JohnnyBet.com fi

Haastattelussa Patrick Kluivert

käyttäjältä Guillem Balagué
Haastattelussa Patrick Kluivert

Kiehtova keskustelu jalkapallolegenda Patrick Kluivertin kanssa, jossa hän jakaa näkemyksiään ja kokemuksiaan tunnetun journalistin, Guillem Balaguén kanssa. Kluivert, joka tunnetaan loistavasta Ajaxin ja Barcelonan urastaan sekä EURO 2000:n parhaimpana maalintekijänä, tuo ainutlaatuista perspektiiviä pelaajana, valmentajana ja ohjaajana jalkapallomaailmassa. Keskustelussa puhuttiin World Cupin vaikutuksesta, ylistettiin nerokkaita Lionel Messiä ja Pep Guardiolaa. Kluivert antaa mielenkiintoista näkemystä pelaamisen nykytilasta ja antaa katsauksen eurooppalaisen jalkapallon kaudesta 2022/23. Katso haastattelu ja sukella todellisen jalkapalloikonin mieleen. Saat paremman ymmärryksen kauniista lajista, jalkapallosta, yhdeltä parhaimmista pelaajista.

Lue haastattelun transkirptio muilla kielillä:

Guillem Balagué:

Hei ja tervetuloa kaikille. En tiedä, missä olette, mutta tulette kohta kuulemaan kiehtovan haastattelun sellaisen henkilön kanssa, joka minulla on ollut ilo tuntea jo pitkään. Jalkapalloilija, mutta on hän paljon muutakin. Joku, joka voitti titteleitä Ajaxissa, Barcelonassa. Joku, joka on ollut säännöllisesti Hollannin maajoukkueessa ja joka on osallistunut World Cupeihin ja Euroopanmestaruuskisoihin. Hän on itse asiassa EURO 2000:n paras maalintekijä. Hän on ihminen, jota moni meistä kutsuisi pelin legendaksi. Hän on tietysti myös JohnnyBetin vinkkaajien sosiaalisen verkoston lähettiläs. Tervetuloa, Patrick Kluivert.

Patrick Kluivert:

Hei taas. Miten menee? Viime keskustelusta onkin jo pitkä aika. Tiedetään, että on kulunut aikaa, mutta pakko korjata, että voitin mestaruuden myös PSV:ssä. Muut olivat oikein.

Guillem Balagué:

Hei! Tietenkin, kuten oletkin jo maininnut, kokemukseesi kuuluu kaikenlaisia pelirooleja. Mutta ennen kuin menemme yksityiskohtiin tämän kauden kohokohdista, puhutaanpa siitä ensin lyhyesti. Olet tehnyt jalkapallon suhteen kaikkea ja kaikella tarkoitan kaikkea - pelaamisesta valmentamiseen ja ohjaukseen. Mikä on ollut kaikkein mielenkiintoisinta?

Patrick Kluivert:

No, tietysti pelaaminen - aina Ajaxin alkuajoista lähtien, jolloin aloitin, seitsemään muuhun seuraan, joissa olin osana koko urani ajan. Mutta kyllä, parasta on tietysti jalkapallon pelaaminen. Olen myös ollut Paris Saint-Germainin tekninen ohjaaja sekä Barcelonan nuorisoakatemian ohjaaja. Olen toiminut useamman kerran myös eri maiden maajoukkueiden valmentajana. Joten kyllä, aivan kuten sanoitkin, olen toiminut eri rooleissa. Täytyy myöntää, että on hyvä olla tällainen kokemus takataskussa.

Guillem Balagué:

Ja siksi onkin mahtavaa puhua kanssasi siitä, mitä on tapahtunut tällä kaudella, sillä pystyt jakamaan ajatuksia sekä jalkapallon, ohjaajan että faninkin näkökulmasta. Ja jos mietitään, miten sen nyt sanoisin, millainen tämä huomattavan pitkä jalkapallokausi onkaan ollut, MM-kisojen osuessa sen keskelle, mitä nostaisit sieltä esille? Mitä ajatuksia sinulla on?

Patrick Kluivert:

No, ensinnäkin, mielestäni kaikkein tärkeimpänä on MM-kisat, jotka osuivat keskelle kautta. Toki se häiritsi monia kilpailuja. Mielestäni MM-kisat olivat fantastiset, koska näissä kisoissa pystyi katsomaan kolme tai neljä peliä yhden päivänä aikana. Tällainen ei ole ollut kovinkaan yleistä. Olin itse paikalla ja sain kokemukseni Qatarissa oli fantastinen, mutta se keskeytti kisan ja monissa maissa reagointi ei ollut kovin positiivista. Mutta niin se vain meni. Oli MM-kisat. Ja jos minulta kysytään, MM-kisat olivat fantastiset. Mutta klubijalkapallo sai tärkeän tauon. Ja tämä tauko, MM-kisojen takia, oli osalle hyvä asia, mutta tietysti toisille huono, kuten tiedätkin.

Guillem Balagué:

Sanoisitko, ennen kuin siirrymme MM-kisoista muihin aiheisiin, että MM-kisojen finaali oli… kyllä, aion sanoa niin… Se, mitä tulen nyt sanomaan, on iso juttu… paras peli ikinä? Voisitko sanoa niin?

Patrick Kluivert:

Tarkoitatko finaalia?

Guillem Balagué:

Kyllä.

Patrick Kluivert:

No, finaali oli uskomaton. Mielestäni se oli yksi tämän kauden parhaista peleistä, jotka katsoin. Ei vain molempien joukkueiden pelaajien vuoksi, vaan myös lopputuloksen ja tietysti myös sen ansiosta, miten peli meni.

Guillem Balagué:

Olitko siellä? Finaalin aikana?

Patrick Kluivert:

Kyllä, olin siellä.

Guillem Balagué:

Olet nähnyt kaikkea jalkapallossa ja myös juhlinut monista syistä. Olet itkenyt monista syistä. Mutta silloin, kun olet fanin roolissa ja todella tarkkailet ja todistat saman, mitä me todistimme tuolla stadionilla, miltä sinusta tuntui? Olitko yhtä tunteiden vallassa kuin kaikki muutkin? Hypitkö siellä vai analysoitko vain rauhallisesti, mitä tapahtuu?

Patrick Kluivert:

No, oikeastaan molempia, koska kun sellaista näkee ja kun katsotaan tuollaista peliä, niin se oli aivan fantastinen turnaus. Mutta finaali oli aivan uskomaton. Mbappé teki finaalissa kolme maalia! Messi teki asioita, jotka vain täydensivät hänen loppuvaa uraansa Argentiinan maajoukkueessa, voittaen Copa Américan, voittaen MM-kisat. Messin kulkema kehä todella on pyöreä ja se, miten tulostaulukko muuttui koko ajan, oli se vain huipentuma mihin tahansa suuntaan. Molempien maiden jokainen fani oli varmasti aivan sekaisin. Mielestäni tämä todella oli vuoden peli.

Guillem Balagué:

Ja mitä mieltä olet siitä, että MM-kisat vahvistavat Messin olevan maailman kaikkien aikojen paras jalkapallopelaaja?

Patrick Kluivert:

Kyllä, olen sitä mieltä. Tottakai siitä ajasta lähtien, kun itse pelasin. Mutta toki on olemassa Maradona, Pele, Cruijff ja niin edelleen. Kaikki kunnia muille suurille legendoille, mutta se, mitä Messi saavuttaa ja on saavuttanut… Seitsemän Kultaista Palloa, en tiedä kuinka monta Mestarien Liigan pokaalia, MM-kisat, Copa América. Hän on voittanut kaikki kisat, joita jalkapallopelaaja voi voittaa, henkilökohtaisia palkintoja, seitsemän kertaa ja vielä muitakin palkintoja. Pidän Messiä yhtenä parhaimmista, ellen jopa parhaimpana pelaajana ikinä.

Guillem Balagué:

Mikä kunnia olla osa sitä, hänen sukupolveaan, että sinä ja minä olemme päässeet todistamaan niin monia pelejä. On kuitenkin vielä joku, jonka uskon rakentavan aivan uutta pohjaa. Hän on Pep Guardiola. Manchester City on myös tekemässä jotain historiallista. Mitkä ovat ajatuksesi Manchester Citystä tällä kaudella sekä Pep Guardiolan roolista?

Patrick Kluivert:

Ei vain tällä, vaan myös viime kaudella. Tottakai jokainen tietää, että se, mitä Arsenalille tapahtui, oli hyvin musertavaa, sillä joukkue oli aluksi koko ajan ensimmäisenä, suurella piste-erolla ja lopulta joutui sitten antamaan mestaruuden Manchester Citylle. Jokainen tietää, että Pep on fantastinen valmentaja. Hänellä myös on kyky rakentaa joukkueensa. Hänellä on rahaa pelaajien ostoon ja hänellä on myös visio siitä, millaisia pelaajia hän haluaa, jotta joukkue voisi pelata niin hyvin kuin mahdollista. Olen sitä mieltä, että Pep ei tehnyt niin vain Barcelonan kanssa, vaan myös Bayern Munichin kanssa ja nyt myös Manchester Cityssa niin pitkän ajan. Hatunnosto! Pepille täytyy antaa kunniaa joukkueensa jokaisen pelaajan potentiaalin maksimoinnista. Silloin, kun hän ottaa varapelaajan, mukaan tuleva pelaaja on samalla tasolla kuin pelaaja, kenet hän tulee korvaamaan. Tätä pidän taitona, jolla valmentaja pitää tiimin kasassa. Ja tiedäthän, mitä sanotaan, voitto tulee hyvillä varapelaajilla, ei vain ensimmäisen 11 pelaajalla. Tarvitaan 23 samalla tasolla olevaa pelaajaa, varsinkin Englannissa, sillä siellä pelataan 38 kilpailuottelua ja FA Cupissa pelataan myös paljon pelejä. Ja vaikka oltaisiin Mestarien Liigassa, luvassa on vielä lisää otteluita. Eli helposti päästään 60 otteluun, joukkueen viralliseen otteluun ja siksi tarvitaankin täydellä teholla pelaava tiimi ja Pepillä on juuri sellainen.

Guillem Balagué:

Haluaisitko päästä Pep Guardiolan valmentamaksi? Pitäisitkö siitä?

Patrick Kluivert:

Tottakai. Mutta koska olen jo aikoinaan pelannut hänen kanssaan, niin tiesin jo silloin, että hänen sisällään on valmentaja. Ja tottakai, jos olisin pelaaja, haluaisin pelata Pep Guardiolan siipien alla.

Guillem Balagué:

Pääsit kosketuksiin siihen, mikä tekee hänestä erilaisen ja erikoisen. Se, että hän todella saa kaikki mukaan ja jokainen pelaaja uskoo olevansa juuri oikeassa paikassa, ensimmäisten 11 joukossa. Ja luonnollisesti, tiimistä löytyvä laatu jo tekee sen, mutta mikä muu mielestäsi tekee hänestä niin erilaisen ja erityisen sinun näkökulmastasi?

Patrick Kluivert:

No, pelasimme tietysti sillä (korkealla) tasolla. Hän pelasi peliä. Hän tietää, mitä pelaajien päässä tapahtuu ja kuten juuri sanoit: hänellä on käytettävissään 23 parasta pelaajaa. Hän myös tietää, kuinka pitää kaikki aktiivisina, kuinka kaikki pidetään tyytyväisenä joukkueessa. Ja tämä ominaisuus on valmentajalla, joka on itse pelannut samalla tasolla. Olen sitä mieltä, että pelaaja myöskin tietävät, mitä hän oli aikanaan pelatessaan. Aivan kuin orkesterissa, hän oli jo valmiiksi kapteeni. Ja hänellä onkin erinomainen taito ilmaista, mitä hän tahtoo pelaajiltaan. Ja kun kaikki antavat kaikkensa koko pitkän kauden ajan, saadaan lopputuloksia. Juuri tämän hän osoittaa ja samaa myös pelaajat osoittavat toisilleen. Uskon, että tällaisen yhteyden saaminen, tällaisen tiiviin tiimin luominen, kuten Pep on tehnyt vuosien aikana, se tekee hänestä erityisen.

Guillem Balagué:

On ehkä hieman aikaista kysyä tätä, koska täytyisi ensin nähdä, mitä haastajat tulevat tekemään siinä mielessä, keitä pelaajia tulee mukaan, mutta näetkö kenenkään pystyvän yltämään Manchester Cityn tasolle tai uskotko, että Arsenal pystyisi taas haastamaan Mestarien Liigassa? Pääseekö Manchester United lähemmäksi? Onko ketään, kuten aiempi tiimisi - Newscastle, joka pystyisi haastamaan Manchester Cityn? Vai onko se täysin epätodellista ja mahdotonta pysäyttää?

Patrick Kluivert:

No… Manchesterilla on tiimi, oma filosofiansa, mutta on totta, että muut joukkueet ovat tulossa hakkaamaan ovea ja kuten juuri totesimme, Arsenal oli hyvin lähellä mestaruuden voittoa Englannissa. Ja uskon heidän olevan paikalla ensi vuonnakin. Tottakai Newscastlen puoli teki fantastista työtä, jos ollaan rehellisiä. Heillä oli tiimi, rakenne. Jos katsotaan joukkuetta, ei siinä ole yhtäkään vaimeampaa tähteä. Se todella on yksi joukkue ja se on juuri se, jonka haluankin nähdä. He ovat hyvin vahva joukkue, voimakas sellainen. Ja uskon, että, joo, Arsenal… Toivon, että Chelsea tulee ensi vuonnakin, koska vuosi oli Chelsealle tietysti musertava. Mutta normaalisti Chelsea, Arsenal, Newcastle, Liverpool… Heidän täytyy tehdä jotain, sillä jos he eivät tee mitään, Manchester jatkaa menoaan ja palkintojen kahmimista. Uskon myös, että Valioliigassa mukana olevien isojen joukkueiden lisäksi tulee olemaan ensi vuonna muutamia muitakin joukkueita, jotka tekevät Manchester Cityn elämästä vaikeampaa. Manchester Unitedin täytyy myös parantaa ja uskonkin heidän tekevän niin. Uskon, että ensi vuonna tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten muut joukkueet pärjäävät Manchester Cityn vahvuuksille.

Guillem Balagué:

Oletko vakuuttunut maamiehesi, Erik ten Hagin työstä Manchester Unitedilla ja siitä, alkoivatko he jälleen näyttämään tiiviiltä joukkueelta?

Patrick Kluivert:

Kyllä, olen hyvin vakuuttunut. Tottakai kaikki tietävät hänen alun vaikeuksistaan, mutta hän onnistui kuitenkin pärjäämään ja tekemään hyvää työtä. Ja nyt kaikki pelaajat ovat jälleen saamassa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja toivon, että hän pärjää hyvin myös ensi vuonna.

Guillem Balagué:

Hypätäänpä muihin maihin, Espanjaan, jossa rakastamasi Barcelona voitti liigan, ollen jonkun hyvin tuntemasi johdon alaisena. Hänhän on tietysti Xavier Hernández. Aloitetaan Xavista. Puhuit Pepistä ja että tiesit, että hänestä tulee manageri. Entä Xavi? Ajattelitko, että “kyllä, hänestä tulee manageri”?

Patrick Kluivert:

Olen itse asiassa heidän kahden välillä, sillä Pep on hieman vanhempi kuin minä ja Xavi hieman nuorempi, mutta olemme pelanneet samassa joukkueessa. Ja Xavi oli ikään kuin Pepin varapelaajana ja tottakai samalla paikalla. Huomasin jo silloin, että Xavilla on strateginen mieli ja vaikka hän olikin nuorempi, oli hänellä jo valmiiksi managerin ajatustapa ja mielestäni hän näytti tasonsa. Ja vaikka hänellä ei ollutkaan pelaajien maksimimäärää, jonka hän olisi halunnut Barcelonan joukkueeseen, hän teki hyvää työtä. Vaikka Mestarien Liigassa ei elettykään parasta aikaa, niin hän teki upeaa työtä Espanjan liigassa, voittaen cupin ja mestaruudet. Hän teki hyvää työtä. Hyvää työtä.

Guillem Balagué:

Yllätyin vahvasta puolustuksesta. Euroopan parhaasta, joka kuitenkin on ehkä vielä hyvin kaukana Barcelonassa näkemästämme hyökkäyksestä. Se riittää liigan voittamiseksi, mutta oletko yllättynyt, mihin hän päätyi?

Patrick Kluivert:

Tottakai, kesken kauden, enemmän tai vähemmän, Piquén lähdön myötä, olihan se aika iso pettymys, koska kaikki tuntevat Gerardin ominaisuudet. Ja uskon, että Christensenin ja Araújon ollessa keskellä, on heillä erittäin hyvä lohko, vielä Koundén ja Alonsonkin ollessa nyt mukana. Heillä on tasapaino puolustuksessa, vasen- ja oikeajalkaisia ja nyt vasenjalkainen Balde, joka on viime aikoina pelannut myös oikealla. Heillä on vahva joukkue nuoria, nopeita ja vahvoja pelaajia. Heillä on myös hyvä tasapaino ja jos mietitään puolustusta ja sitten keskikenttää ja hyökkäystä… Mielestäni Barcelonan joukkue on aika tasapainoinen ja se onkin valmentajan tehtävä. Kyseessä on valmentaja, joka teki, mitä tarvitaan, mitä joukkue tarvitsi. Näin voitetaan mestaruus.

Guillem Balagué:

Minun on pakko lukea rivien välistä. Puhuit ilmiselvästi keskikentästä ja puolustuksesta, viitaten juuri siihen, miten Xavi ajattelee, että he tarvitsevat eteen enemmän laatua. Heillä on kuitenkin paljon todella hyviä pelaajia, mutta hänen pakkomielteensä saada Gündoğan tai Bernardo Silva johtuu siitä, että hänen mielestään ilman Pedriä joukkueelta puuttuu se viimeinen syöttö. En tiedä, oletko samaa mieltä, että tämä olisi hänen visionsa siitä, mitä täytyisi parantaa seuraavalle kaudelle.

Patrick Kluivert:

Tottakai Pedri on fantastinen pelaaja. Mutta heillä on Frenkie de Jong, Gavi, nämä nuoret pelaajat. Mutta jos heidät tarvitsisi korvata, menee se eri tavalla kuin Manchester Cityssa, kaikinpuolin. Ymmärrän, että hän todennäköisesti haluaa korkeaa tasoa keskikentälle. Busquet on poissa, joka oli suuri, suuri menetys. Uskon, että Barcelona tulee löytämään hyvän keskipelaajan joko kentälle tai neljä tai viisi keskikentän pelaajaa penkille, kolmessa eri asemassa.

Guillem Balagué:

Edessä heillä on Lewandowski, pelaaja, joka pärjäsi erinomaisesti erityisesti kauden alkupuoliskolla. Hän sopeutui erittäin hyvin, mutta toisella puoliskolla hänellä oli hieman vaikeampaa. Uskotko, että hän on se numero yhdeksän, jonka Barcelona tarvitsee ja mitä hän tekee parantaakseen hänen suoritustaan vielä lisää?

Patrick Kluivert:

Lewandowski on mielestäni fantastinen pelaaja. Ei ole mitään helppoa siirtyä toiseen klubiin ja tehdä paljon maaleja tai osallistua useiden maalien tekoon. Se, miten Robert sopeutui, on poikkeuksellista. Hän teki paljon maaleja. Mielestäni hän on yksi kisan parhaista maalintekijöistä, mutta asia riippuu myös siitä, miten pallot saadaan. Hän on maalintekijä eli hän ei voi tehdä kaikkea itse. Se, miten hän tuli mukaan joukkueeseen, miten hän sai tehtyä useita tärkeitä maaleja, niin kuten jo sanoimme, hän pärjää upeasti tämänhetkisessä Barcelonan joukkueessa.

Guillem Balagué:

Uskon, että tekisit reilut 25 maalia Barcelonan joukkueessa, koska sinulla on ollut tapana toimia muiden kanssa, liikuit ympäriinsä, liikkeesi olivat hyvin älykkäitä ja muut pelaajat pystyivät käyttämään sitä hyväkseen. Uskotko, että pystyisit tekemään samanlaisia ennätyksiä Barcelonassa maalien suhteen?

Patrick Kluivert:

Jos katsotaan joukkuetta, tekisin varmaan 20-25 maalia (nauraa).

Guillem Balagué:

Ei epäilystäkään (nauraa).

Patrick Kluivert:

Ei, ei epäilystäkään (nauraa).

Guillem Balagué:

La Ligan haastaja, Atlético Madrid, luovutti hyvin, hyvin nopeasti, mutta heillä on oikein vahva tiimi ja he pelasivat oikein hyvän kauden loppupuoliskolla. En tiedä, tulevatko he jatkamaan samalla kokoonpanolla ja samalla hyökkäävällä tyylillä. Näetkö heidät tavoittelevan titteliä tai jopa voittavan seuraavalla kaudella?

Patrick Kluivert:

Kuten jo mainitsitkin, he ovat jo ohittaneet tuon. Ja muut kilpailijat, Barcelona, Madrid, Atlético, Bilbao ovat myös hyviä joukkueita. He kyllä pystyvät. Heillä on hyvä, vahva joukkue. He ovat pelanneet toistensa kanssa jo pitkään. Ja kyllä, he ovat vuosi toisensa jälkeen liigan voittavat kilpailijat. Mutta uskon, että Real Madrid tulee parantamaan joitain pelaajistaan ensi vuodelle, mahdollisesti myös Barcelona. Näiden kolmen mestaruudesta kilpailevien välillä tulee aina olemaan hyvä kilpailu.

Guillem Balagué:

Real Madrid - he puhuivat kaiken voittamisesta. Ja kun he eivät pystyneetkään siihen, he alkoivat puhumaan muutoksesta. Sitä he tekevätkin - muutosta, jota nuoret pelaajat käyvät läpi. Tämä pitää paikkansa Valverden, Tchouaménin, Rodrygon, Viníciusin, Camavingan ja Jude Bellinghamin kohdalla. Real Madridilla ei ole enää aikaa muutokseen. Uskotko, että joukkue pystyy voittamaan kaiken näillä nuorilla ja pikkuhiljaa, Kroosin Modrićin sukupolven häviämisen myötä?

Patrick Kluivert:

No, Kroosin ja Modrićin sukupolven jälkeen on vielä tämä sukupolvi. Jos näitä kahta katsotaan, eivät he pelanneet niin paljoa tässä kilpailussa, mutta silloin, kun he pelaavat, heidän tuoma laatu ja tyyli näkyy. Uskon, että he tulevat olemaan osa joukkuetta. Tottakai, jos Jude Bellingham on tulossa Real Madridiin, hän tulee mukaan, niin hänelle täytyy tehdä tilaa, sillä kyseessä on uusi sukupolvi ja kaikki mainitsemasi nimet - Tchouaméni, Camavinga, Vinícius, Rodrygo... Tämä on fantastinen joukkue, jossa on korkean tason pelaajia. He ovat nuoria, joten he valmistautuvat pelaamaan toistensa kanssa neljän, viiden, kuuden vuoden ajan. Real Madrid on Real Madrid. Barcelonalaisena täytyy myöntää, että heillä on mahtava joukkue.

Guillem Balagué:

Mainitsimme Jude Bellinghamin. Mielestäni on jännittävää miettiä, mihin hän voisi pystyä La Ligassa, sillä hän on erilainen keskikentän pelaaja. Mutta hän on ollut Bundesliigan paras pelaaja. Hänet on äänestetty sellaiseksi. Hänellä on kaikki, millä menestyä Real Madridissa, eikö olekin?

Patrick Kluivert:

Kun ympärillä on hyviä pelaajia, omakin pelityyli paranee. Ja se, mitä hän halusi näyttää Borussia Dortmundissa, oli fantastista. Omasta näkökulmastani, jos vertaa Dortmundia Real Madridiin, Real Madridilla on neljä parempaa pelaajaa joukkuessaan kuin Borussia Dortmundilla, kaikella kunnioituksella. Hän tulee sopimaan täydellisesti Madridiin.

Guillem Balagué:

Hypätäänpä Italiaan. Yksi kauden romanttisista tarinoista oli nähdä Napoli voittavan. En tiedä, olitko Napolissa kaksi kuukautta ennen kauden loppua. He juhlivat. Kaikki oli siellä sinivalkoista, koko kaupunki, sillä he ovat epätoivoisesti halunneet yltää ‘Scudettoon’. Tiedän, että Napoli on ollut vastustajasi useiden vuosien ajan. Mitä olit mieltä heidän voittamisestaan ja siitä, miten he siinä onnistuivat?

Patrick Kluivert:

Mielestäni he onnistuivat siinä poikkeuksellisella tavalla, pitkän ajan jälkeen ilman mestaruutta. Heille se on aivan kuin voittaisi Mestarien Liigan. Ja se, miten he siinä onnistuivat, varsinkin noilla kahdella pelaajalla, kuten Osimhen ja Kvaratskhelia. Jos mietitään tilastoja siitä, mitä he tekivät tiimilleen, mielestäni molemmat saivat 70 tai 80% maaleista ja maalien avustuksista. Nuo kaksi pelaajaa olivat uskomattomia. Se on vähän sama kuin Newscastle. Joukkue oli niin hyvä ja kompakti ja he taistelivat viimeiseen pisteeseen asti. Tärkeiden pelien voittaminen suuria klubeja vastaan antoi heille päättäväisyyttä ja voimaa ajatella mestaruuden voittamista. Ja se, mitä he tekivät, oli uskomatonta. Koko Napoli, fanit, olivat niin innoissaan. Jos mietitään, miten he juhlivat mestaruutta, se oli uskomatonta ja he ansaitsivat voittaa mestaruuden.

Guillem Balagué:

Jalkapallomiehenä mietin, mitä olet mieltä Luciano Spallettin sanoista “Minun täytyy lähteä, minun täytyy levätä. Lähden pois vuodeksi enkä tee mitään”. sillä hänellä oli mahdollisuus sekä juhlia vielä vuoden ajan että haastaa titteliä ajatellen, mutta myös päästä Mestarien Liigaan. Hän astuu sivuun henkisten ja fyysisten vaatimusten vuoksi, joita vaaditaan huipulla. Ymmärrätkö tämän?

Patrick Kluivert:

Hän tuntee kehonsa ja mielestäni hän kuuntelee kehoaan. Vuosi oli erittäin, erittäin vaikea, vaikka hän voittikin mestaruuden. Ehkä hän teki liikaa sydäntään ajatellen. Ihmisellä kuitenkin on vain yksi sydän. Ja tottakai valmentajana voitat mestaruuden ja haluat pelata Mestarien Liigassa. Se on varmaa. Mutta hän ei tehnyt päätöstään turhaan. Hän tuntee kehonsa ja hän luultavasti teki niin kovaa työtä tämän vuoden aikana saavuttaakseen haluamansa, että hän tietää, että seuraavana vuonna hän ei pysty samaan kuin tänä vuonna. Onhan se hieman outoa, mutta kuten sanoin, hän tietää, mitä hänen kehonsa tarvitsee ja siksi hän kuuntelee kehoaan.

Guillem Balagué:

Täytyy olla vaikeaa lopettaa tällaisella hetkellä, mutta jonkin täytyy varmasti kertoa hänelle, että nyt täytyy lopettaa. Ja kuinka rohkea päätös se onkaan.

Patrick Kluivert:

Kukaan ei olisi hänen asemassaan tehnyt samaa päätöstä, uskoisin.

Guillem Balagué:

Italialla on ollut kolme joukkuetta finaaleissa. Rooma hävisi Eurooppa-liigan, Fiorentina Conferencen ja vielä Inter Mestarien Liigan finaalin. Minun täytyy keskustella näistä Italian tiedotuskanavien ystävieni kanssa. Heidän mukaan “tämä on Italian jalkapallon renesanssi. Tulet näkemään italialaista jalkapalloa huipulla monien vuosien ajan”. Ajattelen, että tämä tuntuu hieman jopa vahingolta. Mitä olet mieltä tästä?

Patrick Kluivert:

No ensinnäkin, kaikilla kolmella joukkueella on syynsä olla finaaleissa. Tämä tarkoittaa, että he ansaitsevat olla siellä. Kaikki tuntevat “Catenaccion” - puolustuspelin, jossa ei saada paljoa hyökkäävää peliä. Se on totta, näimme sen. Näimme sen Eurooppa-liigan finaalissa. Rooma pelasi melko puolustavasti, mutta heidän eturivinsä pelaajat Dybala ja Abraham, jotka tekevät maaleja missä tilanteessa tahansa plus se, mitä Paulo teki. Ehkä kyse on systeemistä, joka voi olla melko hyökkäävä. En siis sanoisi, että kyseessä on systeemin kulku. Mutta kuten sanoin, on kolme suurta klubia kolmessa eri finaalissa, Euroopassa. Saattaa siis olla, että he vielä heräävät ja ovatkin siellä ensi vuonna. Mutta minulla on epäilykseni, kuten sinullakin.

Guillem Balagué:

Meinasin hieman puolustaa asemaani, koska se sopii seuraavaan kysymykseenkin. Melko hyvinkin nyt, kun A-Sarjan parhaille pelaajille ei makseta niin paljon kuin heille maksettaisiin Valioliigassa. He kiinnostuvatkin Valioliigan klubeista. Lahjakkuudet lähtevät joka tapauksessa, mikä tekee noista joukkueista hieman heikompia. Eli on saattanut vain olla hyvä yhdistelmä hyviä pelaajia ja hyviä managereita sekä hyviä kampanjoita ja kilpailuhenkisiä joukkueita, jotka on hyvin rakennettuja. Kaikki nämä tapahtuu samaan aikaan, sillä se tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan, eurooppalainen jalkapallo on muuttumassa koko ajan ennalta-arvattavaksi ja Ajaxin, Club Bruggen, Anderlechtin, Celticin ja Rangersin kaltaiset eivät pääse huipulle Mestarien Liigassa. Onko tämä sellaista, mikä pitäisi muuttaa vai tulevatko asiat vain menemään näin?

Patrick Kluivert:

Mielestäni mainitsemiasi klubeja - Ajax, Club Brugge jne - ei pysty vertaamaan siihen rahaan, mitä heillä on Valioliigassa. Italialla on myös tietyt pelaajat ja kuten sanoit, jos parhaimman tason pelaajat lähtevät, saavat he uuden haasteen todennäköisesti isommassa klubissa, sillä juuri sitä isommat klubit etsivätkin. Ne etsivät parhaita pelaajia joukkueista, jotka ovat finaalissa ja joukkueiden ratkaisevissa otteluissa. Ja mielestäni, mikäli nämä Italian ja Hollannin klubien parhaimmat pelaajat lähtevät, heidän aiemmat joukkueensa tulevat heikommiksi, kun taas uudet joukkueet, jotka saavat kyseiset pelaajat itselleen, vahvistuvat. Tämä on se kierre, jossa olemme. Jos parhaille pelaajille ei makseta sitä, mitä he haluavat, mutta saisivat maksun jonkin muun maan parhaassa joukkueessa, he tekevät päätöksen lähteä.

Guillem Balagué:

Pelaajista puheenollen, uskotko, että tämän Cristiano Ronaldon ja Messin aikakauden jälkeen, joka on kestänyt 15 vuotta, seuraava aikakausi tulee olemaan Haaland, Mbappé, Vinicius? Että nämä kolme pelaajat tulisivat pelaamaan Ballon d’Orista?

Patrick Kluivert:

Varmasti yksi heistä tulee saamaan Ballon d’Orin. Tällä hetkellä nuo kolme pelaajaa hallitsevat eurooppalaista jalkapalloa, jopa heidän maajoukkeitaan. He ovat siellä. Ja he ovat uskomattomia. Joten kyllä, nuo kolme pelaajaa tulevat olemaan seuraavan sukupolven pioneereja. Mutta heidän joukkoonsa tulee pian liittymään muitakin pelaajia.

Guillem Balagué:

Entä jalkapallon uudet lahjakkuudet? Olemme nyt maininneet Pedrin, Jude Bellinghamin, Kwaracchelian ja mainitsit myös Musialan ja Bukayo Sakan... Keitä odotat näkeväsi? Entä about Justin Kluivert?

Patrick Kluivert:

Voi, poikani pärjää hyvin. Valitettavasti hän loukkaantui pari viikkoa sitten. Mutta nyt, kun mietin, että kun hän pelaa, tekee hän joukkueensa pelaamisesta enemmän virtaviivaisempaa. Hän on aika ketterä ja tekee maaleja. Ja tottakai uusia talentteja on myös tulossa. Bellingham ja kuten sanoin, Bukayo Saka. Mutta omasta mielestäni, Musiala on yksi fantastisen hyvistä pelaajista. Tykkään todella tästä pelaajasta ja siitä, kuinka hän onnistuu selviytymään silloin, kun tilanne muuttuu vaikeaksi. Hän on oikein hyvä pelaaja, jota voi odottaa seuraavalle kaudelle, sillä ensi kaudella hän tulee varmasti pelaamaan. Aivan kuten tänäkin vuonna ensimmäisten 11 joukossa. Hän on kuitenkin melko nuori, mutta mielestäni hän on fantastinen pelaaja.

Guillem Balagué:

Patrick, kuten aina, on jälleen ollut ilo jutella kanssasi. Kiitos.

Patrick Kluivert:

Kiitos paljon.

Kiitokset myös lähettiläällemme Patrick Kluivertille tästä haastattelusta sekä yhteistyökumppanillemme, Pinnaclelle, jossa voit käyttää Pinnacle VIP koodimme, jolla saat upeita tarjouksia.

Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti