Urheiluveikkaus Helppi

käyttäjältä JohnnyBet

Urheiluveikkauksessa ennustetaan ja panostetaan ottelutuloksiin. Vedonvälittäjät tarjoavat valikoiman satoja urheilutapahtumia, mukaan lukien suosituimmat jalkapallo- tai koripallopelit, mutta myös vähemmän tunnetut MMA-ottelut tai GAA-hurlingit turnaukset.

1. Erilaisia tapoja veikata

1.1 Vedonvälittäjä

Henkilö joka välittää vetoja urheilutapahtumiin. Vedonvälittäjän antamat kertoimet ovat tiedossa ennen peliä, ja niistä ei voi neuvotella.

1.2 Vaihtovedonlyönti

Vaihtovedonlyönnissä pelaajat lyövät vetoa keskenään ilman vedonvälittäjää. Näin jokainen käyttäjä voi olla ”vedonvälittäjä” ja tarjota vetoja muille käyttäjille.

1.3 Vedonlyönnin online ja offline erot

Vedonvälittäjä onlinessä ottaa vetoja vastaa nettisivuilla. Muutoin vedonvälitys tapahtuu ”kivijalkakaupoissa”.

Erot

Komissio

Netissä vedonlyöntisivustojen ottama komissio on paljon alhaisempi kuin itse paikan päällä vedonvälittäjällä. Yhden vedon osalta ero ei ole kovin suuri, mutta kun veikkaat useammin, voit säästää paljon rahaa. Parhaat vedonlyöntisivustot netissä ottavat kertoimista vain noin 2% - 4% palkkion (esimerkiksi PinnacleSports) ja paikan päällä toimistot usein yli 10% palkkion.

Kuinka laskea vedonvälittäjän provisio? Ensinnäkin sinun täytyy laskea "overtake". Se lasketaan jakamalla kertoimet (koti-tasapeli-vieras) luvulla 1 ja summaamalla tulokset yhteen.

Esimerkin jalkapallo-ottelussa kertoimet ovat koti 2,15 / tasapeli 3,20 / vieras 3,00.

1 : 2,15 = 0,465

1 : 3,20 = 0,312

1 : 3,00 = 0,333

0,465 + 0,312 + 0,333 = 1,1 – total overtake = total *100% = 110%

Laskeaksesi komission, käytä seuraavaa kaavaa:
Provisio = {1-[1/(overtake/100)]}*100
Esimerkin mukaan: {1-[1/(110%/100)]}*100 = 10%

Bonukset

Online vedonvälittäjät tarjoavat monia bonuksia, jotka mahdollistavat vedonlyöjiä saamaan parempaa tuottoa. On olemassa erilaisia bonuksia. Useimmat vedonvälittäjät tarjoavat ilmaisia vetoja mutta ennen kuin bonusrahat voidaan kotiuttaa, se pitää ensin kierrättää.

Verot

Useimmat vedonvälitysfirmat sijaitsevat veroparatiiseissa (Malta, Gibraltar), joten kaksoisverotusta ei ole ja pelaajaa koskettava todellinen vero on paljon pienempi. Paikalliset vedonvälittäjät ovat usein paikallisen verotuksen alla ja ovat velvollisia maksamaan veroa, mikä on yleensä paljon korkeampi.

2. Kertoimet ja niiden erot

Mitä ovat kertoimet?

Kerroin on todennäköisyyden käänteisluku. Kertoimet ilmaisevat, kuinka todennäköinen jokin tapahtuma on.

Desimaalikertoimet

Manner-Euroopassa useimmat vedonvälittäjät käyttävät desimaalikertoimia. Ne sisältävät panoksesi osana koko voittoa. Esimerkiksi jos viidellä pelaajalla on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa, desimaalikertoimet ovat 5,0 kullekin pelaajalle. Voit laskea palautuksesi kertomalla panoksesi kertoimellasi. Jos veikkaat panoksella 10€ ja kerroin on 5,0, voitat 50€ (40€voitto + 10€ panos). Jos haluat nähdä vedonvälittäjien todelliset kertoimet, sinun on myös vähennettävä palkkiot kertoimista.

Murtolukukertoimet

Murtolukukertoimet kertovat voittosumman suhteessa asettamaasi panokseen. Ne ovat suosituimpia Britanniassa ja Irlannissa. Mahdollisen voiton laskemiseksi sinun täytyy kertoa veto kertoimella.

USA-kertoimet

Ovat suosituimpia Yhdysvalloissa. Kertoimet ilmaisevat palautuksen suhteessa sataan. Kun kertoimen edessä on miinusmerkki, asetat kyseisen summan voittaaksesi 100 euroa, kun taas plusmerkkinen kerroin ilmaisee, että voitat kyseisen summan kutakin 100 euroa kohden.

Huomattavasti vähemmän suosituimpia kertoimia ovat hongkongilaiset, indonesialaiset ja malaijilaiset. Näistä löydät enemmän tietoa Wikipedian artikkelista Urheiluvedonlyönti.

Mistä Mihin Kaava (x on kerroin ensimmäisestä kolumnista)
Desimaali Murtoluku x-1, sitten muuta murtoluvuksi
Murtoluku Desimaali jaa murtoluku, sitten x+1
Desimaali USA 100*(x-1) jos x>=2; -100/(x-1) jos x<2
Murtoluku USA jaa murtoluku, sitten 100*x jos x>=1; -100/x jos x<1
USA Desimaali (x/100)+1 jos x>0; (-100/x)+1 jos x<0
USA Murtoluku x/100, sitten muuta murtoluvuksi jos x>0; -100/x, sitten muuta murtoluvuksi jos x<0

3. Arvoveto ja mahdollisuuksien laskenta

3.1 Mikä on arvoveto?

Arvoveto on veto, jonka itse laskettu todennäköisyys on korkeampi kuin vedonvälittäjän laskemat kertoimet.

Kaava arvovedon laskemiseksi:

Kertoimet (vedonvälittäjä) * prosentti (sinun arviosi) / 100

Esimerkiksi: Arsenalin voiton kertoimet ovat 2,00. Arvioit heillä olevan 60% mahdollisuus voittoon. 2,00 * 60% / 100 = 1,2, joten tämä veto on kannattava. Tässä esimerkissä arvo on 20%.

3.2 Miten pelata arvovetoja?

Arvovedonlyönti on ammatillisen vedonlyönnin ydin. Jos haluat maksimoida voitot, sinun täytyy verrata vedonvälittäjän kertoimia omiisi. Ideana arvovedonlyönnissä on oikean kertoimen valitseminen. Vedosta tulee arvoveto, kun veikkaamasi tuloksen todennäköisyys (voitto/tasapeli/tappio) on suurempi kuin vedonvälittäjän arvioima tulos. Ensinnäkin sinun on luotava omat kertoimet. Miten tämä tehdään? Sinun pitää laskea joukkueen voittomahdollisuudet pelissä (se tosin on subjektiivinen mielipide). Jos laskemasi mahdollisuudet ovat korkeammat kuin kertoimet, panosta vetoon. Jos esimerkiksi annat 50% mahdollisuudet voittoon joukkueelle, kertoimen pitäisi olla vähintään 2,01 jotta se olisi arvoveto.

4. Mikä on panos – eri tapoja panostamiseen

4.1 Mikä on panos?

Summa rahaa, jonka laitat likoon vetoon.

4.2 Rahan hallinta

Pelaamisen pitäisi olla pitkän tähtäimen sijoitus, joten rahanhallinta on yksi tärkeimmistä asioista kaikille ammattilaisille veikkaajille. Jokaisen pelaajan tulee keskittyä saavuttamaan paras mahdollinen tuotto. Noviisi pelaaja haluaa voittaa enemmän vetoja kuin hävitä, mutta tuoton pitäisi olla pääasia. Yksittäisen panoksen suhde pelikassaasi nähden ei pitäisi olla liian suuri, vaan mieluiten välillä 2-5%. On olemassa muutamia eri tapoja panostaa. Tunnetuimmat kolme tapaa ovat Martingale, numerorivi ja Kellyn kriteria.

5. Erilaisia vetotyyppejä

Vedonvälittäjillä yksi yleisimmistä pelityypeistä on 1x2 systeemi (1 – kotivoitto, x – tasapeli, 2 – vierasvoitto), mutta on myös olemassa muita pelityyppejä, joissa on hyvät voittomahdollisuudet. Yleisimmät vetotyypit ovat:

1x2 systeemi – Tässä versiossa sinun tulee veikata voittava joukkue tai valita tasapeli. Esimerkiksi, jos Barcelona ottaa kotivoiton, ja veikkasit tasapeliä tai vierasvoiton puolesta, häviät vetosi.

Yli/ali – tässä tyylissä sinun pitää valita onko lopputulos (maaleja/pisteitä tms) enemmän vai vähemmän kuin ennalta on määritelty. Esimerkiksi, jos veikkaat alle 2,5 ja lopputulos on yli 3 maalia, häviät vedon. Lopputulokset ilmoitetaan yleensä puolen desimaalin tarkkuudella joten tasapeli ei ole mahdollinen.

Oikea tulos – tässä sinun täytyy veikata oikea lopputulos. Käytännössä se on hyvin hankalaa ja kokeneet vinkkaajat valitsevat tämä vaihtoehdon vain harvoin. Esimerkiksi jos veikkaat että Barcelona voittaa 3-0, vain tällä tuloksella vetosi on voitettu. Muussa tapauksessa vetosi on hävinnyt.

Tasapeli ei vetoa (Draw No Bet, DNB) – Jos ottelu päättyy tasapeliin, veikkaus mitätöidään ja panos palautetaan. Jos esimerkiksi veikkaa Barcelonaa, ja joukkue voittaa, on vetokin voitettu. Jos tulos on tasapeli, panos palautetaan ja jos joukkue häviää, on vetokin hävitty.

Maalintekijä – Tässä sinun tulee valita kuka pelaaja tekee maalin. Jos esimerkiksi veikkaat Cristiano Ronaldoa maalintekijäksi, tulee hänen tehdä vähintään yksi maali pelissä jotta veto on voitettu.

Eurooppalaisessa tasoitusvedossa (European handicap) yhdelle joukkueelle annetaan tasoitusta. Mutta toisin kuin Aasialaisessa tasoitusvedossa, pelissä on silti kolme mahdollista lopputulosta: kotivoitto (1), vierasvoitto (2) tai tasapeli (x). Pisteitä tai maaleja lisätään tai vähennetään toiselta joukkueella. Esimerkiksi jos veikkaat Barcelonaa (-2), heidän tulee voittaa vähintään kolmella maalilla kattaakseen tasoituksen.

Aasialaisessa tasoitusvedossa (Asian handicap) toinen joukkue saa maali/piste etua toiseen joukkueeseen nähden. Tämä tapa on saavuttanut suosiota koska sillä on vain kaksi lopputulosta, voitto tai häviö ja tasapeli on eliminoitu. Alla olevasta taulukosta saa käsityksen kuinka Aasian tasoitusveto toimii.

table

6. Monivedot

6.1 Moniveto (tunnetaan myös yhdistelmävetona tai akkumulaattorina)

Veto, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden jakaa yksi panos useampaan kohteeseen. Se tuottaa enemmän mutta voitonmahdollisuudet pienenevät. Varmoja vetoja on mahdollisuutta yhdistää samaan komboon. Kaikkien vetojen kupongilla tulee olla oikein voittaaksesi.

6.2 Monivetojen kertoimien laskenta

Voit laskea kertoimet monivedolle kertomalla yksittäisten otteluiden kertoimet yhteen. Kuinka se tehdään? Alla esimerkki:

Bayern Munich – Real Madrid 2,50 3,20 2,45 (valintasi on 2)

Chelsea – FC Barcelona 4,20 3,40 1,70 (valintasi on 2)

Sporting Lisbon – Athletic Bilbao 2,37 3,10 2,62 (valintasi on 1)

Tässä yhdistelmässä on 2,45 * 1,70 * 2,37 = 9,87 kertoimet. Kun panostat 100€, voittosi on 887€ (987-100). Jos yksikin näistä vedoista häviää, menetät 100 euroa.

7. Systeemivedot ja kertoimien laskenta

Systeemiveto on monivedosta edistyneempi versio. Tällä pelitavalla yksi tai useampi vedoistasi voi olla väärin riippuen valitsemastasi systeemistä. Saadaksesi palautuksen 3/4 vedosta vähintään kolmen on voitettava, 4/5 pelistä neljän on voitettava. Laskeaksesi voitonmahdollisuudet kertoimet on jaettava panoksella (katso esimerkki).

Kolme neljästä esimerkki, panos 100 euroa:

Bayern Munich – Real Madrid 2,50 3,20 2,45 (valintasi on 2)

Chelsea – FC Barcelona 4,20 3,40 1,70 (valintasi on 2)

Sporting Lisbon – Athletic Bilbao 2,37 3,10 2,62 (valintasi on 1)

Arsenal London – Manchester United 1,80 2,80 2,40 (valintasi on 1)

Jos kaikki vedot voittavat, saat 876,80 euroa takaisin.

Ensimmäinen tapaus - kaikki vedot olivat oikein

Panos Kerroin Kerroin Kerroin Kokonaiskerroin Voitto
25€ 2,45 1,70 2,37 9,87 246,78
25€ 2,45 1,70 1,80 7,50 187,43
25€ 2,45 2,37 1,80 10,45 261,29
25€ 2,45 2,37 1,80 7,25 181,31
Voitto 876,81

Toinen tapaus – ensimmäinen veto meni väärin (kerroin 2,45)

Panos Kerroin Kerroin Kerroin Kokonaiskerroin Voitto
25€ 2,45 1,70 2,37 4,03 0,00
25€ 2,45 1,70 1,80 3,06 0,00
25€ 2,45 2,37 1,80 4,27 0,00
25€ 1,70 2,37 1,80 7,25 181,31
Voitto 181,31

Kolmas tapaus – toinen veto meni väärin (kerroin 1,70)

Panos Kerroin Kerroin Kerroin Kokonaiskerroin Voitto
25€ 2,45 1,70 2,37 5,81 0,00
25€ 2,45 1,70 1,80 4,41 0,00
25€ 2,45 2,37 1,80 10,45 261,29
25€ 1,70 2,37 1,80 4,21 0,00
Voitto 261,29

7.1 Systeemiveto 3/4 + 1 varma veto

Ensimmäinen tapaus – kaikki vedot menivät oikein mutta varma veto oli väärin

Panos Kerroin Kerroin Kerroin Kokonaiskerroin Voitto
25€ 2,45 1,70 2,37 9,87 246,78
25€ 2,45 1,70 1,80 7,50 187,43
25€ 2,45 2,37 1,80 10,45 261,29
25€ 1,70 2,37 1,80 7,25 181,31
Varma veto - - - 2,00 876,81*0 = 0
Voitto 876,81 * 0 = 0

Toinen tapaus – kaikki vedot olivat oikein samoin kuin varma veto

Panos Kerroin Kerroin Kerroin Kokonaiskerroin Voitto
25€ 2,45 1,70 2,37 9,87 246,78
25€ 2,45 1,70 1,80 7,50 187,43
25€ 2,45 2,37 1,80 10,45 261,29
25€ 1,70 2,37 1,80 7,25 181,31
Varma veto - - - 2,00 876,80*2,00 = 1753,6
Voitto 876,80 * 2 = 1753,60

Kolmas tapaus – Ensimmäinen veto oli väärin mutta varma veto oikein

Panos Kerroin Kerroin Kerroin Kokonaiskerroin Voitto
25€ 2,45 1,70 2,37 4,03 0,00
25€ 2,45 1,70 1,80 3,07 0,00
25€ 2,45 2,37 1,80 4,27 0,00
25€ 1,70 2,37 1,80 7,25 181,31
Varma veto - - - 2,00 181,31*2,00 = 362,62
Voitto 181,31 * 2 = 362,62

Neljäs tapaus – toinen veto oli väärin

Panos Kerroin Kerroin Kerroin Kokonaiskerroin Voitto
25€ 2,45 1,70 2,37 5,81 0,00
25€ 2,45 1,70 1,80 4,41 0,00
25€ 2,45 2,37 1,80 10,45 261,29
25€ 1,70 2,37 1,80 4,27 0,00
Varma veto - - - 2,00 261,29*2,00 = 522,58
Voitto 261,29 * 2 = 522,58

8. JohnnyBet kilpailut

8.1 1x2 kuponki

JohnnyBet-sivustolla on kahdenlaisia kilpailuja. Ensimmäisessä pelaajan täytyy veikata pelitulokset käyttämällä 1x2 pelisysteemiä. Joka päivä ylläpitäjä lisää kupongin veikkauksen kohteena olevista otteluista. Jos haluat osallistua kilpailuun, valitse vain oikea kilpailu ja napsauta "liity" -painiketta. Lisätietoja saat kilpailun säännöistä sen sivuilta.

8.2 Vinkkaajien kilpailut

Toinen kilpailu on vinkkaajille. Tässä kilpailussa osallistujat voivat veikata vedonvälittäjän kautta tehtävien otteluiden lopputuloksia. Ottaaksesi osaa tähän kilpailuun, valitse vain oikea kilpailu ja klikkaa ”liity”-painiketta. Lisätäksesi vinkin kisaan, kirjaudu sisään ja täytä lomake (tiedot peliajasta, joukkueista, lajista, liigasta, tyylistä, ennusteesta, kertoimista*, vedonvälittäjästä*, panoksesta* ja analyysin). Lisätietoa kilpailun säännöistä saat kilpailun sivulta.

*Sinun täytyy määritellä pelin kertoimet, saat ne vedonvälittäjän nettisivuilta. Sääntöjen mukaan saatat joutua valitsemaan tietyn vedonvälittäjän. Lisätietoja säännöistä löytyy kilpailun sivuilta.

*Panoksen vinkkaajien kilpailussa on oltava 1 ja 10 välillä. 1 on pieni mahdollisuus voittoon ja 10 on lähes varma voitto.

8.3 Palkinnot

Voittaaksesi palkinnon sinulla on yleensä oltava vedonvälittäjän (kilpailun sponsorin) sivustolle aktivoitu tili. Palkinnot maksetaan yleensä ilmaiskierroksina tai bonuksina. Lisätietoja palkinnoista on kilpailun säännöissä.

kommentoi UrheiluveikkausHelppi
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti