Nobelin palkinto vedonlyönti 2022

käyttäjältä JohnnyBet
Nobelin palkinto vedonlyönti 2022

Syksy 2022 tuo tullessaan erilaistenpalkintojen jaon ja niinpä myös Nobelin palkintojenjako on edessä ja sen mukaan tulee Nobelin palkinto vedonlyönti 2022, kiinnostavana aiheena. Palkintoja on yhteentä viisi ja palkintojen saajat julkistetaan lokakuussa. Itse palkintojenjako järjestetään Nobelin kuolinpäivänä, 10. joulukuuta. Nobelin palkinnon kertoimet eivät vielä ole julkistettuja suomalaisissa vedonlyöntisivustoissa. Keskimääräiset kertoimet ulkomaalaisissa sivustoissa näyttävät kuitenkin näin: Salman Rushdie - 5,50, Michel Houellebecq - 8,50, Ngugi wa Thiong'o - 11,0, Stehpen King - 12,0 ja Annie Ernaux - 13,0. Kyseiset kertoimet liittyvät vain kirjallisuuspalkintoon. Suomessa saatavilla oleva William Hill, tarjoaa taas kertoimia rauhanpalkinnon voittajalle. Yllättävästi 1. sijassa on Aleksei Navalnyi - kerroin 3,0. Sitten tulee The Kyiv Independent - kerroin 3,75 ja Sviatlana Tsikhanouskaya - 4,0.

Nobelin viisi palkintoa ovat: fysiikka, kemia, lääketiede, kirjallisuus ja rauha. Lisäksi jaetaan vielä Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinto Alfred Nobelin muistoksi.

Nobelin rauhanpalkinnon jakotilaisuus järjestetään Oslossa, Norjassa. Sen sijaan fysiikan, kemian, kirjallisuuden, lääketieteen ja taloustieteen palkinnot jaetaan Tukholmassa, Ruotsissa. Norja päätettiin rauhanpalkinnon jaon järjestämismaaksi jo Nobelin elinaikana, jolloin Norja oli Ruotsia neutraalimpi valinta tilaisuuden järjestämistä varten.

Sen lisäksi, että palkinnoilla annetaan kunniaa palkinnonsaajille, tietää Nobelin rauhanpalkinto myös vedonlyöjille. Palkinnon saajasta on mahdollista lyödä vetoa monien eri vedonlyöntipalveluiden kautta. Kaikista Nobelin palkinnoista ei kuitenkaan voi yleensä lyödä vetoa.

1. Nobelin rauhanpalkinto - historiaa & tietoa

Nobelin rauhanpalkinnon historia ulottuu aina 1880-luvun loppuun asti, jolloin ruotsalainen liikemies ja dynamiitin keksijä Alfred Nobel päätti, että hänen säätiöimästään omaisuudesta tulisi palkita joka vuosi joku merkittävä rauhantekijä. Nobel säätiöi oman 40 miljoonan kruunun omaisuutensa, josta palkinnot otettaisiin. Nobel menehtyi joulukuussa vuonna 1896 ja ensimmäinen Nobelin rauhanpalkinto jaettiin vasta muutama vuosi myöhemmin, vuonna 1901.

Ensimmäinen Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin Punaisen Ristin perustajalle Henri Dunantille sekä ranskalaiselle Parlamenttienvälisen liiton IPU:n perustaneelle Frederic Passylle.

Kuhunkin Nobelin palkintoon kuuluu kultainen mitali, diplomi sekä rahasumma. Rahapalkinto vaihtelee Nobel-säätiön tuloista riippuen. Kuitenkin vuodesta 2020 lähtien rahapalkinto on ollut 10 miljoonaa kruunua (n. 953 000 euroa). Mikäli palkinto myönnetään kahdelle, summa jaetaan tasan molemmille. Mikäli palkinto jaetaan kolmelle voittajalle, jakosuhde voi olla joko 1:1:1 tai 2:1:1.

2. Kuinka palkinnonsaaja päätetään?

Alfred Nobelin testamentissa määritellään, kuinka palkintojensaajat määritellään. Palkinnot tulee antaa testamentin mukaan “niille, jotka edeltävänä vuonna ovat eniten hyödyttäneet ihmiskuntaa”. Nobel-säätiö lähettää aluksi kyselyn tuhansille henkilöille, jotka ovat omalla alallaan arvostettuja. Kyselyn perusteella nimitetään ehdokkaat. Mukaan pääsevät vain erityisen merkittävät henkilöt.

Edellinen tapa pätee kaikkiin muihin paitsi Nobelin rauhanpalkintoon. Kyseisen palkinnon osalta nimittäin kuunnellaan myös aiemmin palkinnon saaneita, maailman johtajia sekä Nobel-säätiön jäseniä (nykyisiä ja entisiä). Vuosittaisia palkintoja jaetaan myös jalkapallossa ja tätä tehdään myös lokakuussa. Lue artikkelimme Kultainen Pallo kertoimet ja saa tietää ketä pidetään maailman paraana jalkapalloilijana.

3. Nobel ja suomalaiset

Nobelin palkintoja on jaettu neljän kappaleen verran myös suomalaisille. Kirjallisuuden Nobelin palinto on jaettu suomalaiselle kerran. Tällöin palkinnon saajana oli Fans Emil Sillanpää, joka sai palkinnon vuonna 1939. Kemian Nobelin palkinto myönnettiin Artturi Ilmari Virtaselle vuonna 1945.

Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin vuonna 2008 entiselle Suomen presidentille, Martti Ahtisaarelle. Hän sai palkinnon merkittävistä toimistaan pyrkiessään ratkaisemaan kansainvälisiä konflikteja. Jos seuraat aina maailman palkinnoista taistelevia suomalaisia, varmasti tiedät Robert Heleniuksen taistelevan Deontay Wilderiä vastaan. Tapahtuma järjestetään yksi viikko, Nobelin-palkinnon jaon jälkeen. Kannattaa siten lukea Wilder vs Helenius veikkausvinkeistä.

Tsekkaa ovatko kertoimet saatavilla

William Hill
William Hill
Bonus Urheilu
Veikkaa 20€ ja saa 20€ ilmaista vetoa
Pinnacle
Pinnacle
Bonus Urheilu
Suuri vedonlyönti valikoima
VIP Koodi
JOHNNYBET
OlyBet
OlyBet
Bonus Urheilu
Vedonlyönnin Tervetulotarjous 100€ bonusrahaa

4. Nobelin palkinto - Ehdokkaat

Vuoden 2022 Nobelin rauhanpalkinnon ehdokkaina on yhteensä 343 henkilöä. Luku on melko korkea ja se onkin koko Nobelin palkintojen historian toiseksi korkein ehdokasmäärä. Ehdokkaista 251 ovat yksityishenilöitä ja 92 organisaatioita.

Ehdokkaiden joukosta löytyy odotetusti Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi. Hän on noussut nopeasti suuren kansan suosikiksi ja hänet tunnetaan teoistaan oman valtionsa eteen. Nobelin palkintojen ennustamattomuuden vuoksi ei voi kuitenkaan olettaa voittajia.

Yhtenä ehdokkaista on jälleen Greta Thunberg, joka tunnetaan ilmastoaktivistina. Thunberg on ilmaissut huolensa maailman ilmastosta, joka on tällä hetkellä polttava aihe.

Ehdokkaana on tällä kertaa myös venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi. Hän on itse asiassa ollut ehdolla jo useampaan kertaan, mutta voittoa ei ole vielä tullut. Koska Navalnyi on poliittinen henkilö ja Nobelin palkinnoissa on yleensä yritetty pysyä pois politiikasta, jää nähtäväksi, myönnetäänkö palkinto hänelle. Navalnyi on tehnyt merkittävää työtä mm. paljastaen Venäjän korruptiota.

5. Nobelin rauhanpalkinto kertoimet

Vaikka pitkään aikaan kertoimet olivat piilossa nyt ne ovat saatavilla. Vedonvälittäjien ennakkosuosikki on Aleksei Navalnyi - kerroin 3,0. Hänen takana on The Kyiv Independent (3,75) ja Svitlana Tsikhanouskaya (4,0). Yllättävästi Volodymyr Zelenskyi sijaitsee sijotuksessa 5. sijassa ja kerroin hänen voitolle on 7,0. Kertoimien lista löytyy alhaalta:

6. Nobelin kirjallisuuspalkinto

Tiedekunnaliset Nobelin palkinnot ovat tosi mielenkiintoisia erityisesti ihmisille, jotka kiinnostavat kyseista tiedeosaa. Toisaalta, rauhanpalkintoa paitsi, Nobelin kirjallisuuspalkinto on kiinnostava kaikille, koska kirjojen lukeminen on yleinen aktiviteetti. Vaikka Nobelin kijrallisuuspalkinnon kertoimet eivät vielä ole julkistettuja, tiedämme jo vähän ehdokkaista. Tänä vuonna ennustetaan, että voittajaksi voi tulla Haruki Murakami, Anne Hernaud ja Margaret Atwood. Myös bulgarialainen Georgy Gospodinov ja Salman Rushide Iso-Britaniasta kuuluvat Nobel palkinnon 2022 ehdokkaisiin. Ulkomaalaiset vedonlyöntisivustot julkasivat jo kertoimia. Vaikka siellä ei saa pelata, kertoimet voivat auttaa meitä arvioida kenestä tulee voittaja. Tällä hetkellä keskimääräisesti kertoimet näyttävät sillä tavalla: Salman Rushdie - 5,50, Michel Houellebecq - 8,50, Ngugi wa Thiong'o - 11,0, Stephen King - 12,0, Annie Ernaux - 13,0.

Nyt tiedämme jo, että vuoden 2022 Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittaja on Annie Ernaux!

7. Nobelin palkinto - Vedonlyöntivinkkejä

Nobel-vedonlyönti on aihe, josta voisi yrittää antaa veikkausvinkkejä, mutta koska voittajat ovat yleensä melko yllätyksiä yleisölle, voi veikkaus olla vaikeaa. Toki omia veikkauksia voi aina tehdä ja äänestää suosikkeja.

Nobelin palkinnot eivät ole yleensä päätyneet ennakkosuosikeille, joka on tehnyt veikkaamisesta suhteellisen vaikeaa. Esimerkkinä ruotsalainen aktivisti, maailmallakin tunnetuksi tullut, Greta Thunberg. Hän on ollut ehdolla useampaan otteeseen, mutta ei ole kuitenkaan vielä kertaakaan saanut palkintoa. Moni on ehkä saattanut lyödä hänen puolestaan vetoa.

Toinen esimerkki vaikeasta vedonlyönnistä ja tuloksen ennustamisesta on vuoden 2012 palkinto, jolloin palkinto menikin taholle, jota ei varmasti voitu ennustaa: nimittäin Euroopan unionille.

Entä kertoimet? Monen muun lajin, kuten esimerkiksi jalkapallon tai jääkiekon, kertoimia voi katsoa ajatuksella, että pienimpien kertoimien vaihtoehdot tulisivat voittamaan todennäköisimmin. Nobelin palkintojenjaossa tämä ei kuitenkaan päde samalla tavalla. Nobel-säätiö valitsee voittajat eikä suuri yleisö voi juurikaan koskaan arvata, kuka palkinnon seuraavaksi saa. Ja vaikka ennakkosuosikkien listaa katsoo, voi olla, että palkintoa ei jaeta kenellekään heistä. Toki, jos yllättävä vaihtoehto saa kuin saakin palkinnon ja olet asettanut vedon juuri hänen puolestaan, on onnenpäiväsi.

Jos haluat lähteä lyömään vetoa Nobelin rauhanpalkinnon saajasta ja käyttämäsi vedonlyöntisivusto tarjoaa Nobelin osana kohteitaan, löytyvät vetokohteet sivuston erikoiskohteista. Käy siis rauhassa läpi sivuston kohteet tai kokeile vedonlyöntisivuston hakutoimintoa, mikäli tarjolla on sellainen. Nobelin rauhanpalkinnon kohteita ei välttämättä löydy aivan jokaiselta sivustolta, joten niiden välillä kannattaa ehkä suorittaa hieman vertailua, mikäli haluat lyödä vetoa juuri Nobelin rauhanpalkinnon saajasta.

8. Mistä Nobel-palkintojenjaon voi katsoa?

Vielä ei ole julkaistu tietoa, mistä Nobelin palkintojenjaon voisi katsoa. Jäämme siis odottamaan lisätietoa tapahtuman televisioinnista. Aiempina vuosina palkintogaalat ovat olleet katsottavissa esimerkiksi Yle Areenan kautta, joten voimme toivoa, että gaala tulisi katsottavaksi tänäkin vuonna.

Mikäli gaalaa ei näytettäisi television välityksellä, on palkintojenjakoa kuitenkin ollut aiemmin mahdollista seurata netin välityksellä.

Jos haluat tietää palkintojen saajat heti niiden julkaisun jälkeen, kannattaa seurata Nobel-säätiön virallisia verkkosivuja, jossa uutisoidaan kaikki oleellinen tieto palkintoihin liittyen. Sivustolta on mahdollista lukea myös ehdokkaista sekä muita uutisia aiheeseen liittyen.

9. Nobelin palkinto vedonlyönti UKK (Usein kysytyt kysymykset)

9.1 ❓ Missä ja milloin Nobelin palkintoja jaetaan?

3.-10. syyskuuta julkistetaan voittajien nimejä mutta virallinen Nobelin-palkintojenjaon järjestetään 10. joulukuuta Tukholmassa, Konserthuset -rakennuksessa.

9.2 ❓ Kuka kuuluu Nobelin rauhapalkinnon ehdokkaisiin?

Tänä vuonna Volodymyr Zelenskyi, Aleksei Navalnyi ja Greta Thunberg kuuluvat rauhapalkinnon ehdokkaisiin.

9.3 ❓ Mistä voi katsoa Nobel-palkintojenjaon?

Ei vielä tiedetään. Tavallisesti Suomessa Nobel-palkintojenjakoa voi katsoa YLE Areenan kautta. Voi tarkstaa myös Nobel palkinto 2022 vedonlyöntiä tarjoavia sivustoja koska niiden tarjouksesta löytyy usein live striimin palvelu.

kommentoi NobelinPalkintoVedonlyönti2022
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti