Vetomuodot

käyttäjältä JohnnyBet
Vetomuodot

Vedonlyönti on suosittu harrastus ympäri maailman ja vedonlyöntisivustot mahdollistavat tämän jännittävän harrastuksen toteuttamisen missä tahansa ja erilaiset vetomuodot tekevät veikkaamistä jopa jännittävämmäksi. Vedonlyönnin pariin pääsee nykyään kovin helposti erilaisten vedonlyöntisivustojen kautta, jotka toisinaan tarjoavat asiakkailleen myös mobiilisovelluksen.

Tässä artikkelissa käsittelemme urheiluvedonlyöntiin hyvin oleellisesti liittyviä vetomuotoja. Näihin muotoihin törmää millä tahansa vedonlyöntisivustolla ja siksi onkin hyvä tietää, mitä ne tarkoittavat. Unohda siis ajatus, että vetoa kuuluisi lyödä ainoastaan voittajasta ja häviäjästä, yksinkertaisella vedolla. Vaihtoehtoja on nimittäin paljon lisääkin.

1. Mitä on urheiluvedonlyönti?

Vedonlyönti on yksi maailman vanhimmista harrastuksista. Sitä on harrastettu kautta aikojen lähes mistä tahansa aiheesta. Tällä sivulla käsittelemme urheiluvedonlyöntiä ja tarkastelemme lähemmin, mitä kaikkia vaihtoehtoja vedonlyönti tarjoaa.

Urheiluvedonlyönnissä lyödään vetoa esimerkiksi ottelun voittajasta, ensimmäisen maalin tekijästä tai mistä tahansa muusta aiheesta, josta on mahdollista lyödä vetoa. Vedonlyöntiä voidaan harrastaa esimerkiksi sivustoilla, jotka tarjoavat vedonlyöntiä.

Netissä vedonlyöntiä tarjoavat monet sivustot, kuten William Hill, Pinnacle ja NetBet. Sivustojen ideana on, että asiakas voi harrastaa vedonlyöntiä omalla laitteellaan missä tahansa. Nykypäivänä onkin mahdollista lyödä vetoa perinteisen tietokoneen lisäksi myös mobiililaitteilla.

2. Urheiluvedonlyöntisivustojen vetomuodot

Urheiluvedonlyönnissä ei lyödä vetoa pelkästään voittajasta. Tämä on toki se yleisin veikkaustapa, joka tulee mieleen, kun ajatellaan vedonlyöntiä. Onkin luontevaa lähteä heti miettimään, kumpi joukkue voittaa jalkapallo-ottelun, mutta vedonlyöntiin sisältyy paljon muutakin. Voit toki lyödä vetoa ottelun voittajasta, mutta on hyvä tietää, että on olemassa muitakin vaihtoehtoja. Itse asiassa vedonlyöntisivustot tarjoavat useita erilaisia vetomuotoja. Vedonlyönti voikin siis olla hyvin monipuolinen ja hauska harrastus kaikkine eri vetomuotoineen. Seuraavassa kappaleessa kerromme muutamasta vetomuodosta. Huomioithan, että niitä on vielä lisääkin, mutta tällä sivulla esittelemme vain muutaman.

3. Millaisia vetomuotoja urheiluvedonlyönnissä on?

3.1 Pitkäveto

Pitkäveto on hyvin yleinen tapa lyödä vetoa. Sitä kutsutaan myös 1X2 -vetotyypiksi. Tässä vedonlyöjä lyö vetoa siitä, tuleeko ottelun lopputulos olemaan kotivoitto, tasapeli vai vierasvoitto. Pitkäveto on hyvin helppo tapa lyödä vetoa ja se sopii vedonlyöntimuodoksi myös aloittelijoille.

3.2 Moniveto

Monivedossa vedonlyöjä lyö vetoa useamman kuin yhden ottelun tuloksesta. Siinä lyödään vetoa yleisimmin 2-3 ottelusta. Monivedossa vedonlyöjän tulee osua vedossaan oikein jokaisen ottelun lopputuloksen suhteen. Niinpä yhden veikatun joukkueen hävitessä myös vetokin häviää.

3.3 Tulosveto

Tulosvedossa vedonlyöjä lyö vetoa ottelun lopputuloksesta eli maalimäärästä. Tämäkin on erittäin helppo tapa asettaa vetoja.

3.4 Voittajaveto

Voittajaveto tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että vedonlyöjä asettaa vetonsa ottelun voittajasta tai voittajista. Niinpä kyseessä on hyvin yksinkertainen tapa asettaa veto.

3.5 Tasoitusveto

Tasoitusveto on yksi vetomuodoista. Siinä vedon toiselle osapuolelle annetaan tasoitus ja tämä huomioidaan lopputuloksessa.

3.6 Yksittäisveto

Yksittäisvedossa vedonlyöjä lyö vetoa tietystä tuloksesta, tietyssä yksittäisessä kohteessa. Otetaan esimerkki, jossa vedonlyöjä asettaa 10 euron panoksen seuraamansa jalkapallo-ottelun voittajajoukkueelle. Kerroin on 4:1. Hänen valitsemansa joukkue voittaa. Tällöin voittosummaksi tulee 50 euroa. Jos taas joukkue häviää, vedonlyöjän asettama veto häviää.

3.7 Tuplaveto

Tällä tarkoitetaan tietyn tuloksen veikkaamisesta kahdessa kohteessa. Esim. kun lyödään vetoa, että kaksi joukkuetta tulevat voittamaan yhden tietyn joukkueen. Jotta veto olisi voittava, molempien veikattujen joukkueiden tulee voittaa kolmas joukkue. Jos toinen tai molemmat joukkueet häviävät, veto häviää. Samalla tavalla, jos on kolme eri tapahtumaa kysessä on triplaveto.

3.8 Under/Over

Tämä vetomuoto on yksi yleisesti käytetyistä. Tässä vedonlyöjä lyö vetoa ottelun kokonaismaalimäärästä.

3.9 Yhdistelmäveto

Yhdistelmävedossa yhteen samaan vetoon yhdistetään kaksi tai useampi veto. Näin vedonlyöjän asettama panos katsotaan pätevän kaikkiin vetoihin. Verojen kertoimet kerrotaan keskenään. Yhdistelmävedossa kaikkien osioiden on toteuduttava, jotta vedonlyöjä voittaisi.

Kannattaa käyttää työkaluja myös kun veikkaa. Voit laskea voittosi kerroinlaskurilla, joka toimii helposti ja auttaa veikata.

4. Vedonlyöntibonukset

Vedonlyöntisivustoilla on usein tarjolla erilaisia bonuksia asiakkailleen. Vetoa voi siis lyödä myös bonuksilla. Bonukset toimivat mukavana palkintona, joka varmasti ilahduttaa saajaansa, varsinkin, jos bonusehdotkin ovat reilut.

4.1 Ilmaisveto

Kun vedonlyöntisivusto myöntää asiakkaalle ilmaisvedon, tarkoittaa tämä, että asiakas pääsee asettamaan vetonsa ilmaiseksi. Ilmaisvedon summa ilmoitetaan euroissa ja esimerkiksi 5 euron ilmaisveto on hyvin yleinen. Ilmaisvedon ehdoissa kerrotaan, millä kertoimella veto tulee asettaa.

4.2 Talletusbonus

Hyvin monet vedonlyöntisivustot tarjoavat bonuksia juuri talletusbonuksen muodossa. Ideana on, että vedonlyöjän tekemä talletus esimerkiksi tuplataan. Tällöin talletusbonus olisi 100%. Vedonlyöntisivustoilla näkee myös muunsuuruisia talletusbonuksia eli se voi olla melkeinpä mitä tahansa 20-500 prosentin väliltä.

4.3 Kerroinboosti

Tätä voidaan kutsua myös muilla nimillä, mutta ideana on, että vedonlyöntisivusto antaa vetokohteellesi paremman kertoimen.

Vedonlyöntibonukset antavat rahanarvoisia etuja, mutta ennen niiden lunastamista tulisi aina tarkistaa, millaisia ehtoja bonuksiin liittyy. Bonusehdot on yleensä ilmoitettu heti bonussivulla ja sivustoilta löytyy yleensä myös yleiset bonusehdot, joista voi tarkistaa, kuinka käyttämäsi sivuston bonusjärjestelmä toimii.

Esimerkiksi William Hill tarjoaa asiakkailleen erilaisia etuja sekä vedonlyöntiin että kasinopeleihin, joita sivusto myös tarjoaa. William Hill on hyvä esimerkki sivustosta, jolla bonuksia on tarjolla. Bonusehdot ovat selkeästi esillä, jolloin myös uudet asiakkaat, jotka eivät ole vielä sisäänkirjautuneinakaan, voivat ehdot tarkistaa.

Nämä ovat bonuksia tarjoavia vedonlyöntisivustoja

William Hill
William Hill
Bonus Urheilu
Veikkaa 20€ ja saa 20€ ilmaista vetoa
Pinnacle
Pinnacle
Bonus Urheilu
Satoja vedonlyöntikohteita
VIP Koodi
JOHNNYBET
OlyBet
OlyBet
Bonus Urheilu
Vedonlyönnin Tervetulotarjous 100€ bonusrahaa

5. Mikä vetomuoto on paras?

Se, mikä vetomuoto on kenellekin paras, riippuu vedonlyöjästä eli se on täysin yksilöllistä. Se, kannattaisiko veto asettaa tarkasti yhdelle voittajalle vaiko useammalle, mietityttää ja varsinkin ensikertalaiselle voi olla vaikea valita, millaista vetoa lähtisi laittamaan. Tietyillä vinkeillä voit kuitenkin löytää itsellesi parhaan vetomuodon, joka sopii tarpeisiisi.

Mikäli haluat testata mikä vetotyyppi on sinulle sopiva, voi liittyä Tipstereiden Liigaan, jossa voit veikata ilman riskiä.

Eri vetomuotoihin liittyy erilaiset riskit. Jos esimerkiksi asetat yhdistelmävedon, voittamisen todennäköisyys on pienempi kuin jos löisit vetoa 50/50 -mahdollisuuden voitosta tai häviöstä. Siispä kannattaa miettiä eri vetomuotojen todennäköisyyksiä. Eri vetomuotoja on kuitenkin hauska kokeilla ja onhan se hienoa, jos voitto osuu kohdalle.

kommentoi Vetomuodot
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti