F1 vedonlyönti 2022

käyttäjältä JohnnyBet
F1 vedonlyönti 2022

F1 vedonlyönti vie mukaan aina mahtavia kokemuksia. Uusi kausi alkaa ja uusia mahdollisuuksia veikata ja katsoa tätä jännittävää taistelua syntyy. F1 eli tuttavallisemmin formula ykkönen on yksi kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisten katsomista urheilulajeista. Eikä ihme, sillä pieni ja piskuinen maamme on tuottanut huikean määrän maailmanluokan formulakuskeja, eikä mestaruusjuhliltakaan ole vältytty.

Formulat on kuninkuuslaji, jossa yhdistyy jännitys, urheiluhenki, hauskanpito, raha, välineistö ja kuuluisuus. Ei siis ihme, että glamouriselta näyttävä formulakuskin ammatti on ja on ollut monien pienten ja isompien suomalaisten tyttöjen ja poikien unelma-ammatti.

Uusi F1 kausi on alkamassa tuota pikaa. Lue tästä postauksesta vinkit uuteen kauteen, formulavedonlyöntiin ja siihen, kuinka ottaa uudesta kaudesta kaikki irti!

1. F1 sarja – perustiedot

F1 sarja on vuonna 1950 perustettu rata-autourheiluluokka, jonka kilpailutoimintaa on siis jatkunut jo kunnioitettavat 72 vuotta. Lajia pidetään yksipaikkaisen autoilun kuninkuusluokkana ja formulakilpailujen sarjan voittaja kruunataan vuosittain maailmanmestariksi.

Vuoden aikana ajettava F1 sarja koostuu useista osakilpailuista, jotka ajetaan ympäri maailmaa niin, että formulasirkus ihmisineen ja kalustoineen siirretään aina viikottain uuteen kohteeseen. Jaossa on paitsi kuljettajien mestaruus, myös valmistajien maailmanmestaruus ja näin panokset kasvavat ja tallit kilpailevat paitsi ykköskuskeillaan, myös kokonaisuus huomioon ottaen.

Formula 1 sarjan järjestäjä on FIA eli kansainvälinen autoliitto, jota johtaa nykyään puheenjohtaja Jean Todt. F1 sarjan kaupalliset oikeudet ovat Chase Careyn hallinnassa ja sarjan toimitusjohtaja on Stefano Domenicali. Televisiointioikeudet ovat yhdysvaltalaisella Liberty Medialla, joka osti ne vuonna 2017 ja jonka jälkeen F1 sarjaa on alettu modernistaa ja kaupallistaa ihan uudella tavalla.

Kuljettajia sarjassa on 20 kappaletta ja valmistajia on 10. Näin ollen jokaisella tallilla on kaksi kuljettajaa, joten lähtökohdat valmistajamestaruuden voittamiseksi ovat tasapuoliset.

Pitkää historiaa ja nopeasti kehitävät tiimit, ovat syyitä jotka tekevät F1-vedonlyönti jännittävä. Veikkaaminen on hauska harrastus. Mikäli haluat aloittaa veikkaamista hetkellä, lue vinkkeistä Sm-liiga vedonlyöntiin ja tehdä kotimaisen liigan seuraaminen jopa jännittävämpaa.

2. Kausi 2021-2022 pähkinänkuoressa

Kaudella 2021-2022 formuloissa ajettiin 22 kilpailua ja kuljettajia oli 21 kappaletta. Valmistajia oli 10 ja renkaat tuotti perinteiseen tapaan Pirelli. Moottorivalmistajia oli neljä ja suurin valmistaja oli Mercedes.

Kausi oli järjestyksessään 72. ja kaiken kaikkiaan viisi osakilpailua peruttiin. Koronapandemia vaikeutti edelleen kauden läpivientiä. Koko kauden paras valmistaja oli Mercedes, jonka kuljettajia olivat Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas. Sarjan paras kuljettaja oli Max Verstappen. Suomalaisen Bottaksen lisäksi sarjaa ajoi Kimi Räikkönen, joka lopetti uransa menneeseen kauteen.

Kausi toi mukanaan sääntömuutoksia, kuljettajavaihdoksia ja muun muassa uusia ja poistuneita kuljettajia. Myös tallit tekivät muutoksia ja muun muassa Renault vaihtoi nimensä Alpineksi ja Racing Point Aston Martiniksi.

Vuosittain kausi alkuu Bahrainissa. Tämä ei muuttu mutta päivämäärät voivat aina muuttua. Suosittelemme tarkista F1 aikataulua, virallisesta sarjan sivustosta. F1 kalenteria paitsi sieltä löytyy sijoitus, josta saat tietää F1 pistetilantestä.

3. Suosikit kaudelle 2022-2023

Kausi 2022-2023 alkaa 20.3 Bahrainista ja ohjelmassa on 23 kilpailua, joka on ennätyksellinen määrä. Uutena kilpailuna on Miamin osavaltio ja koronan takia poistuneet kilpailut palaavat taas ohjelmaan. Venäjän osakilpailu on peruutettu toistaiseksi ja sille etsitään korvaajaa.

Suomalaisista mukana on Valtteri Bottas, joka siirtyy Mercedekseltä Alfa Romeolle. Mukana on myös ensimmäinen kiinalainen kun Guanyu Zhou alkaa kuljettaa Alfa niin ikään Romeon autoa. Suosikkeja kauteen ovat edelliskauden tulosten perusteella Lewis Hamilton ja Max Verstappen. Mukana ovat kuitenkin myös vanhat mestarit, kuten Sebastian Vettel ja Fernando Alonso. Myös Michael Schumacherin poika Mick Schumacher on mukana.

4. F1 kisakalenteri 2022

Esittelemme F1 kisakalenteri vuodelle 2022. Olemme jo päässeet yli puolen kisojen läpi. Eniten voittoja on Max Verstappenilla ja hän on ennakkosuosikki tällä hetkellä.

Paikka Päivämäärä Voittaja
Bahrain 18-20 maaliskuuta Charles Leclerc
Saudi-Arabia 25.-27. maaliskuuta Max Verstappen
Australia 8.-10. huhtikuuta Charles Leclerc
Italia 22.-24. huhtikuuta Max Verstappen
Yhdysvallat 6.-8. toukokuuta Max Verstappen
Espanja 20.-22. toukokuuta Max Verstappen
Monaco 27.-29. toukokuuta Sergio Perez
Azerbaidžan 10.-12. kesäkuuta Max Verstappen
Kanada 17.-19. kesäkuuta Max Verstappen
Iso-Britania 1.-3. heinäkuuta Carlos Sainz
Itävalta 8.-10. heinäkuuta Charles Leclerc
Ranska 22.-24. heinäkuuta Max Verstappen
Unkari 29.-31. heinäkuuta Max Verstappen
Belgia 26.-28. elokuuta Max Verstappen
Alankomaat 2.-4. syyskuuta Max Verstappen
Italia 9.-11. syyskuuta Max Verstappen
Singapore 30. syyskuuta - 2. lokakuuta Sergio Perez
Japani 7.-9. lokakuuta Max Verstappen
Yhdysvallat 21.-23. lokakuuta Max Verstappen
Meksiko 28.-30. lokakuuta Max Verstappen
Brasilia 11.-13. marraskuuta George Russel
Abu Dhabi 18.-20. marraskuuta Max Verstappen

Kuka tulee koko F1 kauden voittajaksi? Tsekkaa F1 kertoimet ja ennusteet ja näe ketä pidetään suosikkina.

5. F1 vedonlyönti ja lähetysten katselu

F1 sarjaa on näytetty Suomessa televisiosta 1990-luvun alusta alkaen. Alussa televisiointi oli MTV:llä ja ensin se näkyi ilmaiskanavilla, kunnes vuonna 2006 se siirtyi maksukanaville. Kaudesta 2022 alkaen sarjan näyttää kuitenkin V Sport ja se tulee olemaan saatavilla vain maksukanavilla.

Näin ollen F1 sarjan katselu ei ole kovin helppoa, mutta onnistuu esimerkiksi ulkomailta VPN:n avulla. Voit vaihtaa VPN:llä koneesi geosijaintia ja katsella samoja ohjelmia, kuin kyseisessä maassa oleskelevat ihmiset. MTV F1 tai Cmore F1 lähetykset eivät ole varmistetut mutta tämä voi muuttua kauden aikana. Myös vedonvälittäjän sivut striimaavat sarjaa. F1 live stream löytyy esim. Bet365 sivulta. Tarkista listaa vedonlyöntivälittäjät Suomessa ja valitse sivustosi, joka tarjoaa hyvät kertoimet sekä live striimiä. Voitkin löytää joko ilmaisen avoimen livestriimin tai kasinon käyttäjille rajatun striimin, jonka avulla et jää ilman seuraavan kauden huikeista käänteistä. Helpompi on aina löytää F1 live seuranta, joka on myös parhaiden vedonlyöntisivustojen tarjolla.

Voit myös lyödä vetoa formuloista, sillä suomalaisten suosikkilajina kohteita on suomalaisille suunnatuilla pelipaikoilla paljon. Voit veikata koko kauden voittajaa, eli sitä kilpailijaa tai tallia, joka nostaa pokaalin ylös kauden päätteeksi. Voit myös veikata yksittäisen kilpailun voittajaa tai nauttia kisapäivästä liveveikkauksen kanssa ja lyödä vetoa vaihtuvista kohteista koko kilpailun aikana. F1 vedonlyönti 2022 tekee urheilun katsomisesta jännittävää ja tuo uusia ulottuvuuksia myös niihin alkukauden kisapäiviin, jolloin panoksena ei vielä ole mestaruuspokaali!

kommentoi F1Vedonlyönti2022
Kommentit (2)
Malik750
Malik750 6 kuukautta sitten
Vihdoinkin Valtteri saa ajaa ilman Hamiltonta. Hyvä vaihto tämä on ollut!
Pelaa vastuullisesti