JohnnyBet.com fi

La Liga veikkausvinkit ja kertoimet

käyttäjältä JohnnyBet
La Liga veikkausvinkit ja kertoimet

Elokuussa Espanjan jalkapallon kärkisarja palasi jälleen vauhtiin, jonka myötä myös La Liga veikkausvinkit ja kertoimet ovat tulleet uudestaan ajankohtaiseksi ja jännittäväksi aiheeksi. La Ligaa kutsutaan usein maailman parhaaksi liigaksi. Tätä väitettä voidaan tietysti argumentoida suuntaan jos toiseen, mutta on syytä muistaa, että espanjalaiset joukkueet ovat dominoineet Euroopan estradeilla pitkään voittamalla Mestarien Liigan mestaruuden peräti 19 kertaa. Varmasti kaikkia jalkapallon ystäviä kiinnostaa Espanjan ykkössarja, ja jännityksellä pohdimme mitä meitä mahtaa odottaa jalkapallokaudella 2023/2024. Voittaako espanjalainen joukkue tälläkin kertaa Mestarien Liigan pokaalin? Mistä kannattaa katsoa ja kuinka veikata La Ligan otteluja? Juuri näitä aiheita käsittelemme tässä artikkelissa.

 

1. Tausta

Hyvä vinkki seuraavan kauden veikkauksiin on aina edelliskauden analysointi. Jos katsotaan pistepörssiä, siellä ei varsinaisia yllätyksiä näy. Real Madrid ja FC Barcelona ovat tuttuun tapaan taulukon huipulla. Viime kausi meni kuitenkin varsin poikkeuksellisesti kummallakin joukkueella. Real Madrid voitti sekä kotimaisen liigan mestaruuden että Mestarien Liigan kaatamalla Liverpoolin finaalissa. Sen jälkeen Real ahmi vielä Super Cup -pokaalin. Toisaalta FC Barcelonalle vuosi 2022 ei todellakaan ole mennyt kuin Strömsössä. Äkkilähtö Mestarien Liigasta, erilaiset ongelmat pelaajien kanssa ja seuran taloudelliset haasteet ovat olleet joukkueen viimeaikaiset suuret rasitteet. Seura silti pärjäsi kotimaan sarjassa varsin hyvin ja lopulta kiri sarjataulukossa toiseksi. Lopulliseksi piste-eroksi Realin ja Barcelonan välille jäi kuitenkin ammottava 13 pistettä. Jos futis on sinusta kiinnostava aihe, voit lukea meidän vetovihjeet Valioliigaan.

Niin häikäiseviä kuin nämä kaksi jättiseuraa ovatkin, La Liga ei kuitenkaan ole pelkästään Real Madrid ja Barcelona. Atletico Madrid, Sevilla, Real Betis ja Real Sociedad ovat todistaneet olevansa huippujoukkueita niin Espanjassa kuin Euroopassa. Joukkueet pelaavat tällä kaudella Mestarien Liigassa, Eurooppa-liigassa sekä Konferenssiliigassa. La Ligan pistepörssin pohjalle sijoittuneet Granada, Levante ja Alaves pelaavat nyt Segunda Divisionissa, joka on Espanjan toiseksi korkein sarjataso. Näiden kolmen joukkueen tilalle La Ligaan nousi Almeria, Valladolid ja Girona.

2. La Liga – ennusteet ja veikkausvinkit kaudelle 2023/2024

Miten kuluva kausi tulee muotoutumaan? Tuleeko Real Madridsta peräkkäinen mestari? Tämä on aivan mahdollista erityisesti kun joukkueella on edelleen hyökkääjänä Karim Benzema. Ranskalaista pidetään vuoden 2022 parhaana jalkapalloilijana. Toisaalta Real Madridilta puuttuu tärkeitä pelaajia kuten Casemiro, joka juuri siirtyi Manchester Unitedin riveihin. Samaan aikaan Realin suurin kilpailija, Barcelona FC, vastaavasti allekirjoitti sopimuksen Robert Lewandowskin kanssa. Puolalainen pelasi aiemmin Bayern Münchenissä ja oli Bundesliigassa paras maalintekijä seitsemästi. Hänestä odotetaan tulevan Barcelonan uusi huippuhyökkäjä ja yksi kovimmista pelaajista La Ligassa. Tällä hetkellä vedonvälittäjät povaavatkin Robert Lewandowskista maalipörssin voittajaa. Tämän veikkauksen kerroin on 1,5, kun toisaalta Karim Benzeman kohdalla kerroin on 4,0. Kun veikkaa, kannattaa lyödä vetoa, että jompikumpi näistä kahdesta onnistuu maalinteossa. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vetovihje La Ligaan.

Ei pidä myöskään unohtaa muita huikeita pelaajia, jotka säännölliseen tahtiin iskevät pallon vastustajan maaliverkkoon, kuten Vinicius, Atleticon Alvaro Morata tai Betiksen Borja Iglesias. Maalin tekemiseen tarvitaan kuitenkin hyviä syöttäjiä. Ousmane Dembele, Anssumane Vieira ja Jules Kounde kuuluvat liigan parhaisiin syöttäjiin ja ovat Robert Lewandowskin seurakumppaneita. Voidaan siis odottaa puolalaisen maalintekovastuun olevan himpun verran helpompi kuin monilla muilla hyökkääjillä.

Eurooppalaisilla kentillä espanjalaisia joukkueita on aina monia. Kaudella 2022–23 seitsemän joukkuetta pelaa eurooppalaisista pokaaleista. Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid ja Sevilla ovat päässeet Mestarien Liigan lohkovaiheeseen. Eurooppa-liigaan mukaan tuli tänä vuonna Real Betis sekä Real Sociedad, ja Villareal kilpailee Konferenssiliigassa. Vinkit Eurooppa-liiga vedonlyöntiin, löytyy myös meidän sivultamme. Pelaaminen sekä kotimaisia että eurooppalaisia joukkueita vastaan saattaa kuitenkin aiheuttaa uupumusta. Tämä mahdollistaa hyvän sauman joukkueille, jotka keskittyvät vain La Ligan otteluihin. Veikatessa kannattaakin aina tarkistaa onko joukkue pelannut jonkin muun liigan ottelun samalla viikolla.

Voidaan todeta, että räiskyvä eteläinen temperamentti on havaittavissa myös jalkapallossa. Kaudella 2021-22 erotuomarit näyttivät eniten keltaisia kortteja Valencian pelaajille – yhteensä 134 kpl. Vertailun vuoksi tämä on 33 korttia enemmän kuin Englannin Valioliigassa. Punaisten korttien kohdalla suurin saldo kertyi Getafelle – yhteensä 6 kpl.

La Ligassa ero parhaiden ja heikompien joukkueiden välillä on suuri. Sellaisessa ottelussa kun huippujoukkue pelaa heikompaa vastaan, kannattaa lyödä vetoa maalien määrästä (esim. suosittu veto: maaleja yhteensä – yli 2,5). Kun taas kaksi jättiläistä kohtaa toisensa, kannattava veto on BTS (both teams to score), eli molemmat joukkueet tekevät maalin. Lisäksi jos yksi joukkue tuntuu erittäin todennäköiseltä voittajalta, suosittu vedonlyöntimuoto on tällöin tuplamahdollisuus. Toki kerroin on silloin merkittävästi pienempi, mutta usein hävityt kupongit opettavat vedonlyöjää, että parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla.

3. Mistä katsoa La Ligan otteluita?

Maailman parhaan liigan ottelut ovat todellisia jännitysnäytelmiä niin vannoutuneimmille urheilufaneille kuin sunnuntaiharrastajille. Kuinka otteluja sitten seurataan muuten kuin paikan päällä stadionissa? Suomessa La Ligan televisointioikeudet omistaa C More. Urheilupalvelu ei ole kuitenkaan aivan maksuton, sillä sen kuukausittainen minimihinta on 29,95 euroa. Siitä saamme La Ligan live striimi. Jos aikasi on varsin tiukilla, voit aina katsoa komeimmat maalit YLE Areenasta ilmaiseksi. Suosittelemme katsoa otteluita livenä, koska vedonlyöntisivustot tarjoavatkin La Liga live vedonlyönti -palvelua. Tiesitkö muuten, että tänä vuonna eräs La Ligan joukkue on livenä koettavissa myös Suomessa, nimittäin Real Betis tulee Helsinkiin pelaamaan HJK:ta vastaan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa? Töölön Bolt Areena tulee siis pieneksi Santiago Bernabeu -stadioniksi… no, ehkä keliolosuhteita lukuunottamatta. Tämä tekee La Liga veikkausvinkit ja kertoimet jopa jännittävämmäksi.

kommentoi LaLigaVeikkausvinkitJaKertoimet
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti