Pokeri Helppi

käyttäjältä JohnnyBet

Pokeri kehittyi vuosien varrella, alkaen 1800- ja 1900 -luvuilta. Alkujaan pokeria pelattiin Mississippi-joen alueella jokilaivoissa. Aluksi pelissä oli vain 20 korttia pakassa. 4 pelaajaa sai 5 korttia, ja paras käsi voitti pelin. Nykyisin pokerista on useita eri versioita.

1. Eri pokeri pelejä

Eri pokeri pelejä

 • Texas Hold'em
 • Pelaajille jaetaan kaksi omaa korttia, ”taskukorttia” jotka pidetään vain itsellä tiedossa. Muut viisi korttia jaetaan pöydälle yhteisiksi. Pelaajat käyttävät näitä kortteja yhdessä omien korttiensa kanssa saadakseen parhaan mahdollisen viiden kortin käden. Texas Hold'emissa pelaajat voivat käyttää mitä tahansa näiden seitsemän kortin yhdistelmää; yhden, kaksi tai ei yhtään omaa korttia ja viisi, neljä tai kolme pöytäkorttia.

 • Omaha
 • Jokaiselle pelaajalle jaetaan neljä omaa korttia. Viisi korttia jaetaan pöydälle yhteisiksi, kuten Texas Hold'emissa. Pelaajan tulee käyttää kaksi omaa korttia ja kolme korttia pöydältä saadakseen parhaan mahdollisen viiden kortin käden. Muut yhdistelmät eivät ole sallittuja.

 • Omaha Hi-low
 • Tässä Omahan versiossa pelaajalle jaetaan neljä kortti omiksi. Lisäksi jaetaan viisi korttia pöytään kuten ylläkin. Parhaan käden saamiseksi tulee käyttää kahta omaa ja kolmea pöytäkorttia. Voittopotti jaetaan parhaimman ja huonoimman käden välillä. Pääsääntö on ”8 tai parempi”, mikä tarkoittaa että käden täytyy olla 8 tai alempi voittaakseen pienemmän osan potista (suoria ja värejä ei lasketa). Voittopotti jaetaan vain jollain on low-käsi, muutoin korkein käsi voittaa koko summan.

  Alla esimerkkejä low-käsistä (huonoimmasta parhaimpaan):

  5, 4, 3, 2, A

  6, 4, 3, 2, A

  6, 5, 4, 3, 2

  7, 5, 4, 3, 2

  7, 6, 5, 2, A

  7, 6, 5, 4, 2

  8, 4, 3, 2, A

  8, 6, 4, 2, A

  8, 7, 6, 5, 3

  8, 7, 6, 5, 4

 • 5 card draw
 • Perus pokeripeli jonka säännöt ovat ehkä helpoimmat ymmärtää. Jokaisella pelaajalle jaetaan viisi korttia omaksi. Tämän jälkeen on vain yksi kierros, jolloin pelaaja voi vaihtaa halutessaan pois kaikki tai ei yhtään korttiansa. Panostus tapahtuu ennen ja jälkeen korttien vaihdon.

 • 7 card stud
 • 7 card stud 2-7 draw (Lowball) Pelaajalle jaetaan 5 korttia. Panostuksen jälkeen pelaaja voi vaihtaa kaikki viisi tai ei yhtään korttia. Tämän jälkeen seuraa uusi panostuskierros. Jos jäljellä on vähintään kaksi pelaajaa, seuraa korttien näyttö. Tämänkaltaisessa pokerissa paras käsi on se, jossa on pienimmät kortit. Pitää myös muistaa että suorat ja värit lasketaan kättäsi vastaan ja ässä lasketaan aina suurimmaksi kortiksi.

2. Pokeri helppi – Texas Hold'em säännöt

Oppiaksesi Texas Hold'emin säännöt voit lukea ne alta ja kokeilla niitä käytännössä käymällä läpi Governor of Poker -tutoriaalin. Opit sieltä pokerin perusteet, korttiyhdistelmät, taktiikat ja jopa kuinka bluffata.

Säännöt

 • Sokkopanokset (Blinds)
 • Sokkopanos eli blindi ovat pelimerkkejä, jotka pelaajat asettavat ennen peliä. Kaksi pelaajaa jakajasta myötäpäivään aloittavat niin että ensimmäinen pelaaja asettaa pienen sokkopanoksen (small blind) ja hänestä seuraava myötäpäivään ison sokkopanoksen (big blind). Jakaja ja blindien asettajat vaihtuvat myötäpäivään joka jaon jälkeen.

 • Pelaajan vaihtoehdot
 • Katsoa (Check) – Mahdollista jos kukaan ei ole korottanut. Pelaaja kortteineen pysyy mukana pelissä mutta ei panosta.

  Lyödä/Korottaa (Bet/Raise) – Kierroksen ensimmäisen panostuksen nimi (bet), muut panostukset ovat korotuksia (raise).

  Maksaa (Call) – Mahdollista kun joku on jo panostanut. Panoksen määrä on sama kuin edellisen pelaajan panos.

  Korottaa (Raise) – Mahdollista panostamisen jälkeen. Korotuksen määrä on tämänhetkinen panos plus korotus.

  Luovuttaa/Kipata (Fold) – Aina mahdollista pelaajalle, jolloin tämä antaa korttinsa pois eikä osallistu enää peliin.

 • Pre-flop
 • Ensimmäinen kierros alkaa jakamalla kortit pelaajille ja loppuu kun viimeinen pelaaja päättää joko maksaa, katsoa (mahdollista vain big blindillä jos kukaan muu ei ole laittanut suurempaa) tai luovuttaa. Kierros alkaa big blindin asettajan vasemmalta puolen ja jatkuu myötäpäivään.

 • Flop
 • Kaikille yhteiset kolme korttia on jaettu näkyville pöytään. Aloittaja on se, kenellä on jakajannappi (button) ja kierros kulkee myötäpäivään. Kierros etenee muutoin samoin kuin pre-flopissa.

 • Turn
 • Neljäs yhteinen kortti jaetaan. Muutoin edetään kuin flopissa.

 • River
 • Viides ja siten viimeinen yhteinen kortti jaetaan, pelaajien toimet ja kierroksen suunta ovat samat kuin aiemmin.

 • Näyttö (Showdown)
 • Kun jäljellä on vähintään kaksi pelaajaa viimeisen panostuskierroksen eli riverin jälkeen, pelaajat näyttävät korttinsa. Jakajasta seuraava myötäpäivään aloittaa. Pelaaja, jolla on paras käsi (5 korttia omat sekä pöydän kortit mukaan luettuina) voittaa.

3. Pokeri helppi – Pokerikäsien todennäköisyydet (Hold'em, Omaha, 7 card stud, Five card draw)

Nimi Käsi Todennäköisyys*
Kuningasvärisuora Royal Flush ~ 0,00000154 tai 1/649740
Värisuora straightflush ~ 0,0000154 tai 1/72913
Neloset fourofakind ~ 0,00024 tai 1/4165
Täyskäsi full ~ 0,00144 tai 1/694
Väri flush ~ 0,00197 tai 1/509
Suora straight ~ 0,00392 tai 1/255
Kolmoset three ~ 0,0211 tai 1/47
Kaksi paria twopairs ~ 0,0475 tai 1/21
Pari onepair ~ 0,423 tai 1/2.4
*käden todennäköisyys kun nostetaan 5 korttia täydestä (52 korttia) pakasta

4. Pokeri helppi – Kuinka tulla paremmaksi pelaajaksi?

Harjoittelu – Ollaksesi hyvä pokerinpelaaja, tulee sinulla olla paljon kokemusta. Vastustajan ”lukeminen” ja varmuus omasta kädestä tulevat ajan kanssa. On paljon mahdollisuuksia harjoitella ilmaiseksi. Suosittelemme JohnnyBetin pokeri liigoja. Voit harjoitella ja voittaa oikeaa rahaa tekemättä talletusta (katso lisää infoa alempaa).

Mentaliteetti – Opittuasi perustaidot ja saatuasi kokemusta pelaamisesta, on vielä yksi tärkeä tekijä matkalla oikeaksi pokerinpelaajaksi. Se on oma mielesi, älä pelaa kun olet huonolla tuulella, väsynyt tai muutoin alamaissa. Älä ikinä pelaa kun olet humalassa. Sinun pitäisi valmistautua huolellisesti jokaiseen peliin. Jos jokin häiritsee sinua, lopeta pelaaminen. Se on ainoa tapa saada pelistä paras hyöty irti.

kommentoi PokeriHelppi
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti