JohnnyBet.com fi

Kattava Pokeriopas

käyttäjältä JohnnyBet
Kattava Pokeriopas

Tässä kattavassa pokerioppaassa Jeff Sarwer, joka on yksi maailman lupaavimmista pokerinpelaajista (nähdään WSOP- ja EPT-finaalipöydissä), jakaa tietonsa JohnnyBetin käyttäjille. Tämän haastattelun myötä saat tärkeää tietoa parhaista ohjelmista, joita voit käyttää oikeanlaisiin pokeristrategioihin. Jeff myös paljastaa oikeanlaiset pelikassan hallintametodit sekä erot turnauspokerin ja käteispelien välillä. Tämä lähes kahdenkymmenen minuutin mittainen haastattelu auttaa sinua laajentamaan tietouttasi huippupelaajan vinkkien avulla.

Tee lukiessasi tai kuunnellessasi muistiinpanoja, sillä opit kaikki ammattipelaajien avainvinkit. Tämä kattava pokeriopas antaa sinulle paljon tietoa, erityisesti pokerin budjetinhallinnasta, pelikassan hallinnasta, ammattimaisesta pelaamisesta ja siitä, kuinka pelata pokeria ja voittaa. Alla näet useita pokerivinkejä, joten ota ne haltuusi, niin opit, kuinka sinustakin tulee edistynyt pokerinpelaaja.

1. Annatko meille neuvoja, miten tulla hyväksi pokerinpelaajaksi?

Jeff Sarwer: Tottakai. Mutta ensin täytyisi vastata kysymykseen siitä, millaista tuottoa halutaan saada. Itse asiassa on olemassa kaksi keinoa tulla hyväksi pokerinpelaajaksi. Toisessa täytyy käyttää paljon aikaa pelaamiseen, kun taas toisessa täytyy analysoida omaa suoritusta säännöllisesti. Kun pokeria pelataan netissä, saatetaan päästä melkoiseen vauhtiin, joka tuntuu siltä, että pelaamista voisi jatkaa loputtomiin. Toki täytyykin pelata paljon. Mutta omaa pelaamista täytyy analysoida niin usein kuin mahdollista. En osaa sanoa, miten usein on sopivaa, mutta 2/3 ajasta tulisi käyttää harjoitteluun ja 1/3 ajasta analysointiin. Kerron myöhemmin lisää eri analysointitavoista.

2. Kerrotko meille jotain pokerin pelaamiseen liittyvistä työkaluista?

JS: On olemassa paljon pokerityökaluja, jotka perustuvat moniin eri asioihin. Ensinnäkin nettipokerin ja livepokerin välillä on iso ero. Jos haluat hyväksi pokerinpelaajaksi, kannattaa pelata netissä. Puhunkin siis pääasiassa ja siitä, miten voit kehittää taitojasi. Vaikka olisit vasta aloittelija, täytyisi analysoida vastapelaajien käsiä ja alkaa ajattelemaan osuutta. Toisinsanoen sitä, millaiset voitonmahdollisuudet sinulla on muihin pelaajiin nähden. Aloittelijat hyvin usein saattavat sanoa “Hänellä on ässä-jätkä”. Vastapelaajalla voi ehkä ollakin ässä-jätkä, mutta mitkä ovat hänen muut kätensä?

Tällaisiin käytettävä perusohjelmisto on saatavilla ilmaiseksi ja on melko tehokas. Poker Stove on yksi ensimmäisistä ohjelmista, jonka avulla pelaajat voivat valita muutamia mahdollisia korttiyhdistelmiä, joita vastustajalla saattaa olla ja laskea sitten voitto-osuuden.

Flopzilla on samanlainen toimintojensa osalta, mutta hieman edistyneempi. Yksi tärkeimmistä nettipelaamiseen liittyvistä asioista on HUD. HUD näyttää kaikki vastapelaajien tilastot ja sen, kauanko he ovat pelanneet. Mitkä ovat heidän kätensä, kuinka aggressiivisia he ovat - ei vain flopin jälkeen - kuinka usein he tekevät jatkobetsejä, katsovat kaikki panokset, periaatteessa milloin he tekevät mitäkin. Siitä voi tarkistaa lähes mitä tahansa. Omaan HUDiin voi kustomoida niin paljon tietoa kuin haluaa. Tiedot näytetään numeroina pelipöydässä istuvien pelaajien vieressä. Jossain vaiheessa tässä saattaa tulla laitonta, mutta niin kauan kuin se on laillista netissä, kaikkien kannattaisi periaatteessa käyttää sitä, mikälli pokerinpelaamisella halutaan tehdä tuottoa. Jos haluat tarkempia nimiä, suosittelen PokerTrackeria, joka on omasta mielestäni yksi parhaista ohjelmista. Hold'em Manager on yhtä hyvä. Näiden ohjelmien avulla voidaan tallentaa tiettyjen käsien historian, joka käsittää satoja yhdistelmiä, joita voidaan analysoida. Se, miten analysoit käsiäsi, on kriittinen vaihe paremmaksi pokerinpelaajaksi tulemisessa.

Ensinnäkin, ennen kuin opit analysoimaan käsiä, on hyvä käyttää sellaisia lähteitä, jotka ovat yleisesti saatavilla. Katso YouTube-videoita: katso, miten ammattipelaajat “ajattelevat” käsien ja eri päätösten kautta. Käytä paljon PokerStovea. Niin opit ymmärtämään voittosuhteen perusteet ja ymmärrät, mitä semi-bluffit ovat. Kaikki nämä asiat ovat perusta sille, miten voit ymmärtää erilaisten bluffien arvoa, tiettyjen peliliikkeiden arvoa - mitä nämä liikkeet tarkoittavat.

Ohjelma on hyödyllinen, kun olet oppinut pokerin perusteet. Jos neuvotaan aloittelijoita, vastaus on melko helppo. Kehottaisin käyttämään PokerStovea, pelaamaan paljon eri käsiä, katsomaan paljon netistä löytyviä videoita ja pelaamaan hyvin, hyvin pienillä panoksilla ja vasta sitten katsomaan, voiko tällä saada elannon. Kun puhun mikropanoksista, tarkoitan $0.01/$0.02 ja noin sataa buy-iniä, jotta voidaan pelata varovaisesti. Joten, jos sinulla on 200 dollaria, voit pelata vaikkapa $0.01/$0.02 panoksilla ja muutamassa pöydässä kerrallaan. Katso, saatko voittoa. Jos et, ehkä vielä ole valmis ottamaan seuraavaa askelta.

Kun ymmärrät, miten nämä asiat toimivat ja tiedät, miten saat pientä tuottoa, jatka vielä katsomalla paljon videoita siitä, miten pelata eri tavoin, niin opit, mitä HUDilla voi tehdä. Kun olet ladannut Poker Trackerin, tiedät tarkalleen, mitä tehdä ja mikä tieto on olennaista. Opit, miten säädät HUDisi oikein ja miten voit viedä käsien historiatietoja niin, että voit suoraan siirtyä päätöksentekoon. Tähän tarkoitukseen suosittelen CardRunnersia. CardRunners EV on todella hyvä ohjelmisto. Tunnen paljon sitä käyttäviä pelaajia. Sen avulla he voivat olla hyvin tarkkoja eri strategioiden ja vaihtoehtojen suhteen. Jokainen päätös muuttaa puun eri osia ja voit laskea voittosuhteesi. Oman voittosuhteen vertaaminen vastapelaajan käsiin tietyssä pöydässä, tietyillä korteilla, on ehkä monimutkaista, mutta jos olet edistyneempi pelaaja, tulet huomaamaan, että ohjelma on välttämätön pysyäksesi ajan hermolla.

3. Onko sinulla omaa pokeristrategiaa?

JS: Kyllä. Ensinnäkin, pelin valinta on hyvin tärkeää. Parhaaksi pokerinpelaajaksi tuleminen on eri asia kuin samalla paljon tienaaminen. Jos minulta kysytään, mikä on paras tapa tehdä rahaa pokeria pelaamalla, sanoisin, että siirtymällä live-pokeriin niin pian kuin mahdollista, koska nettipokeri on muuttunut todella, todella vaikeaksi viimeisten parin vuoden aikana. On silti mahdollista tehdä voittoa, jos pitää tätä peliä vakavasti oppimisen muotona. Mielestäni aloittelija voi voittaa säännölllisesti mikropanoksilla muutamassa kuukaudessa, kuitenkin sillä ehdolla, että edistystä tapahtuu jatkuvasti. Kannattaa muistaa, että ohjelma auttaa vai tiettyyn pisteeseen asti. Tulee ensinnäkin ymmärtää perusteet ja käyttää paljon aikaa videoiden katsomiseen, jotta tiettyjä käsiä voi analysoida. On suositeltavaa liittyä yhteisöihin, jotta opit, miten tämä tehdään.

“Two plus two poker” -yhteisö on erinomainen paikka käsien analysointiin. Niin on myös Poker Strategy. Nämä ovat molemmat hyviä paikkoja, joihin voit ladata käsiä, jos olet pelannut. Voit myös keskustella niistä tai kommentoida muiden pelaajien käsiä. Osallistu keskusteluihin, koska on hyvin tärkeää oppia käyttämään ohjelmaa oikein ja ymmärtää, miten ajatella eteenpäin, miten suunnitella kukin pelivaihe, miten suunnitella pre-floppeja, flop turneja ja rivereitä. Näihin yhteisöihin osallistuminen on erittäin hyvä tapa aloittaa, jos sinulla ei satu olemaan ystäviä, jotka ovat ammattipelaajia.

4. Miten rahoja tulisi hallita pokeripelin aikana?

JS: On olemassa muutamia yleisvinkkejä ja ohjeita, jotka ovat mielestäni oikein hyviä. Omasta mielestäni 50-100 buy-iniä on vielä turvallista, joten jos pelaat $0.05/$0.10 panoksilla, tarkoittaisi se, että buy-in on 10 dollaria. Tätä kutsutaan nimellä NL10. NL10:llä pelattaessa voi tienata ihan hyvin, kunhan pelaat useissa pöydissä. Nykyään nettipokerissa on kuitenkin vaikeaa saavuttaa säännöllistä tuottoa. Se todella on! Oikeasti. Se oli ennen helpompaa. Turvallisesti NL10:ssa pelaamisessa olisi hyvä olla vaikkapa 100 buyi-iniä eli 1000 dollaria. Jos olet häviämässä paljon, sanotaan vaikka, että pelikassasi putoaa tuhannesta dollarista vaikkapa $800-$700 - riippuen siitä, miten koet pelin ja mitä ohjelma sanoo, kannattaisi siirtyä pienempiin panoksiin - $0.20/$0.05 tai jopa $0.01/$0.02 sillä ehdolla, että saamme yhä tuottoa, joka ei mielestäni ole kovin vaikea saavuttaa. (nauraa)

5. Jos sinun pitäisi valita paras tapa pelata pokeria, mikä se olisi?

JS: Ensimmäinen vastaukseni on livepokeri, mutta mikä on tässä mielenkiintoista, on se, että paras tapa olla tuottoa tekevä pelaaja, ei liity pokeriin. Sinun tulisi keskittyä siihen, miten käytät rahasi matkustaessasi ja kuinka minimoit kulusi. Eri paikkoihin matkustaminen ja siellä asuminen maksaa paljon. Hyvä ystäväni, Faraz Jaka - olemme asuneet yhdessä eri taloissa ja olemme myös matkustaneet paljon yhdessä - hän on yksi parhaista pokerinpelaajista, mitä tulee rahankäyttöön. Siksi hän onkin pysynyt mukana. Hän on ollut turnauspelaaja monta vuotta, joka on mielenkiintoista. Turnauksista on nimittäin erittäin vaikeaa tienata rahaa, sillä niissä täytyy aina päästä parhaimpien joukkoon, jotta voisi tienata hyvin eikä näin yleensä tapahdu. Niin ei välttämättä tapahdu moneen vuoteen eli tarvitaan paljon kärsivällisyyttä ja täytyy osata minimoida kulut. Se on hyvä tapa tienata rahaa. Jos sijoitut parhaiden joukkoon, saat paljon rahaa. Jos et, on hyvin vaikeaa saada tuottoa.

Käteispelit ovat tietysti paljon johdonmukaisempia, mutta jos olet pelaamassa live-käteispelejä, kulut täytyy todella miniminoida. Mielestäni pelaajat, jotka voittavat jatkuvasti, jotka tienaavat kuussa 1000 tai 2000 dollaria pelaamalla mikropanoksilla, jopa $0.05, $0.10, $0.25, voivat silti saada suuren edun livepeleissä. Jos he pystyvät saamaan noilla panoksilla säännöllisiä tuloja netissä, se tarkoittaa, että he pystyvät tienaamaan paljon livepokerissa (esimerkiksi pelaamalla $1-$2 panoksella), mutta sitä varten täytyy matkustaa. Suosittelen todella Ranskaa, vaikka verot ja rake ovatkin korkeita. Livepokeri, mukaanlukien live-käteispelit, on pelin jännittävin muoto. Kaikkein pehmeimpiä pelejä olen nähnyt Berliinissä, Spielbankissa. Niitä kutsuisin kaikkein heikoimmiksi ikinä. Olen nähnyt siellä uskomattomia asioita vuosien aikana. On kuitenkin olemassa oikein hyviä paikkoja, joissa voi tienata humalaisen tai satunnaisen pelaajan kustannuksella. Tätä kyllä tapahtuu yhä harvemmin. Tällaisiin tilanteisiin ei törmää netissä, mutta livepaikoissa niitä silloin tällöin näkee. Mutta matkustaessa täytyy säästää. Tämä on tärkein neuvo.

Mutta jos puhutaan nettipelaamisesta, sanoisin, että 180:n hengen Sit and Go -turnauksissa, kuten PokerStars(Go to) -turnauksissa pelaamisessa on todella hyvä arvo. Sen lisäksi monipelimuodoissa on myös paljon arvoa. Nykyään, kun ajatellaan ‘pokeria’, ihmisille tulee mieleen Hold’em tai ehkä Omaha. Voidaan kuitenkin pelata myös Seven Card Studia tai Razzia, joista voi saada merkittäviä voittoja. Normaalin Hold’emin osalta sanoisin, että käteispelit ovat todennäköisesti paras tapa tehdä rahaa.

Mitä tulee turnauksiin, ovat ne suhteellisen vaikeita eurooppalaisille vuorokaudenajan vuoksi. Jos haluat pelata netissä, tietyn aikataulun mukaan ja haluat päästä finaalipöytään, täytyy sinun herätä aamulla 6-7 aikaa. Se vie paljon aikaa ja on hyvin vaikeaa pysyä keskittyneenä. Jos puhutaan tietyistä paikoista, mielestäni Kanadan länsirannikko on ehkä parhain paikka pelata turnauspokeria. Mutta kuten olen sanonut, tämäntyyppisestä pokerista tuskin saa säännöllistä tuloa, sillä siinä täytyy jatkuvasti olla kärkipaikoilla ja tämä taas vaatii hyvin paljon onnea. Sijoittuisit kymmenen kertaa useammin 30. ja 3. väliin kuin 3. ja 1. sijan väliin. Jos siis käyt läpi tuhansia pelaajia ja pidät yhden suuren, pitkän suorituksen yön tai viikon aikana ja päädyt 30. sijalle - niin se usein menee. Yleensä voittojen välillä on taukoja, väliin tulee jopa tappioita ja harvoin tulet voittamaan. Turnauspokeri on kovaa peliä. Sinun tulee olla valmis häviämään reilu osuus rahoistasi ja odottaa hyvää sijoitusta, jolla saat ison palkinnon. Siksi käteispelien tulokset ovat paljon jatkuvampia. Olen varma, että käteispeleissä on kaikkein kovimmat pelaajat. Omasta mielestäni turnauspelaajilla ei ole yhtä paljon taitoa. Tämä on ehkä iso toteamus, mutta niissä ei pääse pelaamaan niin syvällisesti kuin käteispeleissä. Käteispeleissä päästään usein satojen isojen blindien syvyyksiin ja tämän vuoksi onnella ei ole niissä niin paljoa tekemistä, koska kyse on jatkuvammasta rahasta. Mielestäni näissä peleissä näkee enemmän vakituisia pelaajia tienaamassa ja se vasta on jotain. Sanon siis, että se on eräänlainen vastapaino. Rehellisesti sanottuna, tuottoa voi löytää mistä tahansa netissä. Täytyy kokeilla, jatkaa yrittämistä ja liikkua eteenpäin. Kokeile istuntoja, käteispelejä, suuria turnauksia. Kokeile vähän kaikkea, tarkkaile kaikkea ja jatka. Jatka itsesi kehittämistä. Mielestäni on hyvä jatkaa erilaisten alueiden testaamista ja vain kokeilla. Täytyisi kokeilla erilaisia asioita ja seurata omaa edistymistä. Se on kaikkein tärkeintä. Kuten sanoin alussa, on tärkeää käyttää yhtä paljon aikaa sekä pelin ajatteluun että analysointiin.

Pokerin kaikkia eri muotoja täytyy todella kokea ja pelata, jotta löydät sen, joka sopii sinulle parhaiten. Jos sinusta tulee säännöllinen pokerinpelaaja, löydät melko helposti ryhmän ihmisiä mainitsemistani pokeriyhteisöistä - 2 Plus 2 Poker tai Poker Strategy. Voit löytää ihmisiä, joiden kanssa voit pitää Skype-puheluita. Se on hyvä vaihtoehto analysointiin ja viikottaisiin puheluihin tai jopa useampiin, joissa puhutte kaikista näistä asioista ja pyritte tekemään rahaa.

Markkinoiden korkein bonus
20€ käteisbonus pokeripelaajille

6. Eli hyvää onnea?

JS: Kyllä, hyvää onnea. On tärkeää pysyä tekemisissä muiden pelaajien kanssa ja ymmärtää heidän ajatuksensa. Sinulla täytyy olla oma ajatuksesi, miten haluat pelata. Ajatus, joka on uniikki, koska jos kaikki ajattelisivat samoin, ei pelistä tulisi loppupeleissä yhtään tuottoa ja raha menisi todennäköisesti kasinolle. Jos haluat tehdä tuottoa, täytyy sinun olla muita edellä ja se taas vaatii yksilöllistä ajattelua ja mikä tärkeintä, ajan tasalla pysymistä siitä, mitä muut säännöllisesti pelaavat ajattelevat.

7. Kattavat Vinkit Pokeriin - Yhteenveto

Artikkeleidemme ansiosta tulisi sinun tietää, että pokerin säännöt eivät ole vaikeita.]pokerin säännöt eivät ole vaikeita.Toivomme, että tämä kattava haastattelu toimii sinulle kattavana pokerioppaana, josta opit niin paljon kuin mahdollista ja että tämä tieto auttaa sinua pelaamaan pokeria menestyksekkäästi. Sinun tulee muistaa eri lähestymistavat ja edistyneet pokeristrategiat, mutta älä kuitenkaan unohda pokerin kunnollista pelikassan hallintaa tai budjetinhallintaa. Tiedämme, että edellinen artikkelimme antoi perustavat tiedot siitä, kuinka aloittaa pokerin pelaaminen. Anna tämän kattavan pokerioppaan ammattimaisten pokerivinkkien olla apunasi kaikkina aikoina!

kommentoi KattavaPokeriopas
Kommentit (0)
Pelaa vastuullisesti