JohnnyBet.com fi

eSports Vedonlyönti

käyttäjältä JohnnyBet
eSports Vedonlyönti

E-urheilu on kasvattanut suosiotaan ja se on nykyään jo huippusuosittua siten eSports Vedonlyönti on tullut suosituksi. E-urheilu on saavuttanut aseman, jossa sitä ei enää ajatella pelkkänä pelailuna tai oikean urheilun varjoon jäävänä keksittynä lajina. E-urheilu on oikeaa urheilua ja e-urheilijat oikeita urheilijoita. Ei siis ihme, että monipuolistuvasta e-urheilusta lyödään nykyään myös vetoa. Mutta mitä ja millaista e-urheiluveikkaus on? Mistä vetoa lyödään ja kuinka vedonlyönti käy?

1. Mitä e-urheilu on?

E-urheilu on lyhyesti sanottuna kokoelma erilaisia urheilulajeja, joita harrastetaan tietokoneen, mobiililaitteen tai esimerkiksi pelikonsolin avulla. E-urheilun alle kuuluu paljon eri kategorioiden lajeja, kuten vaikkapa FPS eli ensimmäisen persoonan toimintapelit, MOBA eli Online Battle Arenapelit, RTS eli reaaliaikaiset strategiapelit ja monet muut pelit. Suomessa pelataan paljon esimerkiksi rytmi- ja taistelupelitoiminnan genrejen pelejä.

E-urheilu eli elektroninen urheilu on nimensä mukaan elektronista pelaamista. Kilpapelaamisen tavallisesta pelaamisesta erottaa kuitenkin se, että pelataan kehitysmielessä joko peliä tai itseään vastaan. Kilpapelaamisen saralla järjestetään paljon erilaisia turnauksia, joihin yleensä matkustavat maailman parhaat pelaajat. Kilpapelaajat muodostavat usein talleja, joiden tukirakenteet mahdollistavat kilpailullisen pelaamisen.

Elektroninen urheilu syntyi jo 1950-luvulla, mutta vasta 2000-luku nosti sen huippusuosioon. Vuonna 2022 e-urheilijoilla on jo oikeus päästä Suomen armeijan urheilujoukkoihin, joten laji alkaa vakinaistaa asemaansa muiden, perinteisempien lajien rinnalla.

2. Kuinka e-urheilusta lyödään vetoa?

Koska suomalaiset ja muutkin rakastavat vedonlyöntiä, ei ole mikään ihme, että nykyään myös e-urheilua voi veikata. Saatavilla on erilaisia voittajavetoja, mutta myös muita kohteita, joita voi pelata vaikkapa livevetona. Voit veikata voittajan sijaan vaikkapa sitä kuka saa puukolla tapon matsin aikana tai kuka nostaa ensimmäisen ässän pelissä. Kohteet riippuvat hyvin paljon siitä, millainen peli on kyseessä. Urheilupeleissä kohdevalikoima vastaa hyvin paljon niin sanottuja tavallisia urheiluvedonlyönnin kohteita.

E-urheilu on nostanut suosiotaan paitsi nuorten, myös vanhempien veikkaajien keskuudessa. Yksi syy tähän on se, että e-urheilua on käynnissä melkein koko ajan, sillä lajissa ei noudateta perinteisiä television parhaita katseluaikoja vaan ottelut yleensä striimataan joka tapauksessa. Hyvä puoli e-urheilussa on myös se, että usein vedonlyöntisivusto tarjoaa ilmaisen striimin veikkaajilleen, joten pelejä voi halutessaan myös katsella.

Käytännössä e-urheilusta lyödään siis vetoa tavalliseen tapaan vedonvälittäjien sivustolla. Vedonlyönnissä kertoimista voi ottaa suuntaa omaan vetoon, mutta lajin tunteminen auttaa parempien tuloksien saamisessa niin kuin muussakin vedonlyönnissä. Jos perinteiset urheilulajit kiinnostavat sinua enemmän, voit lukea artikkelimme aiheesta Valioliiga vedonlyönti.

3. Mistä elektronisessa urheilussa lyödään vetoa?

Kuten jo kerroimme, lajeja on paljon, joten myös vedonlyönnin kohteita on paljon. Nykyään e-urheilussa voi veikata helposti yli kymmentä eri peliä, joista jokaisesta on vastaavasti paljon eri turnausten ja sarjojen tuloksia veikattavana.

Suosituimmat e-urheilulajit vedonlyönnin puolella ovat Counter-Strike, Global Offensive, League of Legends, Dota 2 ja Valorant. Lisäksi kohteita on saatavilla muun muassa Call of Duty, Starcraft 2 ja Fifa-peleihin. Koska pelit eroavat toisistaan huimasti, on kohteiden valikoima hyvin monipuolinen kaiken kaikkiaan.

Kuinka sitten päästä alkuun e-urheiluveikkauksessa? Aloita vaikkapa sillä, että valitset tietyn pelin, jota haluat veikata. Mikäli pelit eivät ole tuttuja, katso videoita vaikkapa YouTubesta ja tutustu näin johonkin peliin. Mitä tutumpi peli sinulle on, sitä parempia tuloksia voit odottaa. Tsekkaa siis pelin säännöt ja ohjeet pelaajalle. Tutustu myös turnausten rakenteeseen ja sisältöön.

Kun tunnet jonkin pelin mielestäsi riittävän hyvin, on aika aloittaa vedonlyönti. Apua alkuun saat kertoimia vertailemalla ja esimerkiksi netin veikkausvihjeitä selailemalla. Rutiini ja kokemus tulevat kuitenkin toistojen kautta, joten kirjaa tuloksesi ylös ja opit ajan mittaan!

Tästä löytyy E-urhieluvedonlyönti osio

NetBet
NetBet
Bonus Urheilu
30€ ilmaisveto
Pinnacle
Pinnacle
Bonus Urheilu
Satoja vedonlyöntikohteita

4. Suomalaiset E-urheilulijat

Onko E-urheilu urheilu? Sellainen kysymys on nähdettävä usein Googlesta. Vastaus on tosi helppo - kyllä. Nykyään pelaajat tulevat ammattilaisiksi, pelaavat turnauksissa, voittavat palkintoja ja perustavat joukkueet. Suomalaiset pärjäävät tosi hyvin E-urheilussa. Yksi parhaimmista joukkueista on ENCE. Joukkue pelaa monta eri peliä. Vaikka se on suomalaisten perustama tiimi, nyt joukkuessa aktiivinen on vain yksi suomalainen. Muut pelaajat liittyi joukkueseen, sen meneisyyden takia. JohnnyBetistä löydät kilpailuja E-urhieilulijoille esim. FIFA 23 online kilpailu. Sen lisäksi tulevat muut kilpailut kuten Tipstereiden Liiga tai Onnenapila - kuinka löytää.

5. Mistä katsoa e-urheilua?

Kun veikkaa on aina hyvää katsoa mitä tapahtu ottelussa, josta löi vetoa. E-urheilu on Suomessa tosi suosittu ja sen takia voi katsoa E-urheilua YLE Areenasta. Sieltä löytyy erilaisia turnauksia ja suositut pelit kuten League of Legends, Dota tai CS:Go. Myös live striimit ovat hyvä vaihtoehto, erityisesti jos veikkaa. Kuten kirjoitettu, E-urheilu live stream on usein saatavilla samasta paikasta, jossa veikataan. Vedonlyöntisivustot, jotka tarjoavat eSports vedonlyöntiä usein tarjoavatkin striimiä.

kommentoi EsportsVedonlyönti
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti