JohnnyBet.com fi

UFC vedonlyönti ja kertoimet

käyttäjältä JohnnyBet
UFC vedonlyönti ja kertoimet

UFC eli Ultimate Fighting Championship, yhdysvaltalainen vapaaotteluorganisaatio kuuluu maailman suosituimpiin urheilutapahtumia järjestäviin tahoihin ja sen takia UFC vedonlyönti ja kertoimet kiinnostaa monta vedonlyöjää. Vapaaottelusta on nautittu maailmalla jo pitkään ja UFC toimii yhtenä arvostetuista järjestäjistä. UFC:n kautta moni ottelija pääsee nauttimaan upeasta urasta, tarjoten samalla urheilun ystäville runsaasti mielenkiintoista viihdettä.

Kuten sanottu UFC:hen liittyy vahvasti myös vedonlyönti, sillä tottakai otteluista halutaan lyödä vetoa. Tähän tarjotaan onneksi hyvät puitteet eri vedonlyöntisivustojen toimesta. Osa sivustoista tarjoaa puhtaasti vedonlyöntiä, kun taas toisilla sivustoilla pääsee lajiin mukaan syvemmin lukemalla esimerkiksi urheilu-uutisia.

UFC on omanlaisensa laji, joka vetää puoleensa omanlaisiaan ihmisiä. Laji tarjoaa hyvin viihdyttäviä ja vauhdintäyteisiä hetkiä sekä otteluiden seuraamisen, urheilu-uutisten ja vedonlyönnin parissa. Mutta kerrotaanpa aluksi hieman historiasta.

1. UFC:n historiaa

UFC:n historia alkaa aina vuodesta 1993 lähtien. Tuolloin järjestettiin ensimmäiset kilpailut Denverissä, Yhdysvalloissa. Alunperin kisoihin sai osallistua käyttämällä mitä tahansa taistelulajia ja niinpä kilpailijat kisasivatkin toisiaan vastaan eri kamppailulajeja käyttäen. Näin pystyttiin testaamaan, kuinka eri kamppailulajit pärjäävät toisiaan vastaan. Ensimmäisissä kisoissa yksi kilpailija nousi ylitse muiden, kun Royce Gracie voitti jokaisen vastustajansa ylivoimaisesti. Gracien laji on brasilialainen jujutsu. Gracien voiton salaisuus oli hänen käyttämässään mattotekniikassa, joka oli kaikilla vastustajilla hyvin vähäistä. Gracien voittoputki jatkui UFC 2 ja UFC 4 -kilpailuissa, jolloin hän oli edelleen voittamaton.

UFC nousi parrasvaloihin selkeästi 2000-luvun alussa. Tällöin lajin säännöt kokivat jonkin verran muodonmuutoksia. Suosiota kasvatti myös The Ultimate Fighter -reality-show. Tunnetuimmat ottelijat, kuten Brock Lesnar, Conor McGregor ja Ronda Rousey toivat lajia ja UFC:tä entistä tunnetummaksi.

Nykyään UFC:n otteluita järjestetään melkeinpä jokaisena viikonloppuna. Mukana kisaavat sekä miehet ja naiset, joista jälkimmäiset otettiin mukaan vuonna 2012. Miehet kilpailevat yhdeksässä painoluokassa ja naiset neljässä.

UFC:tä ei voi missään nimessä kutsua pieneksi organisaatioksi, sillä se tuo maailman vapaaottelun fanien saataville otteluita ja mahdollistaa samalla ottelijoiden uran nousun. UFC on kanava sekä heille, jotka haluavat menestyä lajin parissa sekä heille, jotka haluavat tietää kaiken kyseisestä lajista. Vaikka vapaaottelu on suosittu ympäri maailmassa, täytyy myöntää UFC:n olevan tosi ameriikkalainen juttu. Mikäli pidät Yhdysvaltojen urheilusarjoista, lue NHL kertoimista meidän sivullamme.

UFC:n tarina on hyvä todiste, että uudet urheilulajit ja näihin liittyvät järjestöt voivat kehittyä nopeasti. Koska järjestö on niin iso nykyään UFC veikkaus on myös kehittynyt kovasti ja melkein joka viikko löytyy uusia UFC vedonlyöntikohteita eri vedonlyöntisivustoista. Katsotaan mitkä ne ovat ja kuinka veikata UFC tapahtumia mutta ensisijaisesti tarkistetaan järjestön sääntöjä.

2. Sääntöjen kehitys

Tietysti ei tarvitse tietää kaikki säännöt kun katsotaan urheilutapahtumia mutta varmasti ne auttavat ymmärtää mistä on kyse ja auttavatkin kun lyö veto UFC tapahtumista. Mennään siis nopeasti tärkeimpien sääntöjen läpi ja sitten voimme siirtyä UFC veikkausvinkit -osiolle.

UFC:n otteluiden sääntöjä on muokattu vuosien varrella. UFC 1:ssa kiellettiin pureminen, sormien työntäminen silmiin sekä iskut nivusiin. Ottelu katsottiin päättyneeksi, kun se päättyi joko tyrmäykseen, luovuttamiseen tai kulman heittäessä pyyhkeen kehään. Tämän jälkeen sääntöjä muokattiin ja UFC 2:ssa iskut nivusiin sallittiin. Ne kiellettiin jälleen UFC 15:ssa.

Sääntöjä on rukattu myös mm. otteluasujen suhteen. Hanskojen käytöstä tuli pakollista UFC 14:sta. UFC 133:ssa kiellettiin uimahousun malliset shortsit. Vaseliinin levitys ottelijan kasvoille erätaukojen aikana kiellettiin UFC 94:ssä.

Myös ottelun pituuksia on muokattu vuosien varrella. UFC 21:ssa erät kestivät 5 minuuttia. Kaikki televisioimattomat ottelut kestivät 2 erää, televisioidut kestivät 3 ja mestaruusottelu 5 erää. UFC 138:ssa pääottelun kesto pidennettiin viiteen erään.

Säännöt eivät siis ole kautta vuosien pysynyt samana, vaan niitä on muokattu tilanteiden mukaan eri otteluissa. Vapaaottelulle on haluttu eritoten tunnustusta oikeana urheilulajina, joten sen sääntöjä on päivitetty ajantasaiseksi aina tarpeen mukaan. Näin laji on saatu pidettyä asianmukaisena ja otteluiden kulku sääntöjen mukaisena.

3. Tunnettuja UFC-ottelijoita

UFC:n alta löytyvät vapaaottelun suosituimmat ja tunnetuimmat nimet. Brock Lesnar. Hän aloitti UFC:n leivissä vuonna 2007 ja pääsikin ottelemaan ensimmäistä kertaa UFC:n alla helmikuussa 2008. Lesnarin uran suurin voitto on epäilemättä UFC 91 -tapahtuman ottelu Randy Couturea vastaan. Ottelu päättyi toisen erän aikana Lesnarin onnistuessa teknisessä tyrmäyksessä. Lesnar on uransa aikana antanut positiivisia doping-tuloksia, jonka seurauksena hänen uransa on kärsinyt. Hän ilmoitti vuonna 2011 lopettavansa vapaaottelun, vaikka palasikin vielä heinäkuussa 2016 otteluiden pariin. Ottelun tulos mitätöitiin doping-tuloksen vuoksi.

UFC mestarit - miehet

Tappelija Maa Sarja
Francis Ngannou Senegal Raskassarja (93-120 kg)
Jiří Procházka Tšekki Alempi raskassarja (84-93 kg)
Alex Pereira Brasilia Keskisarja (78-84 kg)
Leon Edwards Iso-Britania Välisarja (71-77 kg)
Islam Makachev Venäjä Kevytsarja (66-70 kg)
Alexander Volkanovski Australia Höyhensarja (62-65 kg)
Aljamain Sterling Yhdysvallat Kääpiösarja (57-61 kg)
Deiveson Figueiredo Brasilia Kärpässarja (alle 57 kg)

Naispuolisista vapaaottelijoista Ronda Rousey on yksi tunnetuimmista. Hän on ensimmäinen UFC:n kanssa sopimuksen tehnyt naisottelija. Kaliforniassa asuva Rousey on UFC:n ja Strikeforcen naisten kääpiösarjan mestari. Lisäksi hän on judon vuoden 2008 olympiakisojen pronssimitalisti. Hän pärjäsi UFC:ssä loistavasti ja päätyikin uransa aikana puolustamaan mestaruuttaan peräti kuudesti. Tämä on Rouseyn painoluokan ennätys.

Suomalaisista UFC-ottelijoista Makwan Amirkhani lienee tunnetuin. Iranissa syntynyt, suomalainen vapaaottelija kilpailee UFC:ssä. Hän kuuluu höyhensarjaan. Amirkhani on saanut uransa aikana sekä voittoja että tappioita; 7 voittoa UFC:n otteluista.

UFC mestarit - naiset

Tappelija Maa Sarja
Amanda Nunes Brasilia Höyhensarja (62-65 kg)
Amanda Nunes Brasilia Kääpiösarja (57-61 kg)
Valentina Ševtšenko Kirgisia Kärpässarja (alle 57 kg)
Weili Zhang Kiina Korsisarja (alle 52 kg)

4. Tulevat UFC tapahtumat

UFC tapahtumia järjestetään jopa joka viikko siis aina löytyy jotain katsottava. Joskus kovia otteluita pitää odottaa pitkään mutta pienempiä tapahtumia on joskus mielenkiintoisempia kuin isoja. Alhaalta löytyy UFC aikataulu, kertoimet ja pienet kuvaukset.

4.1 UFC 290: Volkanovski - Rodriguez

9. heinäkuuta höyhensarjan mestari Alexander Volkanovski tulee puolustamaan vyötään Yair Rodrigueztä vastaan, joka omistaa jo interimin vyö. Australialainen on suosikki. Samana päivänä taistelee myös Robert Whittaker vs Dricus du Plessis ja Dan Hooker Jalin Turner vastaan. Volkanovski - Rodriguez kertoimet sekä muut UFC290 kertoimet löytyvät alhaalta.

Alexander Volkanovski vs Yair Rodriguez - Parhaat kertoimet
Bonus
Satoja vedonlyöntikohteita
Bonus
30€ ilmaisveto
Viimeisin päivitys: 1688046247

4.2 UFC 291: Poirier - Gaethje

29. heinäkuuta tulee kuuma tapahtuma, koska kyseessä on kevytsarjan taistelu, jota pidetään UFC:n kovana sarjana. Dustin Poirier vs Justin Gaethje vedonlyönti on varmasti kuumakin aihe. Suosikki on Poirier kertoimella 1,76 mutta Gaethjen kerroin on vain vähän suurempi - 2,06. Silloin taistelee myös Jan Blachowicz Alex Pereiraa vastaan. Puolalainen on siinä tapauksessa suosikki kertoimella 1,63. Nämä kaksi taistelua on varmasti jotain katsottava.

Dustin Poirier vs Justin Gaethje - Parhaat kertoimet
Bonus
Satoja vedonlyöntikohteita
Bonus
30€ ilmaisveto
Viimeisin päivitys: 1688046583
Jan Blachowicz vs Alex Pereira - Parhaat kertoimet
Bonus
30€ ilmaisveto
Viimeisin päivitys: 1688046619

5. UFC ja vedonlyönti

UFC kuuluu monen vedonlyöntisivuston tarjontaan syystä, että sen ottelut ovat ympäri maailman suosittuja seuranta- ja vedonlyöntikohteita. Harvassa ovat sivustot, jotka eivät tarjoa UFC:tä vedonlyöjille.

UFC:n otteluista pääsee lyömään vetoa helposti veikkaamalla ottelun voittajaa. Kuten kaikissa muissakin urheilulajeissa, UFC kertoimet vaihtelevat ja niitä voikin halutessaan vertailla eri vedonlyöntisivustojen kesken.

Usein UFC tapahtumiin kuuluu pari otteluita, voi siten lyödä yhdistetyt vedot yhdessä kupongissa. Kannattaa asettaa vetoa myös siitä, montako erää tulee ottelussa tai kuinka ottelu päättyy - tyrmäyksellä vai päätöksellä. Nämä ovat hyvät UFC veikkausvinkit erityisesti niille, joilla ei ole mitään idea kuka voittaa.

Meidän seuraava vetovihje UFC vedonlyöntiin olisi veikata kuinka kauan ottelu kestää eli kuinka monta erää tulee ottelussa. Usein ottelussa on 3 erää mutta jos kyseessä on ottelu mestaruudesta, ottelu kestää 5 erää. Tämä vaikuttaa kovasti mahdolliseen tulokseen, koska 25 minuuttinen taistelu on varmasti iso haaste. Sellainen veto UFC ottelusta on myös loistava viihde, koska kun katsotaan kelloa, tunteet ovat tosi voimakkaita. Jos valitsee sellaisen vedon, hyvä vinkki UFC veikkaamiseen on tutustua ottelijoiden viimeisiin otteluihin ja katsoa kuinka he taistelevat ja millainen tyyli sopii heihin.

Jos etsit tiettyä kohdetta, on vedonlyöntisivustoilla usein mahdollista hakea urheilulajia tai kohdetta hakusanalla. UFC löytyy kuitenkin yleensä helposti urheilulajien joukosta. Jos muut taistelulajit kiinnostavat sinua, lue kuinka lyödä vetoa nyrkkeilystä.

6. UFC Televisiointi

UFC-tapahtumat ovat suosittuja ja merkittäviä ja tästä syystä ottelut toki televisioidaan. Jos siis et pääse paikan päälle otteluita katsomaan, on ottelut yleensä mahdollista katsoa joko televisiosta tai netin kautta.

Suomessa UFC:n tapahtumia pääsee seuraamaan Viaplayn kautta. Viasat nimittäin on ostanut itselleen UFC:n TV-oikeudet vuonna 2016. Itse otteluiden lisäksi palvelun kautta pääsee katselemaan myös muuta sisältöä, kuten makasiiniohjelmia. Myös ennakkostudioita on tarjolla. TV:n katselijat pysyvät siis hyvin mukana UFC:n otteluissa.

UFC tapahtumat voivat katsoakin Viaplayin kautta. Alusta on suosittu Suomessa, koska se tarjoaa muita lähetyksiä kuten jääkiekkoliigojen lähetyksiä. UFC Viaplay paketti kuuluu tavalliseen pakettiin, joka maksaa 39,99€ kk.

UFC:n virallisen verkkosivuston kautta on mahdollista seurata otteluita. Sivuston kautta pääse myös lukemaan aiheesta uutisia, tarkastelemaan ottelijoiden esittelyjä ja tilaamaan UFC:hen liittyviä tuotteita, kuten vaatteita ja varusteita. Live seuranta on usein saatavillakin UFC vedonlyöntiä ja kertoimia tarjoavia sivustoilla.

kommentoi UfcVedonlyöntiJaKertoimet
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti