JohnnyBet.com fi

Guillem Balagué

käyttäjältä JohnnyBet

Guillem Balagué on espanjalainen urheilujournalisti, joka on erikoistunut jalkapalloon. Tällä hetkellä hän jakaa säännöllisesti mielipiteitään mm. BBC Radio 5 Livessä ja LaLiga TV:ssä. Hän myös kirjoittaa artikkeleita Sportille, katalonialaiseen sanomalehteen. Hänellä on oma podcast ja jakaa videoita omalla YouTube-kanavallaan. Aikaisemmin, 20 vuoden ajan, hän toimi Espanjan jalkapallo-tapahtumien asiantuntijana Revista de La Liga show’ssa, SkySport News TV-asemalla. Espanjalaisen jalkapallon fanit tuntevatkin hänet hyvin ja hänen Twitter-tilillään on yli 1,3 miljoonaa seuraajaa. Lisäksi Guillem kouluttaa tulevia journalisteja UCFB:n (University Campus of Football Business) kursseilla.

Balagué on myös monien suosittujen kirjojen takana. Hänen vuonna 2006 julkaistu debyyttinsä osoittautui suureksi menestykseksi ja hänen kirjastaan, Rafael Benitzin johtamaa Liverpoolia esittämästä teoksestaan, A Season on the Brink, tuli bestseller. Kuusi vuotta myöhemmin Guillem julkaisi ensimmäisen kansainvälisen biografian Pep Guardiolasta. Tämä pohjautui itse Guardiolan, hänen entisten pelaajiensa sekä lähempien ystäviensä kanssa käytyihin keskusteluihin. Kirja oli ehdolla Vuoden Jalkapallokirjaksi Iso-Britanniassa ja Saksassa.

Hänen portfoliostaan löytyy myös Messin ja Cristiano Ronaldon biografia. Vuoden 2013 kirja FC Barcelonan legendasta on ensimmäinen ja ainut auktorisoitu teos, joka keskittyy argentiinalaisen elämään. Se oli ehdolla Football Book Awardin saajaksi Iso-Britannialla, vuosi julkaisunsa jälkeen; kun taas portugalilaisesta kertova kirja julkaistiin 2015 ja tämä nimettiin Vuoden Kirjaksi British Sports Book Awards -kilpailussa ja sai Puolassa Parhaan Jalkapallokirjan palkinnon. Edellämainittujen biografioiden työstämisen välillä Guillem Balagué julkaisi kirjan myös FC Barcelonasta.

Hänen viimeisimmät teoksensa ovat Mauricio Pochettino: Brave New World - Inside Pochettino’s Spurs, joka oli vuoden 2018 eniten myyty jalkapallosta kertova kirja sekä Maradona: The Boy. The Rebel. The God. Viimeksi hän on tehnyt kiehtovan haastattelun Patrick Kluivertin kanssa, koskien jalkapallokautta 2022/23.

Hänen tekstejään on julkaistu tai esitelty muunmuassa The Telegraph-, Marca-, The Times-, The Observer-, Talk Sport-, BBC-, ITV-, Cadena Ser-, 442-, World Soccer -lehdissä ja kanavilla. Hän osallistui myös parhaista jalkapalloilijoista kertoviin dokumentteihin CBS:ssä, BBC:llä ja Sky Sportsilla. Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo, Lewandowski, Mbappe, Alex Ferguson, Mourinho ja Pep Guardiola ovat vain esimerkkejä jalkapallotähdistä ympäri maailman, joita Guillem Balagué on haastatellut.

Pelaa vastuullisesti