Suomi-Ruotsi-maaottelu 2022 vedonlyönti

käyttäjältä JohnnyBet
Suomi-Ruotsi-maaottelu 2022 vedonlyönti

Suomi-Ruotsi-maaottelu eli Ruotsi-ottelu eli Finnkampen on jälleen edessä ja sen mukaan tulee Suomi-Ruotsi maaottelu vedonlyönti. Kyseessä on tietenkin yleisurheilun maaottelu, joka järjestetään vuosittain. Tämän vuoden ottelu järjestetään Helsingin Olympiastadionilla 3. ja 4. syyskuuta välisenä aikana. Tällä hetkellä kertoimia ei vielä ole mutta katsotaan, miltä tilanne näyttää nyt.

Ruotsi-ottelu on yleisurheilumaaottelu, jossa pelaavat naiset, miehet sekä nuoret. Kyseinen ottelu on 2000-luvulla todennäköisesti ainoa säännöllisin väliajoin järjestettävä, kahden maan välinen urheilukilpailu. Ottelu tunnetaan Ruotsissa nimellä Finnkampen, kun taas suomenruotsalaiset kutsuvat ottelua nimellä Sverigekampen.

Ruotsi-ottelu on ollut tapana järjestää vuorotellen Ruotsissa ja Suomessa. Vuosien aikana on kuitenkin ollut muutama poikkeus. Suomessa kilpailu on pidetty yleensä Helsingin Olympiastadionilla ja vastaavasti Ruotsissa Tukholman Olympiastadionilla. Kuitenkin Helsingin Olympiastadionin remontin vuoksi kilpailut on järjestetty Tampereen Ratinan stadionilla vuosina 2016-2020.

Ruotsi-ottelussa pisteet lasketaan siten, että voittaja saa seitsemän pistettä. Toiseksi tullut joukkue nappaa viisi pistettä. Seuraavaksi sijoittuneet eli 3.-6. sijoille pääsevät joukkueet saavat aina pisteen vähemmän kuin tuloslistalla edellinen. Viestijuoksujen pisteet muodostuvat siten, että voittaja saa viisi pistettä ja toiseksi sijoittunut kaksi pistettä. Pisteitä ei jaeta tilanteessa, jolloin osallistuja ei saa tulosta tai se joutuu hylätyksi.

1. Mukaan yleisöön

Liput maaotteluun ovat nyt myynnissä. Paikalle haluavat voivat ostaa pääsyliput ja tarpeen mukaan myös matkalippuja ja majoitusta on saatavilla kaikille halukkaille. Niinpä myös kauempaa tuleville järjestyy sekä lippu että kaikki muu oleellinen. Helsingin Olympiastadionille on hyvät yhteydet.

Kyllähän Helsingin olympiastadion on koko yleisurheilevan maailman yksi ikonisimpia kilpailupaikkoja. Olemme tyytyväisiä neuvotteluihin Stadion-säätiön kanssa ja erityisen tyytyväisiä myös siihen, että Helsingin kaupunki lähti tukemaan tapahtumaa pääyhteistyökumppanina - Sami Itani, YLE

Tapahtumalippuja on myynnissä erilaisia eli saatavilla on mm. peruslippuja, perhelippuja, lasten lippuja. Saatavilla myös opiskelijan, eläkeläisten, työttömien ja varusmiesten lippuja. Yleisöön voi tulla myös pyörätuolilla eli tapahtuma on pyritty järjestämään kokonaisvaltaisesti siten, että paikalle voivat tulla kaikki halukkaat. Lippujen hinnat vaihtelevat 35 eurosta aina 115 euroon, riippuen lipun tyypistä ja laajuudesta. Saatavilla on myös laajempia VIP-paketteja, jotka tarjoilevat huikeat puitteet otteluiden seuraamiseen vaikkapa pöytiin tarjoilun kera.

Toinen vaihtoehto otteluiden seuraamiseen on Suomi-Ruotsi maaottelu TV-lähetykset. Muunmuassa Yle lähettää ottelut suorana eli tuloksia pääsee jännittämään myös kotoa käsin, TV:n äärellä. Vedonlyöntisivustot tarjoavat joskus lähetyksiä mm. Suomi-Ruotsi maaottelu live striimi. Tsekkaa parhaiden vedonlyöntivälittäjien lista ja saa tietää missä voi katsoa striimiä.

2. Aiemmat ottelut & historiaa

Otteluita on järjestetty jo vuodesta 1925 lähtien. Tuolloin kisat järjestettiin Helsingin Eläintarhan kentällä. Yleisöä saatiin jo tuolloin paikalle sankoin joukoin, sillä yleisö oli peräti 21 000 -päinen. Ensimmäisissä kisoissa kilpailivat vain miehet. Naiset pääsivät mukaan vuonna 1951.

Otteluissa on nähty historian saatossa muitakin maita, sillä Saksa osallistui vuoden 1940 maaotteluun. Sodalla oli seuraavina vuosina vaikutusta, sillä vuosina 1941-1944 kisoja ei pidetty lainkaan.

Nuoret pääsivät mukaan maaotteluun vuonna 1970 eli kisat ovat olleet laajat jo muutaman vuosikymmenen ajan. Ruotsi-Suomi-maaottelu ei ole mikään pieni ottelu, vaan sitä seurataan varsinkin pohjoismaissa, mutta myös muista maista käsin. Kisat ovat odotettu tapahtuma, varsinkin tänä vuonna, kun kisat järjestetään Suomessa.

3. Edelliset voittajat

Ottelun voittajaksi on melko tasaisesti päätynyt sekä Suomi että Ruotsi. Jos katsotaan kisojen historiaa, on miesten kisoissa Suomi voittanut 46 kertaa ja Ruotsi 35 kertaa. Naisten otteluita on koko historian aikana Suomi voittanut 25 kertaa ja Ruotsi 46 kertaa.

Vuoden 2021 ottelun miesten kisoissa Ruotsi voitti pistein 230-201. Naisten otteluiden lopputuloksena Ruotsi voitti 223,5-207,5. Kävely-maaottelun lopputulokseksi tuli Ruotsi 15 - Suomi 28.

Vuoden 2021 poikien ottelussa Ruotsi voitti Suomen pistein 108-101. Tyttöjen kisan lopputulos oli Ruotsi 102 - Suomi 110.

Jos katsotaan aikaa vielä taaksepäin, vuoteen 2020, voidaan muistella, että Ruotsi miesten ottelun pistein 206-201 ja naisten ottelun pistein 221-186.

Aiempien vuosien Suomi-Ruotsi maaottelun tulokset ovat siinä mielessä oleellisia, että tuloksia voi käyttää hyväksi vedonlyönnissä. Ja onhan se kiinnostavaa tietää, miten eri maat ovat aiemmin pärjänneet. Moni pitää muutenkin tilastojen seuraamisesta. Urheilu on kokonaisvaltainen harrastus, jossa osassa ovat sekä otteluiden seuraaminen että aiempien menestyksien tarkastelu.

Mikäli seuraat Suomi vs Ruotsi kilpailua mutta tykkäät mielummin talvesta, tarkista Stanley Cup veikkausvinkit artikkeli ja lue tästä, miten ruotsalainen Gabriel Landeskog ja suomalainen Mikko Rantanen ovat voittaneet Stanley Cupin.

4. Tulevat ottelut

Vuoden 2022 Finnkampenin eli Ruotsi-ottelun tarkka aikataulu ei ole vielä tiedossa, mutta päiväkohtaiset lajit tiedetään. Alla näet listan lauantain sekä sunnuntain lajeista. Miehillä sekä naisilla on samat listat, joten emme listanneet erikseen miesten ja naisten lajeja. Aikataulusta tiedämme sen verran, että lauantain kilpailut alkavat klo 18.00 ja sunnuntain klo 13.00. Kilpailujärjestyksessä nuoret pelaavat ennen aikuisia.

Lauantai 3.9.2022:

 • 100 m
 • 400 m
 • 800 m
 • 10 km
 • 400 m aj
 • 3000 m ej
 • 4 x 100 m
 • 10 000 kävely
 • korkeus
 • pituus
 • kiekko
 • keihäs
 • kolmiottelu

Sunnuntai 4.9.2022:

 • 200 m
 • 1500 m
 • 5000 m
 • 110 m aj
 • 4 x 400 m
 • seiväs
 • kolmiloikka
 • kuula
 • moukari

Näiden lisäksi juostaan vielä 10 km juoksu, joka on kaikille avoin.

5. Suomi-Ruotsi maaottelu vedonlyöntivinkkejä

Vuoden 2022 Ruotsi-ottelun tuloksista voi odotetusti lyödä vetoa. Vedonlyöntialustat odottavat valmiudessa kisojen alkamista ja vedonlyönnin käynnistymistä.

Vedonlyönnissä tulevaisuutta voidaan ennustaa parhaiten menneisyyden avulla. Kun vedonlyönnissä halutaan menestyä parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa katse suunnata edellisiin otteluihin. Tarkkoja vedonlyöntikohteita saati kertoimia ei vielä ole tiedossa, mutta tämä aika kannattaa ehdottomasti käyttää taustatutkimukseen. Tutki siis haluamasi ottelijoiden aikaisempia menestyksiä. Jos tietty ottelija on menestynyt jatkuvasti hyvin, voi tällekin vuodelle odottaa todennäköistä menestystä. Asia ei kuitenkaan ole tietenkään näin mustavalkoinen ja vedonlyönti ei koskaan olekaan täysin varma harrastus.

Kun syyskuu lähestyy, lähestyy myös aika, jolloin Finnkampenin eli Ruotsi-Suomi-maaottelun kohteita aletaan lisäämään pikkuhiljaa eri vedonlyöntialustojen valikoimiin. Toivon mukaan myös Suomi-Ruotsi maaottelun live-streamia tullaan näkemään. Jos ei, niin otteluita voi seurata TV:stä tai suoratoistopalveluita jännittäen samalla oman vedonlyönnin tuloksia. Jos aiot kokeilla onneasi vedonlyönnissä, tarkkaile vedonlyöntisivustoja. Viimeistään niissä pääset tarkkailemaan Suomi-Ruotsi maaottelun kertoimia, vaikka niitä ei vielä olekaan tiedossa.

6. Suomi-Ruotsi-maaottelu 2022 vedonlyönti UKK

6.1 ❓ Missä ja milloin Suomi-Ruotsi maaottelu 2022 pidetään?

Vuonna 2022 Finnkampen järjestetään 3-4. syyskuuta, Helsingissä.

6.2 ❓ Mikä joukkue voitti Suomi-Ruotsi maaottelun vuonna 2021?

Viime vuonna Ruotsi voitti aikuisten kilpailun 230-201. Suomi voitti nuorten kilpailu vuonna 2021.

6.3 ❓ Missä voi katsoa Suomi-Ruotsi 2022 maaottelua?

Ottelua voi seurata YLE:n kanavan kautta. Myös vedonlyöntisivustot tarjoavat usein striimia tai live-seuranta. Voi siten yhdistää Suomi-Ruotsi maaottelu 2022 vedonlyönti ja katsominen.

kommentoi Suomi-ruotsi-maaottelu2022Vedonlyönti
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti