JohnnyBet.com fi

CHL vedonlyönti

käyttäjältä JohnnyBet
CHL vedonlyönti

Ensimm√§isen√§ syyskuuta alkaa Champions Hockey Leaguen uusi kausi 2023/2024 ja sen takia CHL vedonly√∂nti 2023/2024 on taas kiinnostava aihe. Kotimaisten liigojen parhaat joukkueet taistelevat Europan mestaruudesta. Viime vuonna finaalissa oli suomalainen Tappara Tampere. Joukkue on kuitenkin h√§vinnyt R√∂gle √Ąngelholm -joukuetta vastaan. Voittaako t√§n√§ vuonna suomalainen joukkue? Mitk√§ ovat ennusteet ja kertoimet t√§h√§n kauteen? Lue artikkelimme ja saa tiet√§√§ Champions Hockey Leaguesta!

1. Mikä on Champions Hockey League

Champions Hockey League -nimellä saavuttiin kaukaloihin ensimmäisen kerran vuosina 2008-2009 joka sattui myös olemaan IIHF:n 100-vuotisjuhlavuosi. Ottaen huomioon, että näin alkutekijöissä turnaukseen osallistui vain 12 joukkoetta, tavoitteena on hyvin paljon samanlainen kuin jalkapallosta löytyy Mestarien Liiga. Tälläistä suosiota ei ole CHL voinut tavoittaa, sillä jääkiekko ei ole niin suosittu ja maailmanlaajuisesti huomioitu laji, kuten jalkapallo. Motivaattorina turnaukseen osallisumiseen ladottiin tiskiin suuret taalat, sillä peräti 10 miljonaa euroa oli tarjolla, josta voittaja keräisi suurimman 1 miljoonan euron potin kotiin. Nykyään summat ovat huomattavasti pienemmät, mutta on tämä ollut alkuun huomioitavaa, sillä turnaus on saanut tällä nimeä enemmän esille jääkiekon maailmassa. Turnauksen voittaja sai jopa mahdollisuuden pelata Victoria Cup nimisessä taistossa NHL joukkuetta vastaan.

1.1 CHL - Suomen ja Ruotsin juttu

CHL Hockey League on saanut alkunsa Euroopasta 2006 vuonna turnausta kutsuttiin ensiksi nimellä Nordic Trophy, jonka jälkeen se muuttui nimeltään European Trophy:ksi, joka on kasvanut vuosien varrella joukkueiden osallistujamäärästä.

Vaikka CHL:n osallistuu nykypäivänä joukkueita ympäri Eurooppaa on se saanut alkunsa pohjois-Euroopasta jossa siinä oli pelkästään 4 ruotsalaista ja 4 Suomalaista joukkoetta Djurgården , Frölunda Indians, Färjestad Karlstad ja Linköping HC, HIFK Helsinki, TPS Turku, Tappara Tampere ja Kärpät Oulu.

Kaikki nämä kahdeksan joukkuetta ovat aloittaneet Nordic trophyn vuonna 2006. Ensimmäinen turnaus joka pidettiin vuonna 2006 voitti Färjestad, voittaen Kärpät finaalissa luvuin 5-1. formaatti pysyi samana vuoteen 2007 asti mutta joukkueiden lukumäärä oli noussut 10 joukkoeseen vuonna 2008. Vuonna 2009 turnauksessa olikin jo 12 joukkuetta.

1.2 CHL viimet kaudet

Vuonna 2010 alkoi CHL turnaus saada sen nykyisen luonteen ja struktuurin. Joukkueita ilmoittautui Saksasta, Sveitsistä, Itävallasta, Norjasta ja Tsekeistä. Näistä maista Tuli yhteensä 18 joukkuetta mukaan, jonka johdosta Nordic Trophy muutti nimensä European trophy:ksi. Nykypäivänä turnaukseen osallistuu kaiken kaikkiaan 32 joukkuetta 13 eri maasta. CHL sai nimensä vuonna 2013 jolloin ensimmäinen turnaus pidettiin nimellä CHL Vuosina 2014-2015, jonka voitti Luleå HF.

Valitettavasti Korona pandemian iskettyä vuoden 2020-2021 kausi jouduttiin peruuttamaan. vuonna 2021- 2022 saatiin jälleen pitää CHL kausi. Tämän turnauksen päätyi voittamaan Rögle BK heidän debyytti kaudellaan. Finaalissa Rögle voitti suomalaisen joukkueen Tapparan 2-1 ja he voittivat CHL mestaruuden ensimmäistä kertaa kotiareenallaan Catena Areenaalla.

Eniten mestaruuksia on Ruotsalaisilla joukkoeilla ja eniten mestaruuksia yksittäisillä joukkueella on omistuksella on Frölunda HC joka on voittanut CHL turnauksen peräti neljä kertaa. Tälläkin kaudella turnaukseen osallistuu peräti 32 joukkuetta turnaus saa tänä vuonna alkunsa ensimmäinen syyskuuta, joka tulee päätökseen finaaliotteluun joka pelataan 18 helmikuuta.

2. CHL osallistuminen

CHL turnaukseen ei oteta mitä vaan joukkueita mukaan ympäri Eurooppaa, vaan siihen on oma ranking järjestelmä. Liigan rankingjärjestelmä määrittelee jokaisesta liigasta saapuvan osallistuja määrän ennen jokaisen CHL- kauden alkua. Jokaisesta suoritetusta CHL kaudesta, saa joukkoe Ranking pisteitä. Osallistuvilla joukkueilla on myös mahdollisuus ansaita bonus pisteitä. Yhdestä liigasta osallistuneiden joukkoeiden yhtenäinen saavutettu pistemäärä jaetaan joukkeiden pelaamien pelien mukaan. Mikäli sattuisi käymään niin, että joukkoeella olisi enemmän kuin 1 oikeus tulla valituksi turnaukseen, esimerkkinä käyttäen jos joukkoe voittaisi kotimaan mestaruuden, sekä runkosarjan, kisapaikka tällöin siirtyisi automaattisesti seuraavalle joukkoeelle, joka oli siihen oikeutettu.Takautuvien kausien pistemäärä otetaan myös huomioon, joka voi vaikuttaa liigoista osallistuvien joukkoeiden määrään. CHL- kotisivuilta, voit nähdä tarkemman ranking taulukon.

3. CHL kausi 2023/2024

Tällä kaudella on mukana myös Suomalaisia debytatntti joukkoeita jotka ovat Mikkelin Jukurit ja Tampereen Ilves. Suomen Liigassa, Jukurit sijoittui sarjataulukossa sijalle 2, kun taas Ilves sijoittui sijalle 3. Tällä kaudella turnauksessa on mukana kaiken kaikkiaan 4 Suomalaista joukkoetta joista 2 muuta ovat Tampereen Tappara ja Turun TPS. Tämä tosiaan todistaa Tampereen olevan Suomen johtavia kiekkokaupunkeja. Mikäli olet kiinnostunut miten nämä joukkuet pärjäsivät kotimaisessa liigassa tarkista artikkelimme SM-liiga ennusteet.

Suomalaiset joukkuet CHL kausi 2023/2024 ja niiden vastustajat

Jukurit - Lohko A

 • vs. Lule√• (Ruotsi) 2.9.2022 ja 9.9.2022
 • vs. Sparta Praha (TŇ°ekki) 4.10.2022 ja 11.10.2022
 • vs. Aalborg (Tanska) 4.9.2022 ja 11.9.2022

TPS - Lohko B

 • vs. Zug (Sveitsi) 4.9. ja 10.9.2022
 • vs. Wolfsburg (Saksa) 5.10. ja 12.10.2022
 • vs. HC Olimpija Ljublana (Slovenia) 2.9. ja 8.9.2022

Tappara - Lohko C

 • vs. Slovan Bratislava (Slovakia) 1.9. ja 8.9.2022
 • vs. Rapperswil Jona Lakers (Sveitsi) 3.9. ja 10.9.2022
 • vs. EHD Red Bull M√ľnchen (Saksa) 5.10. ja 11.10.2022

Ilves - Lohko E

 • vs. Red Bull Salzburg (It√§valta) 3.9. ja 11.9.2022
 • vs. Fribourg (Sveitsi) 1.9. ja 9.9.2022
 • vs. Stavanger Oilers (Norja) 4.10. ja 12.10.2022

CHL kauden 2023/2024 lohkovaihe on jo päättynyt ja nyt siirrymme pudotuspeleihin. TPS ja Ilves ovat jo pois turnauksessa mutta Tappara ja Jukurit pelaavat edelleen. Neljännesvälierässä Jukurit pelaavat Fribourg Gotteronta vastaan. Tappara pääsee pelaamaan FC Davosta vastaan.

4. CHL pudotuspelit 2023/2024

Pudotuspelit etenevät ja tällä hetkellä turnauksessa on vain neljäjoukkuetta. He pelaavat välierävaiheessa seuravissa pareissa: EV Zug vs Tappara Tampere ja Luleå Hockey vs Frölunda Göteborg. Varma on siten, että finaalissa pelaa Ruotsista tuleva joukkue. Jukurit ovat jo poissa turnauksesta mutta Suomella on vielä Tappara, joka tulee taistelemaan finaalista EV Zug joukkuetta vastaan. Välierän ottelut pelataan tammikuussa.

CHL välierät

 • EV Zug (Sveitsi) - Tampereen Tappara (Suomi)
 • Lule√• Hockey (Ruotsi) - Fr√∂lunda G√∂teborg (Ruotsi)

5. CHL vetovihjeet

Tällä hetkellä vaikka CHL onkin hyvin tunnettu ja arvostettu jääkiekko turnaus ympäri Eurooppaa, ei se valitetttvasti ole vedonlyönti sivustojen silmissä saanut paljon arvostusta tai sitä huomiota, mitä turnaus ansaitsee. Tällä hetkellä vedonlyönti sivustoja jossa voi veikata koko turnauksen voittajaa ovat Pinnacle ja William Hill.

Turnaukseen on varmasti tulossa vedonlyönti vinkkejä mitä lähemmäksi turnausta päästään, mutta yksi mikä on varmaa, niin Ruotsalaiset joukkueet ennakkosuosikkeja turnauksessa. Monta niistä joukkueista tulevia pelaajia siirry amerikkalaiseen liigaan. Meidän artikkelista voi tarkista viime kauden NHL kertoimia jos kiinnostat.

Hyvä vinkki on myös veikata livenä. CHL live vedonlyönti tarjoaa mm. William Hill. Jos veikkaa livenä, voi reagoida siihen, mitä tapahtuu kenttällä ja jääkiekko on urheilulaji, jossa kaikki tapahtuu nopeasti ja tilanne sekä kertoimet voivat muuttua nopeastikin. Varmasti kannattaa seurata kuinka pelaajat pärjävät sekä CHL:ssä että omissa liigoissaan. Voi tarkistaa myös mitkä ovat jääkiekko strategiat ja käyttää niitä vinkkeinä.

6. Mistä katsoa CHL otteluita

Suomessa tällä hetkellä Champions Hockey Leaguen TV oikeudet omistavat MTV ja ottelut ovat nähtävissä C-More palvelussa C-More sportin puolella. Palvelu on toki maksullinen ja pulittaa hinnan 29.95 kk. Jos turnauksessa pelattvat ottelut tulevat näkyville ilmaiskanaville, tulee siitä ilmoitusta myöhemmin. Voi tarkistaa myös CHL live seurantaa. Palvelu usein tulee live vedonlyönnin mukaan siten se on helposti saatavilla sivustoilla, joilla on CHL vedonlyönti 2023/2024 tarjolla.

kommentoi ChlVedonlyönti
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti