorilla on mahdollista saada lisää tehoa erikoiskokeita varten. Kisaan kuuluu myös tiettyjä sähkömoottorilla ajettavia pätkiä.

Autot eivät kuitenkaan ulkoa päin katsottuna eroa edellisiltä kausilta. Niiden erot piilevät tekniikassa ja esimerkiksi sekventiaalivaihteistoista on luovuttu ja käyttöön on jälleen otettu suorakytkennällä olevat keppivaihteet. Autot ovat ehkä aiempaa hitaampia, mutta tehoa on saatu enemmän kuin aiemmin. Autoissa on aiempaan eroa myös painon suhteen, sillä autojen minimipainoraja on 1260 kiloa (sama lukema on aiemmin ollut 1190 kiloa).

Myös jousitukset ovat aiempaa erilaiset, sillä tekniikka on niissä nykyään yksinkertaisempaa. Jousitukset tulevat pienentämään erikoiskokeiden keskinopeuksia, sillä juuri niissä tarvitaan kunnollista jousitusta.

2. Suomalaiset WRC sarjassa

MM-kisojen korkeimmassa luokassa kilpailee tällä kertaa kaksi suomalaista kuskia: Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi. Molemmat ajavat tällä kertaa Toyotalla.

Tähän asti MM-kisoissa on pidetty kahdeksan kilpailua, joista Kalle Rovanperä on vienyt voiton peräti viidessä kisassa. Toyotan tallissa ajava suomalainen on ajanut autoa jo 6-vuotiaasta lähtien ja ralliautoja 7-vuotiaasta. Häntä pidetäänkin ennakkosuosikkina maailmanmestariksi. Rovanperä on WRC:n historian nuorin voittaja.

Esapekka Lappi on toinen maailmanmestaruudesa kilpaileva suomalainen. Kyseessä on vuonna 1991 syntynyt ralliautoilija, joka on aiemmin tehnyt vaikutuksen voittamalla SM-sarjan vuonna 2012. Hän onnistui tuolloin voittamaan kaikki seitsemän osakilpailua. Voitot eivät jääneet tähän, sillä saman vuoden lokakuussa hän voitti Puolan rallikilpailun. Jos olet todellinen rallin ihaijlija lue artikkelimme F1 kertoimet ja katselu.

3. WRC Kisakalenteri

Osa vuoden 2022 WRC kilpailuja on jo ohi mutta tästä voi tsekata milloin, missä ja kuka on voittanut kyseisessä kilpailussa.

Kilpailu (maa) Voittaja Joukkue (Auto) Maa Päivämäärä
Monte-Carlo Sebastian Loeb Puma Rally1 (Ford) Ranska 21. - 23. tammikuuta
Ruotsi Kalle Rovanperä GR Yaris Rally1 (Toyota) Suomi 23. - 27. helmikuuta
Kroatia Kalle Rovanperä GR Yaris Rally1 (Toyota) Suomi 21. - 24. huhtikuuta
Portugali Kalle Rovanperä GR Yaris Rally1 (Toyota) Suomi 19. - 22. toukokuuta
Italia Ott Tänak i20 N Rally1 (Hyundai) Viro 2. - 5. kesäkuuta
Kenya Kalle Rovanperä GR Yaris Rally1 (Toyota) Suomi 23. - 26. kesäkuuta
Viro Kalle Rovanperä GR Yaris Rally1 (Toyota) Suomi 14. - 17. heinäkuuta
Suomi Ott Tänak i20 N Rally1 (Hyundai) Viro 4. - 7. elokuuta
Belgia Ott Tänak i20 N Rally1 (Hyundai) Viro 18. - 21. elokuuta
Kreikka Thierry Neuville i20 N Rally 1 HYBRID (Hyundai) Belgia 8. - 11. syyskuuta
Uusi-Seelanti Kalle Rovanperä GR Yaris Rally1 (Toyota) Suomi 29. syyskuuta - 2. lokakuuta
Espanja Sébastien Ogier GR Yaris Rally1 HYBRID Ranska 20. - 23. lokakuuta
Japani Thierry Neuville i20 N Rally1 HYBRID Belgia 10. - 13. marraskuuta

Vuoden 2022 WRC kausi on jo päättynyt ja ilman yllätystä voittajaksi on tullut Kalle Rovanperä. Suomalaisella oli lopuksi 225 pistettä taas kakkossijalla kauden loppua Ott Tänak oli vain 205. Rovanperä dominoinut sijoituksen kovasti. Toivomme saman tapahtuvan vuonna 2024.

4. Rallin MM-kisat 2022 - Vedonlyöntivinkkejä

Kuten suomalaisilta odottaa saattaa, rallia seurataan tiiviisti aina, kun sitä on tarjolla. Myös vedonlyöntisivustot ovat ahkerasti tarjoamassa rallin vetokohteita asiakkailleen. Rallikisoissa vetoa voi lyödä koko kisojen voittajasta, muista palkintoja saavista kuljettajista tai jopa kisan keskeyttäneistä kuljettajista. Kannattaa katsoa, millaisia vetomuotoja on tarjolla käyttämälläsi vedonlyöntisivustolla.

Ennakkosuosikeista ehdottomasti Kalle Rovanperää veikataan kuljettajien maailmanmestariksi. Hän on menestynyt aiemmissa kisoissaan niin hyvin, että hänen häviönsä olisi hyvin epätodennäköistä. Ennakkosuosikkia veikatessa osuu todennäköisesti oikeaan, mutta toisaalta kertoimet ovat alhaiset.

Kertoimista puheenollen, Kalle Rovanperän kertoimen ollessa kokonaisvoittajaa veikatessa n. 1.01 luokkaa, on seuraavan suosikin kerroin jo huomattavasti isompi: 34.00. Alle kahdenkymmenen kertoimen kilpailijoita on muutama, kun taas kuljettajat, joiden voiton todennäköisyys on pieni, omaavat kertoimet sadasta kahteensataan.

WRC 2022 kertoimet

Autovalmistajista Toyota Gazoo Racing WRT on tällä hetkellä parhaalla sijalla pisteitä katsoen. Hyundai Shell Mobis WRT tulee hyvänä kakkosena, MSport Ford WRT kolmantena ja neljäntenä Toyota Gazoo Racing WRT NG.

Kun lähdet lyömään vetoa jollain vedonlyöntialustalla, kannattaa katsoa, olisiko sivustolla jotain kampanjoita tai tarjouksia ralleihin liittyen. Jos kampanjoita tai bonuksia on yleisesti urheiluvedonlyöntiin liittyen, voi niitä hyödyntää vetoa asettaessa. Muistathan tarkistaa ehdot ennen minkä tahansa bonuksen lunastamista, jotta tiedät, liittyykö bonukseen kierrätysvaatimusta. Osa vedonlyöntisivustosta ottaa mielellään rallit mukaan kampanjoihinsa.

5. Mistä voi katsoa rallin MM-kisat?

Rallikisat odotetusti televisioidaan usealla eri TV-kanavalla. Kisat voi katsoa ilmaiseksi Ylen kanavilta sekä Yle Areenalta. Lisäksi kisat esittää CMore. CMore on luvannut esittää rallit suomalaisella selostuksella.

Yle areenan aikatauluja voi käydä etukäteen katsomassa Yle Areenan verkkosivuilta. Esimerkiksi Belgian ennakkotunnelmia pääsee ihmettelemään torstaina 18.8. klo 18.45 alkaen. Seuraavana päivänä klo 23.30 tulee katsottavaksi Belgian perjantain huippuhetkiä. Lauantaina 20.8. päästään seuraamaan itse yhdeksättä osakilpailua Belgiassa, sillä katsottavana on sekä EK 10 että EK 14. Televisiointia jatketaan tästä eteenpäin. Jos haluat kokea rallitunnelmat Yle Areenan kautta, käy katsomassa ohjelma-aikataulu Yle Areenan sivustolta.

Myös CMorelta voi käydä kurkistamassa tulevia ohjelma-aikatauluja. Myös palvelun tilaaminen onnistuu CMoren verkkosivuilta.

Toki myös WRC:n omasta WRC+ -palvelusta voi nähdä kisat. Palvelu löytyy suoraan WRC:n omilta verkkosivuilta. Katsominen on maksullista ja kisat ovat englanniksi. WRC tarjoaa katsojilleen myös muuta tietoa pelkän kisojen katsomisen lisäksi.

Rallit ovat suomalaisille toden totta yksi vuoden kohokohdista ja niitä seurataan silmät tarkkana kaikista mahdollisista kanavista. Siksi on hienoa, että meille tarjotaan mahdollisuutta televisiosta seuraamiseen. Seuraaminen on entistä jännittävämpää, jos kisoista on samalla meneillään veto, jonka lopputulosta jännitetään. WRC vedonlyönnin ei tarvitse kuitenkaan olla täysin pääasia ralleja seuratessa, vaan nauti täysillä jännityksentäyteisistä hetkistä, joita tämä kansamme autourheilulaji meille tarjoaa.

kommentoi WrcVedonlyönti
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti