JohnnyBet.com fi

Pelaajan monet kasvot – Jeff Sarwer

käyttäjältä JohnnyBet

Jeff Sarwerin tarina on todella mielenkiintoinen esimerkki shakkimestarin kehittymisestä yhdeksi sukupolvensa lupaavimmista pokerinpelaajista. Kannattaa tutustua tämän kanadalaisen pelaajan ansioluetteloon ja neuvoihin, joita hän antoi toimittajalle JohnnyBetin haastattelussa. Näistä arvokkaista neuvoista muodostui pokerinpelaajan käsikirja.

1. Pelaaja joka rokkasi

Jeff Sarwerin elämäkerta on todella kuin elokuvasta. Shakin säännöt hän oppi 4-vuotiaana kaksi vuotta vanhemmalta siskoltaan. Kyvykkäät sisarukset olivat erinomaisia pelaamaan shakkia ja rakastivat esiintyä mediassa, joten tarina kahdesta hurmaavasta alaikäisestä shakin ammattilaisesta levisi nopeasti. 6-vuotiaana Sarwer treenasi Al Carlinin kanssa, myöhemmin New Yorkissa hän hiipi Manhattan Chess Clubille sisarensa kanssa. Vuonna 1986 kahdeksanvuotiaana hän voitti alle 10-vuotiaiden nuorten shakkimestaruuskisat ja vapaa-ajallan hän pelaasi useita kymmeniä ihmisiä vastaan samanaikaisesti shakin nopeuskisoissa. Kuitenkin, kuten elämää heijastelevissa elokuvissa, urheilun ja uran menestystä ei välttämättä täydennä onnellinen yksityiselämä. Sarwerin isä oli vaikeuksissa lain kanssa. Palattuaan New Yorkista kotikaupunkiinsa Kingstoniin, häntä syytettiin väkivallasta lapsiaan kohtaan, ja lapset lähetettiin sijaishoitoon. Jeff päätti karata ja palata isänsä luo, aivan kuten hänen sisarensakin teki. Yhdistyttyään perhe muutti laittomina siirtolaisina Eurooppaan, mikä haittasi shakkimestarin suunnitelmia monta vuotta. Hän pelasi salanimellä Ray Philips, ja pystyi pelaamaan omalla nimellään vain vuonna 2007 Malborkissa. Ikään kuin tämä ei riittäisi, jossain vaiheessa Sarwerin isäsuhde kariutui. Sarwer alkoi osallistumaan liike-elämään, asuu nyt Gdańskissa, ja aikoo tulla shakin suurmestariksi.

2. Sarwer pelaa pokeria myös!

Tämä on Jeff Sarwerin tapahtumarikas elämä pähkinänkuoressa. Edellä mainittu ei kuitenkaan olisi täydellinen ilman pokeriosuutta, mikä on erittäin tärkeä kanadalaiselle. Jossain vaiheessa elämää Sarwer alkoi menestymään kortinpelaajana. Käännekohta tuli vuonna 2009, kun hän sijoittui kolmanneksi European Masters of Poker -turnauksessa Tallinnassa. Hän vieraili Viron pääkaupungissa muutaman kerran sen jälkeen, viimeksi helmikuussa 2015, jolloin hän sijoittui kolmanneksi Kings of Tallin -kilpailussa (pääpalkinto: 18 736$). Näyttää siltä, että muutaman vuoden keskinkertaisten tulosten jälkeen Sarweristä on tullut vaarallinen vastustaja, joka käärii voittoja. Ne jotka ovat seuranneet tarkkaavaisesti kanadalaisen pokeriuraa, muistavat varmasti parhaat tulokset: 3. sija European Poker Tour (EPT) Vilamourassa vuonna 2009 (232 704$ - Sarwerin uran suurin voitto), 2. sija maaliskuussa 2010 EPT:ssä Berliinissä (149 207$) tai hänen menestyksensä seuraavan kuukauden EPT:ssä San Remossa (arvokkaampi paikka kuin huomattava palkinto - 16 575$). Mutta sen jälkeen kehitys pysähtyi ja Sarwerin pelitulokset jäivät keskinkertaisiksi tai häntä ei näkynyt pelaamassa ollenkaan. Onko tämä huonon onnen tie loppu jo? Vaikea sanoa, mutta ei voi kieltää etteikö hänellä olisi vielä suuria mahdollisuuksista. Sarwerillä on sellaista potentiaalia pelaajana, mistä monet voivat vain unelmoida.

3. Pelaa ja analysoi

”Kun pelaat verkossa, käy usein niin että saat putken päälle ja haluat jatkaa pelaamista. Se on hyvä, täytyykin pelata paljon, mutta sinun on myös analysoitava peliäsi niin paljon kuin mahdollista”. Tämä lyhyt lainaus on Sarwerin vastaus JohnnyBet -toimittajan kysymykseen siitä, miten tulla hyväksi pokerinpelaajaksi. Tämä yksinkertainen neuvo paljastaa shakinpelaajan taustan, siihen liittyvän kärsivällisyyden ja kyvyn käsitellä kortteja kokonaisuutena, joita voi analysoida ja eritellä. Sarwerin pokerifilosofian lähtökohtana on usko järjestelmällisten taitojen täydellisyyden tarpeeseen, joka perustuu itsekriittiseen näkemykseen. Tämä on erittäin tärkeää, kun otetaan huomioon online pokerihuoneet, joissa pelaaminen Sarwerin mukaan eroaa selvästi livenä pelaamisesta. ”Kaikille, jotka haluaisivat tulla hyväksi pokerinpelaajaksi, ehdotan netissä pelaamista”, hän sanoo edelleen haastattelussa. Kysymys kuuluukin: Miten voit parantaa peliäsi verkossa?

Katso Jeff Sarwerin haastattelu täältä

4. Analyysi, pienet panokset ja YouTube

Sarwerin mukaan kokemus online pokerin pelaamisesta ei saisi lisääntyä asteittain. Perusajatuksena on saada kokemusta, täydentää taitoja ja ylläpitää kriittistä lähestymistapaa omalle tasolle. Kanadalainen ehdottaa käytettäväksi ohjelmistoja (muun muassa PokerStove) oman equityn analysoimiseksi ja ymmärtämiseksi osana online pelaamisen alkutaivalta. Tällainen työkalu ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa. Kannattaa myös katsoa tallennettuja pokeripelejä, joita löytyy YouTubesta. Sinun pitäisi myös pelata järjestelmällisesti, mikä on parasta kehitystä. Miten aloittaa? Sarwer sanoo, että nettipokeriin osallistumisessa on oltava varovainen - aloita matalan kynnyksen buy-in peleillä (esim. noin sadalla) ja mikro-panoksilla (0,01 USD, 0,02 USD). Jos pystyt tekemään voittoa pienellä panoksella, tämä tietää hyvää ennustetta ennen kuin siirryt pelaamaan kehittyneempää peliä. Sarwer suosittelee myös käyttämään HUDia (esim. Poker Tracker), ohjelmaa joka mahdollistaa tilastojen keräämisen jokaisesta pelatusta kädestä ja niiden tarkan analysoinnin jälkikäteen.

5. Yhteisön voima

Sarwer uskoo, että ohjelmiston käyttäminen on välttämätön tekijä pokerinpelaajan pätevyyden kehittämisessä, mutta jossain vaiheessa lisäanalyysi on tarpeellista pokeriin keskittyneissä internet yhteisöissä. Keskustelu ja yhdessä analysointi pelatuista käsistä, tiedon löytäminen jota joku muu on ylenkatsonut sekä pienten yksityiskohtien huomaaminen. Näin voit oppia käyttämään ohjelmistoa ja suunnittelemaan peliliikkeesi etukäteen. "Sinun täytyy tietää, miten suunnitella etukäteen. Ennen yhteisten korttien jakoa sinun täytyy miettiä pre-flop, flop, turn ja river", kommentoi Sarwer. Hän lisää, että osallistuminen pokeriyhteisöihin on hyvä tapa aloittaa, jos sinulla ei ole pokeria ammattimaisesti pelaavia ystäviä. Tämä on yksi internetin parhaimmista eduista - se tarjoaa valtavia mahdollisuuksia jatkuvalle oppimiselle.

Jeff Sarwerin pokeripelaajan polku alkoi kauan sitten, kun hän vielä pelasi shakkia. Kanadalainen pysyi shakinpelaajana jopa pokeripöydässä. Hänen korttifilosofiansa on keskittynyt strategiaan, menetelmään, kärsivällisyyteen ja analyysiin. Tämän ansiosta hänestä tuli todella hyvä pelaaja, jolla on tarjota hyviä neuvoja ja mielenkiintoinen ura seurattavaksi.

Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti