JohnnyBet.com fi

Mäkihyppy vetovihjeet ja kertoimet

käyttäjältä JohnnyBet
Mäkihyppy vetovihjeet ja kertoimet

Talviurheilulajien tapahtumat vievät hienoja veikkausitilaisuksia ja sen takia Mäkihyppy vetovihjeet ja kertoimet on aihe, joka kiinnittää huomiota talvella 2024. Mäkihyppykausi on aluillaan ja suomalaiset mäkikotkat ovat jälleen mukana mäkisirkuksessa. Kausi alkaa Puolan Wisłasta ja päättyy Slovenian Planicaan. Välissä hypätään myös Suomessa, sillä Ruka ja Lahti ovat tuttuun tapaan mukana. Katsomassa telkkarista tai livenä, voi hyppätä mäkihyppy vedonlyöntiin!

Mäkikausi tuo mukanaan myös talviurheiluvedonlyöntiä, sillä pandemian sekoittamien muutaman kauden jälkeen arvokisakauteen on lähdetty suurella latauksella. Tiedossa on paljon mäkihyppykohteita eri vedonvälittäjien sivustoilla. Lue tämä postaus ja nappaa parhaat mäkihyppyveikkausvinkit talteen!

1. Perustiedot lajista

Mäkihyppy on useimmille suomalaisille tuttu laji, sillä etenkin ennen sitä pystyi katsomaan hyvin ilmaisilta televisiokanavilta. Suomalaiset ovatkin aina pärjänneet lajissa ja Suomi on tuottanut lajiin myös legendoja.

Kaikki eivät kuitenkaan tiedä lajista sen enempää kuin sen, että mäestä tullaan sukset jalassa ja pisimmälle hypännyt voittaa. Näin se pääpiirteittäin meneekin, mutta lajiin liittyy myös muita ulottuvuuksia.

Ensinnäkin se, mitä mäkihypyssä tavoitellaan, on toki osakilpailuvoitto ja pistesijat, myös maailmancupin voitto ja mäkiviikon mestaruus. Olympiamitalit ja mm-mitalit ovat mukava lisä, mutta ne eivät ole niin olennaisia, sillä ne voi voittaa yhden hyvin sujuneen kilpailun perusteella. Pitkäjänteisemmät saavutukset arvotetaan lajissa korkeimmalle ja niistä saa suurimman pystit kotiin vietäväksi.

Itse suoritukseen liittyy pituuspisteiden lisäksi myös tyylipisteet, jotka antaa tuomaristo. Tuomaristo voi katsoa hypyt uudelleen, mutta pisteet jaetaan heti suorituksen jälkeen. Kun hyppääjä laskeutuu, tulee eteen usein varustekontrolli, sillä varusteita ja esimerkiksi hyppääjän painoa tarkkaillaan. Mikäli hyppääjä on hypännyt pitkälle ja kauniisti ja läpäisee tarkastuksen, on hänellä hyvät saumat edetä toiselle kierrokselle ja sitä kautta voittoon. Mäkihyppy on mahtava urheilulaji mutta se on vain osa, siitä joka meille talvi tarjoaa. Jos muut talviurheilulajit kiinnostavat sinua, lue meidän Mestis veikkausvinkit. Jos vinkeistä puhutaan, katsotaan mitkä ovat mäkihyppy veikkausvinkit, ainakin tulevaan kauteen.

2. Mäkihyppykausi tuo mukanaan uusia tuulia

Maailmancup 2022-2023 kisaillaan ympäri Eurooppaa, mutta ohjelmassa on myös muutama Euroopan ulkopuolella käytävä kilpailu. Näitä ovat Sapporon osakilpailu Japanissa ja Lake Placidin kilpailu USA:ssa. Lake Placidiin mäkihyppysirkus palaa ensimmäistä kertaa yli 30 vuoteen.

Lisäksi erikoisuutena kalenterissa on Romanian Rasnovissa hypättävä normaalimäen osakilpailu. Normaalimäki eli pieni mäki ei kuulu enää nykykalentereihin, mutta koska se on osa maailmanmestaruuskilpailuja, käyvät hyppääjät kokeilemassa normaalimäkeä ennen turnausta. Kiinaan isolla rahalla rakennettu olympiakeskus ei ole mäkihypyn kalenterissa ja siellä on hypätty tällä tasolla vain kerran, sillä pandemia pilasi ennen olympialaisia käytävät kilpailut.

Planica 2023 on hiihdon mm-tapahtuma, johon kokoontuvat kaikki FIS:in alaiset lajit. Planicassa Sloveniassa kilpaillaan siis tällä kaudella kaksi kertaa, helmikuussa ja maaliskuussa. Maaliskuun lopussa käydään perinteinen Planican mc-finaali, joten kiertue pysähtyy Sloveniassa poikkeuksellisesti kahdesti.

Muita muutoksia tälle kaudelle ovat esimerkiksi sääntömuutos, jonka mukaan talvella käytävää maailmancupia voidaan hypätä muovimäestä. Ennen se ei ollut mahdollista ja kilpailuja siirrettiin lumen puutteen takia. Nyt esimerkiksi kauden avausta ei edes yritetä lumettaa vaan se käydään reilusti muovilta, sillä lunta ei yksinkertaisesti enää ole vielä marraskuun alussa. Myös jalkapallon mm-kilpailut vaikuttavat jonkin verran mäkihyppykauden 2022-2023 kalenteriin.

3. Mäkihyppy kertoimet 2024

Mäkihyppy on urheilulaji, jonka mestari on vuosittain erilainen. Tilanne muuttuu nopeasti kuin koskaan siis kannattaa tarkistaa mäkihyppy maailmancupin kertoimet 2023/2024. Suosikki on uudestaan Ryoyu Kobayashi joka dominoi mäkihypyn maailman pari vuotta sitten. Hänen kerroin on 3,5 ja juuri hänen takana on itävaltalainen Stefan Kraft kertoimella 4,5. Suosikkeihin kuuluukin Anze Lanisek kertoimella 4,75 ja saksalainen Andreas Wellinger, jonka kerroin on 6,0. Alhaalta löytyy lista, jonka avulla voi äännestää kenestä tulee Maailmancupin 2023/2024 voittaja.

4. Kuinka lyödä vetoa mäkihypystä?

Ennen muinoin kotimaisen vedonlyöntisivuston tarjonnassa oli hyvin mäkihyppyä ja siitä pystyi veikkaamaan paitsi pitkävedossa, myös mäkihyppy liveveikkauksen puolella. Esimerkiksi talven 2021-2022 kauden aikana tarjonta oli kuitenkin huonoa ja ulkomaalaiset vedonvälittäjät tarjosivat paremmat kohteet ja mäkihyppy kertoimet.

Voimmekin suositella mäkihypyssä voittajaveikkausta yksittäisistä osakilpailuista. Yleensä kesä-GP, joka käydään ennen kautta, on ollut hyvä indikaattori sille, kuka talvella pärjää. Useampana vuonna kesällä on nähty yllätysnousija, joka on onnistunut pitämään hyvää virettä yllä koko kauden. Kesällä 2022 voittaja ei ollut yllätys, sillä jo aiempina vuosina hyvää virettä näyttänyt Puolan Dawid Kubacki vei sarjan. Suosittelemme kuitenkin katsomaan kesän tuloksia laajemmin talven menestystä ennustettaessa.

Hyvä vedonlyönnin kohde mäkihypyssä on mäkiviikon live-veikkaus. Mäkiviikkoon kuuluu neljä osakilpailua, joista jokaiseen kuuluu karsinta. Karsinnan perusteella kilpailuun selvinneet määrätään pareiksi ensimmäistä kilpailukierrosta varten. Parit muodostetaan niin, että 1. ja 50. ovat pari, joten kierroksen edetessä parien keskinäinen tasoero tasaantuu. Ensimmäinen kierros on knock-out -tyyppinen, joten sen aikana live-veto parien keskinäisistä tuloksista on jännittävää, mutta viihdyttävää, sillä televisiokuva tukee mäkihyppy vedonlyöntiä hyvin.

Mikäli etsit paikka, jossa voi veikata mäkihyppyä, Pinnacle ja NetBet ovat sivustoja, jotka tarjoavat mäkihyppy vedonlyöntikohteita. NetBet bonuskoodi voi auttaa sinua saada upean bonuksen, jos valitset tämän vedonvälittäjän. Ne eivät kuitenkan ole ainoa. Meidän sivustoltamme löytyy parhaiden vedonvälittäjien lista, josta voi tarkistaa mitä sivustoja kuuluu parhaihin markkinoilla.

Mäkihyppy on laji, jossa tapahtuu paljon ja jossa on paljon eri voittajia kauden aikana. Erot ovat parhaimmillaan pieniä ja olosuhteilla on oma osuutensa tuloksissa. Mäkihyppy vedonlyönti on siis vaikeaa, mutta se näkyy onneksi hyvinä kertoimina! Varmasti mäkihyppy vetovihjeet ja kertoimet ovat hyvä helppi veikkaukseen!

kommentoi MäkihyppyVetovihjeetJaKertoimet
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti